читајќи ве вака скоро сите...реално па и не јадете многу,и ја сум иста па ме фати едно време страв дека тоа е многу малку јадење,ама добро е не сум единствена..од секогаш сум мислела кога ќе бидам трудна дека којзнае колку ќе јадам и ќе ми се јаде ама нема врска...Добри сме ајдеее нема да треба многу слабеење додуша јас до сега немам качено ниедно кило ама ај рано сум 9 недела ќе видиме понатака...убав ден и пријатно јадење на сите
Мене само од риби ми се гади и од мајонез, сенф, сувомеснати, ама посекако тоа и не сакам да јадам. За рибите ми е мака, ама пијам пре мама дуо и во нив има омега 3. Некогаш ме фајќа стрв за паштета, ама досега не подлегнав на искушение.
Д: пола ѓеврек со чај од брусница У: 4кајсии Р:таратур од пола краставица+павлака + 1 и пол ѓеврек В:марула со пржени шампињони + лепче У:какао Сигурно ќе си поткаснам до легнување.
И мене ми беше гад од риба во текот на бременоста, а кога се породив последниот ден во болница имаше риба за ручек, ме фати еден стрв и јадев таму риба после 8, 9 месеци
Д. Аронија, домашен мазник и кисело млеко У. 2 Суви сливи, 1 кива и цреши Р/В домашна пица вегетеријана (тиквички, печурки, кашкавал и кечап) и кисело млеко У. Топло ладно
Вчера д:Круша,цреши,кајсии и банана-(салата) р:2кифли и малку салата со макарони в:домашен баник со компир и салата шопска Денес; д:круша,цреши,кајсии и банана -(салата) р:компир манџа в:пак шопска ќе мезам Апетитот на нула ми е..
Вчера: д:ѓеврек со јогурт у: една рака јаготки + 1 зелено јаболко р:салата: марула, морков, козјо сирење, патлижан + ѓеврек в:пиперки со јајца + јогурт + козјо сирење + патлижан
Денес д. пирошка и јогурт у. банана и јаготки р. палента со сирење в. немам смислено сеуште ама нешто лесно и најверојатно салата нешто
Од вчера Пред п. Аронија, 2 киви и неколку бадеми П/Р. 2 интегрални пржени лепчиња со јајце, парче сирење и кисело млеко У. 2 чаши сок од лимон, портокал и лимон В. Мусака, 2 парчиња интегрален леб и салата краставица У. Цреши Од денес досега. Пред п. Киви и аронија (ова ми е стандард за крвта и столицата) П. Ова од сликата, ама си делевме со мм
Решив само еден ден да пишам оти се плашам да пишувам јадам баш ко за двајца Д. Сирење, домат, салама и 3 кришки црн леб плус кроасан У.малини и вишни Р. Риба, (компир, брокула, карфиол, морков сето во тава) и зелка салата плус 3 кришки црн леб У. Јагоди, цреши, чоколадо,тутки,кикиритки В. Јајца со кечап и сиренце У. Погача со млекце Си имаме апетит со синко машала
@baby 5 И нормално е да имате. Ти си во понапредна бременост ако не се лажам. И мене откако влеков во втор триместар ми се јаде повеќе. Гледам да избегавам мн калорична храна, ама пак од овошје се само гладна сум. Нека ти е наздравје и јади си слободно. После ќе му ја мислиме за слабеење.
Да да мила 30+ сум инаку до сега само 7кг се имам поправено се чудам каде оде ова јадење ваљда се во синко...
Вчера: Д: мед и маргарин со млеко благо Р: салата и макарони со јогурт У: сладолед, сок од ананас 100% В: салата и едно парче сирење.
Душо нз колку е точно, но имам слушано дека не е убаво да се јаде ананас во бременост. Мислам дека тоа се однесува само на свеж поради ензимите кои ги содржи, ама јас од страв не јадам никаков иако обожавам. Па затоа реков да те предупредам за во случај ако немаш слушнато. И исто гледај да избегнуваш со сите оброци да консумираш млечни производи, бидејќи го соречуваат апсорбирањто на железо. Јас обично кога јадам храна богата со железо избегнувам неколку часа пред и потоа млечни производи. Ианку тие се одличен извор на калциум па гледам да ги имам барем во еден оброк. Не дека крвта ми е којзнае каква, ама ај. Се надевам дека нема да ми се налутиш на забелешките, најдобронамерни се. Те гушкам
Од вчера Д: Една блага кифличка Р: Тост В : три урми и сок од портокал Денес Д: Овошен јогурт Р: Печени компири со пиперка,морков и кромид В: Најверојатно лубеница или јагоди
Фала за советот, амс јас освен млечни производи друго неможам да јадам, од се ми се гади, сега за сега само тоа ми е опција ќе видам понатаму како ќе ми биди па можи ќе почнам со протеини малку