Па ти воопшто не јадеш, мораш да јадеш и онака си многу ослабена и сигурно цел ден си во движење по ќеркичката. Јади ќе ти треба сила после со 2 дечиња. И внимавај да не си ја заслабнеш крвната слика.
Ко за чудо крвна слика супер ми беше на последен преглед А немам апетит никако,ако јадам малце повеќе одма па болење желудник и тка
Д: кaфенце, сливи и пирoшкa сo кaшкaвaл У: две блaги стaпчињa и еднo кoлaченце тутку Р: пиперки пoлнети имaв oд вчерa сo супa и 3 лепчињa В:
Појадок: многу лубеница Ужинка: 2 палачинки со нутела и банана, потоа кајсии Ручек: пржени тиквички со јогурт и малку пржени компири + 2 лепчина Ужинка: 1 палачинка со нутела, компот од праски и млеко пред легнување
Доручек интегрално стапче со семиња и јогурт, мортадела и малку абц намаз. Ручек леќа манџа , салата краставички, лепче. Вечера лепче , путер, сиренце и маслинки. Ужинки овошје ( праски, диња).
Турско кафе и лимонада. Д: некои шарени шпагети (врска немам дали се интегрални), со домашен доматен сос и оригано. Па кркнав по некое време три краставички од тегла Р: Домашна супа, кајгана со чајна, тататур, малку домат и кришка нутри леб. У: лубеница и диња. В: солено стапче и малку к.млеко.
Доручек-1ипол потпечено лепче во рерна со кашкавал, пршута, оригано и патлиџан, јогурт и 1 свежа краставица. Ужинка чоколадо алпико и пола банана. Ручек интегрален ориз со морковче и магдонос, телешки шницли динстани и шопска с. Ужинка диња и праска. Вечера парче блага погача со газоза
Од вчера П: некој намаз, кашкавал и јогурт. После чаша млеко. Не ручав, туку само лубеница јадев. Сладолед и диња. Вечера: 2 лепчиња со маргарин, маслинки, рендан кашкавал потпечени во рерна. Денес за појадок полна чинија праска, нектарина, диња, круша, сливи и грозје. За ручек пржени пиперки со јајца, сирење и домат. А за вечера најверојатно макарони ќе има.
@forumce Само да ти спомнам ендокринологот рече најлошо е кога комбинираме одеднаш повеќе овошје а не пак различни овошја. И јас сум изгорена по овошје, ама чисто добронамерно да ти спомнам ми рече 5 овошки дневно распоредени после оброци за правилно искористување на шеќерот
Ми се случува да ја наполнам чинијата со секакво овошје, да ја изедам одеднаш и тоа да ми биде за цел ден. Знам дека не е правилно тоа. Можеби и затоа имам низок шеќер. Ова ќе му дојде многу шеќер на организмот, а после кога ќе се потроши, не надополнувам со нов. Фала што ми укажа ели, ќе го послушам советот.
Од вчера: Чаша глукоза Д: кифла со копар, кашкавал и шунка, плус ајран. У: чаша швепс и неколку колачиња домачица. Р: печени макарони со павлака за готвење, печеница, кашкавал. (На гости цел ден бев, па тоа беше на мени) У: Грозје и малку диња. Чаша Нести леден од праска. В: пак малку грозје. Мислев после испиениот шекер нема да сакам да видам благо цел ден, а напротив ми се јадеше повеќе
Денес на мени- д. сендвич со мала интегрална лепиња со виршла,кашкавал, сенф, домат, краставица и чаша јогурт. Р. макало со модар патлиџан, пиперки и домат , сиренце. В. лепче со некој намаз. Овошја лубеница, крушки, праски.
Си го правела макалото Јас денес за ручек пипер и патлиџан пржени и кога има тоа незнам за доста. Ќе видам после колку ќе покаже шеќерот.
Вчера: Д: лепче путер и мармалад и вториот пат лебче и намаз од сирење. Брусница (две паузи имам на работа па доручкувам два пати) Р: Летна маџа (кромид патлиџан и пипер) Сок од лимон и портокал и кришка леб и нутела В: пржени лебчиња и јогурт. Јаболко Денес: Д: Пржени лепчиња со јогурт *2 Банана Р: шпагети болоњезе Цеден портокал и лимон В: нешто ќе мачкам. Јаболко
Oд денес Д: лубеницa кaфе сливи и некoлку гризинки хелoу и две мaлечки крoaсaнчињa 7 дејс Р: лaзaњи В:/
Една банана и турско кафе пред доручек. За доручек геврек и маслинки. Ужинка круша и слива. Ручек..грав,потпечени пиперки,домат салата и риба. Праска после ручек. За вечера...пржени црвени домати,црни домати и црвена пиперка со масло(посно)гравче тавче,домат и зелка салата. Едно парче лубеница после вечера.
Д. -едно јајце на око, сиренце, домат, краставица и покасно чаша јогурт. Р.-грашок манџа со јунешко, салата зелка, цвекло, краставици. В.-лепче и tzatziki тазе донесено од Гр. . Овошки диња, лубеница, крушка.
Еве го мојот список Чаша домашен сок од кајсија, сутлијач една шољичка и еден грозд за појадок. Ручек: една полнета пиперка, пола домат и парче сирење. Ред бело чоколадо со орео. Следно изедов оброк од бургер кинг бидејќи сум стрвна, а не бев гладна Дојдов дома и изедов малку сладолед... до легнување сигурно ќе јадам грозје, веќе ми се јаде, се надевам ќе остане со тоа