Си дојдов кај мајка ми. Ми спрема пржени компирчиња, како што само она знае да ми ги погоди. И салатка. Тамам лесно летно ручече.
Вечерата од вчера не ја пишав: две лебчиња со маргарин, сирење и домат (мн ми е слатко ова) Д: Две кришки паштета, домат и сиренце и чаша сок од јаболко. Турско кафе пола саат после доручекот. Ужина: една убава голема сочна праска. Р: тавче гравче, крставица салата и една кришка леб. Десерт (саат време после ручек): Мачо сладолед на стапче. Па грицкав сончоглед малку и пред малку јадев лубеница и диња Вечера нема да има зашто ке пукнам од лубеницава може праска или банана ако ми се пријаде. @fana би било добро некое овошјенце да си ставиш на мени ако немаш
@eli25 @mariz не сум пo јaдењетo неделaвa oпштo... Инaче и смути прaвев aмa немaм желбa сегa кузнaј шo ми е
Денес се преблажив да ви кажам искрено... Од ко дојдов на работа само некоја колешка ќе помине со бомбоњера за некој повод. И сладолед ме почасти цимеркава во канцеларија за роденден на синот и 4 праски јадев и јогурт една чаша па една цедевитка пиев на пауза ... До вечер не би требало да јадам ништо кај мама ќе одам не знам шо ќе ми зготви
Денеска- доручек проја, патлиџан, пиперка, сирење и маргарин малку. Ужинка крушки и урми. Ручек турлитава со јунешко мевце , салата и супа.
9:30: Цеден сок од јаболко, праска, морков, лимон, цвекло. Д во 11: мали макарончиња со сирење и павлака. 14ч: Турско кафе и чаша сок од јаболко. Р накај 17ч: Супа, печени компири и колбасички + некоја салатка, што ми дојде при рака (или само краставици или шопска). В: ке видиме..
Сабајле рано парче проја и крушка. После кафе и шербет блага лубеница. Па таратор со краставица, копар и 2,3 лаж. овесни снегулки ставив. Ручек малку пржен пипер со јајца, плус сирење и патлиџан зошто приквечер ќе одиме на пици
@karibian еднаш да си ја почастам дишичката Инаку мајка ми интегрални ги прави ради мене. Со зеленчук само. Пробај и ти
Д: 2 прaски чaшa млекo сo кaкao, четврт ѓеврече (ме фaти стрв oд сусaмoт убo ми зaмирисa) и мaкијaтo Р: пaстрмки мaмa прaви сo сaлaтичкa и пиперки печени В: ќе видиме Ве пoдгушнувaм тaкa силнo (кoлку шo мoжи oд мешињaтa де)
Д: една зденка, едно варено јајце, пола домат, сиренце и мала печена пиперка со две кришки жито сечен коцка леб. Плус сокче од јаболко. У: праска. Р: брзински шпагети со сирење и кечап, нема време за др ке излагам В: нешто забушавам не вечерам, ама со оглед на тоа дека рано ке ручам ке се јаде нешто Сакам едни кроасани од фемина инста да правам
Вчера цел ден кај мајка, и се знае само несто се принесуваше пво праски и кафе д: лепче, путерче, домат и сирење вишни бадемчиња полнети пиперки со краставичка салата лубеница и на крај побегнав дома, зошто кој знае уште што ќе извадеше. Дома само една голема чинија со пуканки изедов Денес. Д: мусли кафе, крекери, сладолед сега спремам овошје за ручек пилешко во кари сос со ориз и салатка за вечера, здравје боже, најверојатно еден таратор.
А уствари заборави да кажам дека имаше и колач со вишна од кој гледав да се исконтролирам заради благото иако ми идеше цел да го изедам. Нареден пат ќе ве викам на помош.
И јас правам преубава торта со вишни ама ги замрзнав сега па ќе чекам погоден момент да ја направам. Сега за сега на диета
@karibian исто. Исти маки Мајка ми ми донесе свежи од двор замрзнав и ќе чекаат Којзнае уште што си заборавила, размисли
В: Ништо од кроасаните, јадев сендвич од две кришки нутри лебче со кечап, кајмак, мартадела и малку таратур