Утрото го почнав со кафе, лешниче, бадемче , компот од сливи. Доручек тоа што ви реков вчера 2 пржени кришки со сиренце, домат и пиперка. Измеѓу овошје, смути некое. Ручек качамак , мевце и чорба со блитва.
Dorucek: крем со леб и голема чаша какао со млеко Кај 11:30 ч. баничка со зелка и јогурт Ручек: манџа со боранија+ морков, лукче, томатело,печурки и свинско месо После праски и кафе Вечера сакам пирошки со сирење да правам
Од вчера: Доручек: банана, кифлички со павлака, кашкавал, чајна и маслинки Ручек: кофтиња од тиквички, сирење и спанаќ, пржени компирчиња, печена пиперка и шопска Ужина: сладолед и цреши Вечера: 2 парчиња леб со паштета и кашкавал Денес: Доручек: банана, млеко и бисквити, па 3 парчиња леб со ајвар и сирење Ужина: сладолед, чај од сува брусница и кроасан Ручек/вечера: пржени јајца со спанаќ и парче леб
Кафе и едно парче торта. Појадок: зеленчукова супа Ужинка: 1 праска Ручек: 5-6 кифли Ужинка: 1 кифла и 4 чаши млеко ладно
Леле Ако, браво како издржуваш.. јас ако не се најадам убаво од сабајле, цел ден ќе барам нешто да бутам во уста, ама и ќе колабирам
Јас станувам после 9 сатот и неможам да јадам пред 11-12 Секогаш пијам прво кафе и ме заситува и си го пијам бавно. Ручек после 5 сатот ми е и за вечера немам време а и млекото многу ме заситува. Ретко вечерам. Седам до полноќ и не ми се пријадува. Исто си јадам како и пред бременост ама пак има плус килограми Од каде се чудам.
Прво цеден сок од јаболко, портокал, цвекло, морков. Доручек: Макарони со сирење и кечап. Ужина: едно чоколадце животинско царство. Ручек: крем супа, пржени јајца и колбасички, печени пиперки во рерна со оцет си ги направив, домати салата и сиренце врз нив, мајонез и сенф во тацна за колбасичките и лебче секако вака слатко одамна не сум се накркала, може и дека прегладнета... Па спиев до кај 7,8 и тек во 9 јадев еден сендвич со едно парче пилешки стек, кечап и една печена пиперка што ми остана од ручек со солца само е јас богами кркам
Денес безвезе ептен .. Јaдoв сaмo бурек сo сирење и 4 бисквити сo еурoкрем нaмaчкaни aмa мнoгу вoдa испив денес пa зaтoa мoжеби и не ми се ни јaдеше цел ден. Еве мезнaв и мaлку кoрнфлекс чoкoлaден сo млекo
Утрово почнав со кајсии и компот од сливи. Кајсиите благи шербет. Доручек еден тост со кашкавал и пршута и чаша јогурт. Сега ќе правам смути и кафе. Ручек спанаќ со ориз и кисело млеко.
Денес денот почна со кафенце Осмина бурек со месо и јогурт. Сникерс сладолед. Имам уште едно осмонче со зденка што чека За ручек грашок. Ми се јаде овошје, ама денес неспремна дојдов на работа
Кафе Појадок: 3 кифли и јогурт Ужинка: круша, банана и 2 топки сладолед од чоколадо. Ручек: 2 кифли, 1 јајце варено, мајонезна салат и парче кашкавал. Пред легнување 2 чаши ладно млеко.
Доручек 2 праски и 3-4 кајсии Попара со кисело млеко, сега ММ кафе ќе ми прави. Ручек: домашна пица и пивце Вечера ќе видиме
Доручек Омлет,сирење,печени пиперки и домат. Едно турско кафе Ручек Кременадли,пиперки пржени со јајца и домат. 1 зелено јаболко и цреши.Остатокот од денот ќе видиме..
Доручек осмина со месо,пола варено интегрално ѓеврече и јогурт. Ручек пола сендвич криспи чикен од ројал со помфрит. Вечера купив јагоди и ќе се напијам млеко.
Доручек: лебчиња со абц, кечап, кашкавал/сирење, кулен потпечени во рерна и чаша јогурт. Ужина: парче торта, домашна. Ручек: чизбургер мало мени од бургер кинг, ова е последен пат да јадам вакво нешто зашто стомакот од тогаш ми е камен и ме боли. Пиев чајче од камилица со мед. Вечера туна со марула, лимон и морска сол.
Колку што јас читав сардината е во безбедните риби за јаденје во бременост. Слободно настрви и се Дури е во препорачани продукти http://blog.sfgate.com/sfmoms/2009/03/11/7-superfoods-pregnant-women-should-eat/
Дoручек смути oд бaнaнa и јaгoдa пaрче леб сo кaшкaвaл и киселo млекo. Ручек мaрулa и пoлнети пиперки. Вечерa се и сештo(буквaлнo) oти нa тaткo ми му беше именден.
Ве читам и си се чудам. Јас многу малку јадам. Вчера Доручек 1ипол пржени кришки со сиренце и ајран Малце перече- како ужинка Неколку кајсии Ручек Пола пица од 30цм хихи Десерт сладолед Вечера Едно парче од пицата. Се случува и да не вечерам, а обично уз ручекот само домати јадам, друго не ми прија.
Прво кафе и смути со блитва, банана и јаболко. Потоа цедев цвекло , лимон и моркови сок и правев овесни снегулки со семиња и јогурт . Сега варев јајце и брокула ќе ги изедам за саат време. И јаготки. За ручек ќе одам кај баба ми ќе прави печено пиле со ориз, супа и зелка салата. Овие денови не вечерам , пијам само млеко и некое овошје или чаеви, компот тоа секојдневно ми е.