Море јадете додека можете. Јас последнава недела ме фаќа стрв за многу работи, ама толку ми е тешко цело време што само си ги мислам. Што од нередевна столица, што од притисок што осеќам на дијафрагма.Ппоследниве 5 дена осеќам како сите органи да ми се креваат нагоре. Еве денес сум јадена слабо. Сабајле полна чинија овошје (круша, јаболко, портокал) и кафе. Дури во 12 доручкував едно лиснато и јогурт. Во меѓувреме само некоја чоколадна бонбона. Кога се прибрав од работа, од што ме утрепа времево, само една шака лупен сончоглед каснав и се искомирав, демек покасно ручекот ќе го јадам. Ама кога станав уште потешко ми беше, па само салатата ене ја кисне и толку ќе биде од моето јадење. Грашокот ќе остане за утре за на работа. А милион работи ми паѓаат на памет дека сакам да каснам.
Стандард доручек уште во 7. една паштетка плус тост со кашкавалче Овошно јогуртче, банана и чоколадно млеко за мезе
Доручек во 9:30: Баничка (долгнавеста една) со сирење од она доле во Рамстор што е и Ајран. Накај 12 една кива изедов и пола круша, пола круша за синко Во 14ч пиев нес кафе со малку млеко (после долго време некако одмилено ми е, но да ја дружам другарката што ми дојде на гости) Ручек имам во план во 17ч: Компир манџа, салата марула и две кришки црн леб. Вечера може некои тестенини со кечап и сиренце.
Pred dorucek ceden sok od limon I portokali, potoa I edna banana izedov. Dorucek prv del (deka stanuvam rano) mleko so biskviti. Dorucek vtor del (okolu 13h) dve kocki potpecen leb so margarin, shunka I mlad luk pa zgora na toa I edna shopska si napraviv Rucek malku jadov, okolu 16h, kolku da sednam na masa so mm. Stek so pire. Mislev sega za vecera da si go dojadam ama izedov edna supa I nekako se napolniv, ne mi se jade.
И десерт си имав сепак пола саат после ручек: Јагоди со шлаг пена а за вечера омилените misko вртени макарони со павлака, сирење и кечап
Денес на мени Доручек лиснато со зденка и маслинки, јогурт. Претходно околу 7 часот една банана. Ужина- две проја-пица мафини. Ручек интегрални шпагети со сирење, кечап. Вечерата се пече лиснати со вишни и млеко,1 јаболко и киви претходно. Обавезно во денот чај од брусница, нешто благо, кафе, брускети грицки и цеден сок портокал и грејпфрут.
Мене денот пак ми почна со многу овошје и кафе. Доручек еден голем сендвич со путер, марула, патлиџанче, јајце. После тоа парче торта. За ручек грашок со телешко и салата од краставичка. Во меѓувреме сончоглед. За вечера пројдов со лесно. Полна чинија компот од праски. Сега пак ми се грицка нешто солено, ако не ми помине ќе отворам едни смоки
Поручек: сендвиче со шунка, зденка и патлиџанче со чаша млекце. Ужинка: чоколадо( посилно беше од мене ) Ручек: сарма со марула салата Ужинка: пуканки Вечера: малку козјо кисело млеко и шпагети со хопла Шуќур нередам многу на мене, се ми е во меше.
За доручек ( во 7:00 h ) јадев омлет со јајца+сирење+ сецкана салама и јогурт. И пред одење на работа кај 8 часот пола краставица така си ја јадев. Сега се мислам што за ручек . Дома направив манџа со грашак, сега нешто полесно. Може тост еден да јадам. И банана една зедов, но таа после ручек. За вечера сакам гибаница со готови кори да правам.
Јас почнав да јадам круши и компот од праски и непто од тоа ми помогна да се олеснам, а со тоа и апетитот на ниво. Затоа денот го почнав со кафе и овошје како и секој ден. После тоа јадев кифлички и зденка. Па чоколаден мус и чајче. Па пак лапнав уште една кифла. околу 15:00 јадев овошно јогуртче. Пред малку завршив со ручек - летна манџа, со сиренце и лепче. Мф мф што би се рекло. До вечер којзнае уште што се ќе се касне.
Доручек- 3 проја мафини и крем сир. Ужина 1 банана и цеден сок од портокал и грејпфрут, бадеми, лешници, урми. Ручек спанаќ со ориз и кисело млеко. Ужина монте пудинг, киви, компот од сливи. За вечера се спремам сега потпечено лепче со путер, домат, пиперче, сирење.
@Ano Летна манџа со сиренце, мх мх, шо убаво, ме фати стрв сега. Од сабајле пред кафе некоја урма изедов. За појадок поховани соја шницли, од кога немав јадено, мајонез и краставица. За ручек гравче со салата од зелка, краставица и магданос, потоа некоја јаготка за ужинка. Пред малку кроасан, а за вечера ќе рендам варени компири и јајца мешани со мајонез. Ужинка многу ретко јадам, обично малку овошје е тоа, бидејќи главните јадења ми се обилни.
Денеска изгледа сите сте испочитувале ден за гравче Јас се спремам повторно за полна чинија компот од праски.
Од вчера. Прво кафе потоа овошно јогуртче. Појадок еден танир манџа си ја измакав што убо ми дојде имав голем апетит и плус пола паштета со мајонез и од прилика 3 лепчина. Ручек Ќофтиња од компири 1 лепче и јогурт. Пред легнување еден сладолед. Денеска пак започнавме со кафе и сега ќе јадам овошно јогуртче.
Доручек - 1/8 бурек со сирење и 1/2 геврече со јогурт. Ручек - летна манџа. Да не останам покусо на @Ano Ужинка - јагоди. Вечера - во план е плазма со млекце.
Баш се загрижив што утрово те немаше со дневно мени, а ти си крчкала ручек. Јас денес почнав лесно, со чоколино и кафе. Ама зато после тргнавме во кафанче на рибља чорба, јас освен чорба каснав. Шопска салата, тврдо макало со лепче, пржени тиквички, топено сирење, помфрит и форнаринки. Ова залиено со пивце и еве сега неможам да мрднам. А да не заборавам, морав да каснам благо, па еве само што завршив со барни.
Да се пријавиме денес Доручек јуфки и сирење. До ручекот 2 порции Чај од брусница, сладолед. Ручек имавме поховани тиквици, пире, колбаси, шопска. Сега пијам компот од сливи и јадам киви. Вечера- палачинки, млеко.