Мене ми е срам да почнам да пишувам тука. Вчерашно мени: - цеден сок(портокал и лимон) - околу 300гр. јагоди - доручек бр.1 - варен геврек со јогурт - доручек бр.2 - пола кифла, за да го допијам јогуртот - ручек: марула салата, шопска салата, домашни кобасици со кашкавал и малце мајонез (без леб) - вечера: мало тостче со шунка кашкавал кечап и мајонез. Убаво препречено. Денешно мени: - цедел сок(портокал и лимон) - третина бегет(вруќ, тазе печен), пола парче мартадела(од стрв морав малце), крем сир, мајонез, сирење, патлиџан - за ручек договорена сум кај мајка ми да ми меси кифли, и ќе праи рендана салата (компир, јајце, павлака, шунка) - вечера никогаш не планирам, не знам што и дали ќе вечерам воопшто. Да додадам: Вода пијам флаширана 3л на ден. Не пијам сокови никакви освен свежо цедени. Благо не ми се ни приближува до уста, затоа со соленково си компензирам.
Ми текнува периодов беше актуелна летната манџа А и што паштети се вртеа (барем кај мене). Откако се породив немам каснато.
Баш ги видов, ама којзнае какви се. Мене ми се јадат сочни летни праски. Да ти тече по рацете сок. И да се двојат од семката. Има и праски ама знам дека не се такви, па не ме фатило стрв. Тие на крај ќе ги фатам, да се сладам. Додуше ова ми се стрвни ситуации што ги имам секоја пролет. Не ми е од бременоста.
Леле летна манџа кај ја спомна. Ми се пријаде сега Сега сме окупитарани со оброци за деца, за мене немам време ни да размислувам. Замдоручак најчесто сум на улица со мали и сицкупувам ѓеврече и едно лиснато со ореви и џем од кајсија
Денес малку подобрување Д : јајце на око,кришка препечен тост,малку сирење,неколку шери домати Р : половина порција помфрит,овошен јогурт В : пуканки,праска и овошен чај
Д. 2 варени јајца, еден домат, две лепчиња нутри леб У. Свежо цеден сок од лимон и портокал заблажен со домашен мед Р. Потпечена тиквичка, салата од домат и сирење, 2 лепчиња нутри леб У.2 суви сливи и неколку зрна аронија В. Чоколино
Моето вчерашно мени: Доручек - едно турско кафенце - кифла лисната со кашкавал и јогурт - 1 кива Ручек - 3 јајциња - салата од морков, цвекло, зелка, домат - 1 мало парченце сирење - порција од 3 топчиња сладолед и неколку јаготки Вечера - 1 парче Пица - и ноќта 1л вода ( откако ќе заспијам се разбудвам ноќе и си пијам вода повеќе пати во текот на ноќта) Знам можи и поздрава храна ама то е од некои задоволства неможам да се откажам како сладоледот и пицата ако не јадам само на нив ќе мислам, ама се трудам што повеќе зеленчук и овошки да јадам.
Д : еден препечен тост со џем од шумско овошје и чаша млеко Р : парче пица, три мантиии и чаша јогурт В : смути од праска,круша и банана
Од денес Пред д. 3 зрна аронија, една чаша вода со лимон и 2 киви. Д. Салата од домат и краставица. 2 интегрални лепчиња У. Сок од лимон, портокал и мед Р. Леќа, салата од краставица и маслинки и 3 интегрални лепчиња У. 3 зрна аронија и какао В. Смоки Дополнивање...+ банана и 2 чаши чоколадно млеко
Вчерашното мени: Д: шопска салата +2 кришки намачкани со зденка У:банана +3 наполитанки јадран Р: стек печен во сенф и мед + компирчиња + марула салата У:јаболко В: 2 парчиња пица лепче со зденка, маслинка и печурки У:јаготки
Пред д. Сок од лимон, портокал и мед. 3 зрна аронија Д.намаз од зденка, 3 кришки интегрален леб, 2 домати и зелена пиперка У. 2 суви сливи, банана и 3 зрна аронија Р.леќа, 2 интегрални лепчиња, салата краставица, маслинки и пола зелена пиперка У. 2 суви сливи ( во замена за благо ми се, а ми ја одржуваат и столицата и добри се за крвта и плодовата вода) В. Бадеми + неколку јагодки во текот на денот
Мене многу ме фати мерак за праска. Поручек: варен ѓеврек, смоки стоби флипс и банана Ручек: спанаќ со ориз, 2 кришки леб и кисело млеко. Вечера: 1 чаша цеден сок од портокал и цитрон и сладолед