Па кога ме караше докторката ми викаше што јадеш благо? И реков дека јадам сладолед и плус уште нешто. Ми рече сладоледот задржи го, другото исфрли. И нормално јас ја послушав
Доручек пиперки полнети со месо и компирчина+зелка со краставица салата. За ручек си јадев исто + домат салата и сирење. Малини и капини и едно парче торта за десерт. За вечера зелник со кромид и јогурт.
+ Какао, крушки, поооолна чинија макарони потпечени, во нив ставив сѐ што најдов во фрижидерот, а сега кркам чоколаден пудинг. Доста ми е за денес
Доручек-интегрално стапче од пекара, топен намаз идеал шипка, краставичка, јајце варено без жолчка, на крај и чаша јогурт. Ужинки крушки, диња, бадеми. Ручек рипче лосос, златна мешавина, шопска салата. Вечера планирам инт. пециво и јогурт.
Цеден сок од портокал и лимон. Д: Интегрално лебче од семиња со маргарин, сирење, кашкавал, кулен печено во рерна. Ужина: праска и две сливи, па благо ми се пријаде и мавнав еден сладолед Р: Супа, пире, плескавици од тиквички, шопска салата и домашни кифлички. И десерт две локумчиња со ореви (Скоро ручав, па ова и вечера е), вечер може чаша топло млеко.
Д: Две лепчиња со еурокрем, две мали парчиња пржена сланина Р.:тост со помфрит У: банани В: чоколадо млеко со бисквити И многу вода. Денес многу нездраво.
Oд вчерa: Д: сливи кaфе и oвесни снегуки сo јoгурт Р/в: летнa мaнџa и нутри леб. Десерт крoфнa Денес: Д:сливи и кaфе Р: мaкaрoни сo сирење У: слaдoлед ,кaфе и смoки В:
П: Какао, 2 кифлички со ванила крем и домашен сок од рибизли. Р:Плескавици со шопска. За ужина 2-3 праски, лубеница, се подув од нив ,Нес кафе. И сега пијам јогурт, ама мислам дека уште нешто ќе изедам.
Какао и сок од вишни Д: Ѓеврече и јогурт Р:Мусака и салата од краставици Една кокосовка за ужинка В:Лубеница и праски
Кафе, праска, диче и модри сливи Геврече Мекица и сирење Р: мусака од модар домат и домат салата Чаша јогурт
Доручек шопска салата и едно парче инт. лепче со путер. Ручек турлитава без месо и печени пиперки. Вечера најверојатно лепче со абц. Ужинки бадеми, праски, сливи, диња.
Многу ми е ќеф кога имам нормален доручек па ручек па да си пишам Доручек..пржени јајца на око,печени пиперки со лукче,домашно колбавче пржено,домат салата со пиперка. Еден цеден лимон и турско кафе. Ручек..мевче под фолија со компир,пиперка и кромид,печени пиперки и домат салата. За вечера нешто полесно,јогурт најверојатно,а ако имам апетит ќе смислам нешто друго,имам макарони од вчера,со сиренце и кечап.
Мене ме снема, ама ни јас незнам што јадев деновиве Денес.. Цеден сок од портокал, морков, лимон, праска и малку диња. Д: две пржени кришки, млечен намаз, розев домат, к.млеко и сиренце. Ужина: лубеница, сливи. Р: риба ослич, компир салата, похован кромид и македонска салата. За понатака ке видиме....