Таа од Кам жолтата туна е многу вкусна. Јас многу ретко, скоро ич, јадам туна, а обична риба, онаа замрзнатата што е па не можам да ја помирисам. Сабајле јадев мармалад и млеко, обично ич не јадам мармалад или крем за доручек, ама ме фати стрв. Сега си пијам едно турско.
Јас бев баш на тоа предавање, и на предавањето за спонтано породување. Ептен корисни предавања, да не ги пропушташ.
Добро утро и од мене. Кафе и јаболче завршени, чекам да ми го донесат симитот. Почнаа веќе лиги да ми течат. Инаку за рибата јас читав. Најсигурно е нашава пастрмка да се јаде. Сардината исто мислам беше во безбедни за јадење. За туната викаат не повеќе од два пати неделно свежа и до три пати неделно од конзерва. Се што е умерено не е страшно.
Малку ми беа двете парчиња леб со мармалад и млеко што ги јадев во 10 ч. па сега уште 2 слапав со паштета. Ова ужинка ми беше За ручек имам леќа со салата некоја.
Доручек - тост со кајмак и тост со кашкавал. Ужинка - лепче со мармалад, јаболко, јагоди, сладолед, рипчиња... Ручек - ориз и копанчиња. Вечера најверојатно пак мармаладче
.мене ме искара докторот ми рече дека многу сум поправена а кога станувам пијам вода и аспирин па потоа банана или портокал си правам смути и кафе. Е после накај еден сат јогурт и нешто ке намачкам па за ручек во 5 правам нешто за јадејне ориз или нешто друго зависи како ми е а сум скоро 5 месец а сум 10 кг поправена кажете некој режим
За предпојадок од смутито од синко-јаболко, банана, вишни и плазма Појадок : 2јајца на око, кашкавал, доматче Ужина за срамота =цело милка чоколадо Ручек - салата и компир манџа Ужинка ќе ми биде за кратко микс апетисани(индиско оревче, бадем, лешник) Вечера може паштета - пак сте ја актуелизирале-(пред Велигден јадев од лосос последно ) Плус кога ќе ми текне каснувам по некоја сува слива.. Инаку за туна -2-3пати месечно и јас мислам дека нема штета.. Се што е умерено мислам дури и дека е корисно разновидно да се конзумира
А јадеш многу што си качила толку? Може така реагира организмот, метаболизмот ти е сега таков... јас првата бременост си јадев, но не толку претерано за да забегам 30+кг, нешто во организмот не ми беше како што треба. Еве сега пак си јадам убаво, нормално благо ке каснам и сум 13+1 и имам само 1+ на мене и ми е чудно
Вечера smoothie банана, јаболко, чиа, јагоди, малини, аронија , млеко. Компот од сливи неизбежно исто и брусница. Урми, бадеми, лешници, зденка со интегрално стапче пред ручек едит - еве и сладолед дополнување
@eli25 Колку здраво се храниш,бравос. За доручек јогурт со 2 кришки леб,веднаш потоа 1 банана и 1 кафе. За ручек домат,президент сиренце и леб. Една рака солени бадеми и суви сливи грицкав во меѓувреме. Ручекот слаб па потоа кај мајка на дохрана Супа,свински кременадли,пекарски компир,марула салата. Кафенце и 2 бомбици со банана. За вечера ориз со копани и краставица салата.
@mal.ecka не би рекла дека е баш здраво. Паштети и виршли имав заборавено со години , путер , маргарин исто , симити, лиснати , сега се во тоа ми е паметот. Гледам барем сокови да цедам секој ден, овошје, салати.....
После симитот продолжив со торта. Потоа какао и мини цини барче. Сега јадев пилешка супа. Една свежа зелена пиперка и похован батак.
Излажав за вечерава за вечера ... Каков сендвич со ловечка(плескавица со кашкавал) јадев... Али душава ми побара
Доручек прв дел: млеко, банана и бисквити, смури со малини, аронија, банана, чиа и млеко Доручек втор дел: 2 ладни сендвичи со павлака, кашкавал и краставица и печено лепче со маргарин, нане и сирење Ручек: компир манџа, месо и сирење Вечера: овошен јогурт
Прво кафе и со него едно чоколадно бисквитче. Појадок: пола паштета Малку мајонез, еден домат, сирење и едно парче пушен врат и 2 лепчиња. Ужинка: неколку оревчина, малку алва, и еден сладолед корнет. Ручек: две мали парчина свинско месо печено со компири, шопска салата и 2 лепчиња. Вечера: 3 чаши млеко
Утрово јадев 2 кришки ајвар со тостиран леб, сирење и јогурт. Направив смути со киви, банана и јагоди, и го зедов на работа. Уште малце ќе го испијам. Исто зедов варено јајце како ужина на работа. За ручек направив манџа со боранија и внатре ставив разни видови зеленчук. Утрово ја сварив. Овој период стагнирав со јадење, немам толку апетит сега, нормално јадам.
И јас се враќам на нормала.. Фала богу! Доручкував лепче со путерче, сиренце, патлиџанче и јајце варено. Дури и кафето си го вратив т.е. капучино (од некаде мора да се почне ). За ручек немам идеја, затоа што не ми се јаде Ќе видам што ќе се пише тука на темава, па ќе добијам некоја инспирација
Не јадам многу мислам дека ми е од хормонските апчина што ги пиев од почетокот на бременоста пошо со вештачко сум.Пред трансфер бев на диета ни кг не намалив а ја држев пред тоа ослабев 8кг за 2месеци
Прво кафенце Појадок: 2 лепчиња намачкани со маргарин и сирење, малку краставица. Ужинка: овошно јогуртче. За ручек сум во план готова баница за печење, тиквички да испржам и јогурт. И многу ми се јадат палачинки со нутела, ама ме мрзи да прам Блазе си ви вие што си правите смути со овошје, јас неможам да го поднесам, џабе си купив блендер кога останав бремена, еднаш на правив и толку. И овошје слабо јадам