Ај и јас да си пишувам што јадам може ред ке фатам Ова од вчера Цеден лимон, цитрон и портокал, после какао Д: смути со банана, јагоди, малини, портокал, киви, овес и чиа семе Р: риба и печен компир со салата У: сиренце домашно В: тост со помфрит денес: Утрински прво цеден лимон и портокал и какао Д: смути со јагоди,малини,вишни,аронија,боровинки, спанаќ и овес и чиа семки. Р: спанаќ манџа и кришка леб У: банана В: зелка и морков салата од сега ја мислам
Има некој тука што не јаде месо?? Ајде и јас да пишам дневно мени Д- овесна каша со јаболко банана и хемп сеед У- портокал Р- нудли со тофу и зеленчук В- салата од домати, краставица, маслинки и интегрално лепче
Д: варен геврек и јогурт ајран Р: грав и салата зелка У:бадеми и чоколадо какао (Какао ќе пијам отсега мора кафето да се откажи) вие кафе пиете трудни? В: салата од авокадо,пченка, домат и краставица,сенф,маслиново и лимон.
Jas si piev prvo tri vo edno sega si pijam dve vo edno radi gestaciskiot.... Kafe tursko 5 godini kako ne pijam
Јас пијам, по едно на ден, ретко 2, еспресо пуштам и млеко малку ставам. Јас имам и мака со низок притисок па без кафе наутро не можам да функционирам нормално.
Д:овесни со ччиа семе, ленено семе, сува брусница, 10 зрна аронија и неколку јагоди У:2 реда црно чоколадо и макијато Р:лазањи и павлака В: овошен јогурт јогобела
Вчера: Еден портокал Кафе со млеко Д: чиа пудинг со шумско овошје и мед Р: ориз со грашок,морков,ченка,тиквица и печурки. У: зелено јаболко и какао В: компири во airfryer Денес: Портокал и лимон цедени Кафе со млеко Д: 2 кришки црн леб, намаз со лук, краставица, кулен и кисело млеко Р: потпечени јуфки со сирење и кисело млеко У: банана и какао В: тиквички и пиперки од сега ги мислам со лукче
Dali ke jadite proteinskite pudinxi dto gi ima po marketite?Sakam so niv da go zamenam blagoto.Dali se preporacuvaat vo bremenost, i dali se dobri dokolku se ima gestaviski dijabet ( jas seuste nemam ispitano)
Decki, a moze li nekoja da napise na primer shto pocnala da jade koga i otkrile gestaciski seker so padnato zelezo, ve molam ako nekoj ima nekoja dieta ke mu bidam vecno blagodarna ako ja spodeli. Pozdrav do site
Jaglehidrati, sekeri testenini trgnav. Ovosje samo bobicasti ili go kombiniram so masti . Pijam meltofer kapki za zelezo nabaveni od bugarija pa kje vidam dali kje se pokaci zelezoto. Cel zivot sum so nisko zelezo. Sto ti dadoa za zelezoto da pies ?
Blagodaram na odgovorot. Mene mi gi prepisaa ovie germanski tableti Ferro Sanol Duo Mite 50 mg, 20 parcinja. Jas sum ziveam vo Germanija inako. Pozdrav do tebe
Devojki ve citam site i gledam deka generalno nisto blagce kako zitarka, sekerce, krembanana, cokobiskvit nemate vo ishranata pa da ve prasam stvarno nemate nisto takvo ili ne gi pisuvate? Primer jas vcera imav dve krembanani, Denes dva cokobiskvita i dve kolacina, drug den zitarici i slicno.
Jas imam iskreno, odsekogas obozavav blago pa i sega ne isfrliv celosno. Parce torta ke jadam 1 nedelno primer ama nesto pomalecko blago si kasnuvam skoro sekoj den. Parce cokolado, biskvita ili nesto malecko.
Јас и повеќе си поткаснувам баш колку ми се јаде толку си јадам, некои денови може и да не пробам ама некои денови може и да претерам а не сум качила ни 2 кг а еве сум 20 недела, сега не викам дека треба така сите или дека сум во право ама ете