Јас првите месеци не ги ни осетив до негде крај на 4ти не ни имаше разлика дека сум бремена. Сега веќе е друго малце осеќам притисок доле али ништо страшно сега само што ги изрибав плочките у кујна ме фати нервоза неможев да ги гледам. Секој различно си ја носи бременоста знам девојка што неможеше повеќе од 15мин да оди и друга што редовно на Водно си идеше до 9ти месец.
Дајте идеја за салати. Се повторувам секој ден. Јадам шопска еден ден, па марула со рукола, зелка со цвекло и морков некогаш рендам. Други предлози ако имате и јадете пишете ми Фалаа однапред.
Marula, patlizan, rotkvica Ajsberg,krastavica, patlizan Avokado,patlizan,mlado kromitce Sveza brokula, marula,patlizan
Марула, зелка, морков и потпечи микс семиња( сончоглед, тиква, сусам, ленено) и одозгора нароси. Убавини.
Марула, морков, цвекло, свежа брокула, сончоглед, ленено семе, балсамико крема Марула, морков, краставица, пченка, маслинки, туна Марула, краставица, патлиџан, стек, балсамико крема
3 кришки потпечен леб 3 јајца на око пржени на маслиново масло 1 патлиџан салата со парче сирење изрендано 1 авокадо смачкано за мачкање врз лебот ем што е здраво, ем што е вкусно, ем што е калорично, ме заситува со часови
Девојки има ли некој да ми прати диета предложена за гестациски дијабет од државна болница? Вчера во Систина ми дадоа со 1600 калории ама гледам секоја ужина е овошје. Сакам да споредам, некако 1600 калории како да се малце
Ништо не исфлив, шо ми се јади си јадам. Освен ако немаш проблем со скриен шеќер па да треба да пазиш на исхрана оти би се ограничувала до толку? Сега не дека и јас секој ден се давам во чипсови и благо ама ке каснам ко ќе ми се пријади.
Скриен немам ни испитано, но се водам како со гестациски дијабет, уште од прво тромесечие. Со исхрана гледам да го контролирам, но некад ми се пријадува тестенини, благо, чипс, а не смеам. И кога ќе каснам малку грижа имам
Се си јадам. Не претерувам, ама ќе си земам малце чипс, смоки… А извини вака, како се водиш како со гестациски? Докажано е или?
Ендокринлогот така ме води и контролира. При обична контрола на шеќер на гладно ми беше висока гликемијата, после се стабилизира но пак на гладно не ми е под 5.1 како што треба него над тоа. Ме контролира еднаш месечно ендокринлогот. Знае и сега да ми се качи после некои јадење повеќе и гледам да пазам божем, но ми се јаде некои работи кои не смеам и тешко ми паѓа. Благо немам пробано со месеци, освен од време на време по една коцка црно чоколадо или протеинско пудинче со темно чоколадо. Исто бел леб не јадам, купувам дија леб. А колку сум лебар и колку сакам бурек на пример, лиги ми течат ќе купам на две недели еднаш бурек за да ми помине меракот и така терам.
Доколку сте по тестенините како мене, како одлична замена ви ги препорачувам овие направени од црвена леќа, без глутен, многу поздрава варијанта, а ќе имате чувство како да јадете обични тестенини. Ги земав од дм.
Idei za pojadok nesto sto bi ne zasitilo na rabotno mesto a da ne. E mnogu kaloricno bidejkji navistina ne sakam mnogu da se po pravam po toa imam problem so kilazata standard do rucek mi e ovosje I nakaj 1h gricki nekoj da me zasitat ama sega imam griza na so vest taka da se hranam neznam da ne e malku a navistina zelba za testo rano nautro nemam a samo toa go ima vo dukanciniata kaj nas
Не се секирај, не е малку овошјето и јас сум на овошје до кој 2-3. Можеш да додадеш бадеми, ореви, семки. Не знам колку е добро овесни снегулки, ама и тоа заситува, со јогурт.
Fala znaci ne sum edinstvena prvata bremenost bev ista voopsto ne mi se jade se 6 7 kg bev samo po pravena I sea si vikam da ne e malku da nepr loso ama dobro e fala ti