Хахаха, ај мош ќе кажат дека не е толку штетно што јадеме паштета секој ден. Да ни пренесеш што предаваат.
Ауу вие многу по јадењето бре феминки мене може рано ми е уште, па не ме нападнале тие труднички желби. Доручек- 1 лепче намачкано со нутела Ручек- 2 парчиња леб и малку компир манџа со телешко месо и салата од марула и краставица, за вечера ќе видиме .
Не сум од Скопје, а многу сакам да одам на тие настани. Во мојот град има часови за предродилна подготовка, ама тие се за трудници во поодмината бременост.
Леле што направивте со паштетиве. Само јас успешно ги избегнувам, ама како ве читам ми се зголемува желбата - паштетка, патлиџанче и сиренце. Може ќе го уклопам за утре. Вчерашно мени - овошје и кафе, па ѓеврече и јогурт. После тоа салата патлиџан и крастаавица. за ручек/вечера мусака со лепче. вечерта само пудингче и пред спиење компот од сливи Денес - овошје и кафе. Доручек баничка и јогурт. За ручек полн овал зелка салата, а леќата си остана. Ќе се јаде вечер или утре на работа Сега лапнаав ресани.
Па ми се средува конечно столицата и ако ми олесни тежината сигурно пак ќе се фрлам на јадење. Морав малку да олабавам зошто многу тешко. Во комбинација со болките во граден кош, неиздржливо беше. А и организмот така ми бара, многу зеленчук и само после него не ми е тешко
Jas za utresniot dorucek nabaviv argeta Denes dorucek- kajgana od domasni jajca. Uzina- edno lepce so ajvar I sirenje. Rucek- Sarma so blitva I dve lepcinja. Uzina- 4 kivi I sok od portokal I limon Vecera- malku makaroni salata so tuna, zlatna mesavina, domat, pavlaka, majonez I istisnat limon.
И после ручек јадев од тортата, инаку преубава е, лесна, превкусна и ја пофалија сите дома Вечера: Сендвич од крајче лебче со Зденка намаз пикантен на една страна, на др кајмак, домат, сирење и пилешка салама, плус после едно мало зелено сочно јаболко ме загледа па си реков ај ке те земам
Епа значи комплетен бил оброкот. Одлично и супер идеја за ручек, ќе го земам во прдвид за утре или задутре
Каква туна јадеш? Нешто прочитав низ темиве не смее конзервирана риба затоа... содржела жива, јас ја обожавам, а од кога прочитав не сум јадела. Дај ако смее да си каснам
Јас ретко јадам туна но земам happy tuna ситна на парчиња сецкана или од Бадуко исто убава е. Кога постев за Велигден два пати јадев, ако јадеш 1-2 месечно нема штета мислам. Утрово кај 7:30 јадев две варени јајца и јогурт. Зедов јаболко ја после. За ручек и вечера треба допрва да смислувам. Ќе ви пишам покасно.
Имам дома Eva, podravka филети во масло, стои во фрижидер и ја меркам само, ке доручкувам тогаш туна со марула
Tuna od kam, onaa so zolta nalepnica. Iskreno se mislev dali da stavam tuna, ama pak mnogu merak mi bese. Pa si rekov edna tuna razmesana vo plovina kese makaroni nema da mi bide nisto. Sekako ne ja izedov cela salata sama.
Девојчиња, воопшто не е тешко да посветите 1-2 минути за да имате кирилица на телефон/компјутер/таблет. Ве молам погледајте ги инструкциите подоле:
И мене ми е шубе да јадам туна, ама па мала количина сигурно не штети Утрово цедев сок цвекло, јаболко, лимон и портокал. Доручек нормално паштета сирење и маслинки. Ама дефинитивно ќе си се вратам на carnex пикантната. Само јас ли не ја сакам аргетата Порано ми беше поубава. Ручек планирам спанаќ со ориз и кисело млеко
Ели, тоа во соковник го ставаш или како го цедиш цвеклото? Редно е и јас да го направам, крвта ми е многу слаба. А цвеклото освен во тегла купечка неможам да го јадам. Пијам Фортикс ама не се покачува хемоглобинот.
Во соковник го цедам. Ставам по 2 цвекла, ама вчера пак ми беше низок хемоглобинот. Ми рекоа фероглобин уште не сум почнала ќе мора да ги нарачам.