Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дневно мени за трудници

Дискусија во 'Бременост' започната од MissDior, 1 март 2015.

1. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    23
    Холестерол или не знам алергија?Бидејќи на неколку страни од овие со предлози за гестациски пишуваше максимум 2 до 3 јајца неделно препорака од доктори.Па затоа сум исплашена.

2. Elliana

Elliana Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2024
    Пораки:
    850
    Допаѓања:
    1.207
    Мислам за белја на бебе да се направи зборуваш. Затоа те прашав. Јајцата се многу здрава варијанта и за тебе и за бебуш, извор на многу протеини кои го регулираат шеќерот. Јас ги јадам некогаш и за појадок и вечера, најчесто варени. До сега фала му на Бога не сум имала проблем. Еве на интернет што прочитав.

there are no limits on the number of eggs you can eat during pregnancy. Eggs are a particularly nutritious food for pregnant women so you can enjoy them every day throughout your pregnancy, within a healthy balanced diet that includes a wide range of foods, including vegetables, fruit and whole grains.

Е сега за алергија мислам дека ако си алергична и од едно јајце ќе покаже.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    23
    Ти благодарам, во неколку од оние табели од ендокринологија пишуваше дека не смее повеќе од 2 до 3 варени,јас пробував ете жолчка да намалам пример 1 жолчка и 3 белки од страв.
    Еве што најдов
    If you have gestational diabetes or high LDL cholesterol levels, the Heart Foundation recommends limiting egg intake to 7 eggs per week.

На Elliana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    1.048
    Од јајца каква беља би направила? Напротив се препорачуваат во бременост, ради протеини и високо ниво ма холин кој е многу важен за бебето. А зошто па и кисело млеко и сирење да не смее? Немаат ни грам шеќер во нив. Не знам кој ти ги кажал сугестииве, ама што би јадела тогаш не ми е јасно? Хумус само тој од Стокомак со семки од тиква, другите се грозни.

На Stone му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stone

Stone Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2024
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    23
    За кисело млеко и крем сир дијабетичар фитнес тренер,дали исто важи за гестациски не знам.
    Знам дека се препорачуваат јајца прашањето беше дали е штетно секој ден или секој втор ден да се јадат.
    Еве некои флаери од ендокринологија пишува 2 до 3 максимум неделно,на интернет пишува 7 максимум неделно.
    За хумусот ќе пробам ,се надевам ќе се јаде :sweat: