Вчера Д:Перек,соленка и јогурт. У:Праска,кајсија и цреши. Р:Печен компир со салата В:Толчен пинџур Денес Д:Зденка и лепче. У:пак овошје Р:Пак печен компир и салата За два саати пак ми се пријаде и јадев пржени лепчиња со јајца и зденка и патлиџанче. В:Сега мцкам бисквити и млеко. После секое јадење нормално повраќам
Д: маргарин, сирење и патлижан У: јагоди и цреши Р: парче пица домашна У: сладолед В: сончоглед За ананасот и јас незнаев ми кажа Мила 991 мислам, јас сок си купив 100% ананас и само една чаша испив, др го оставив не го пијам страв ми е.
Поделени се мислењата за јадење ананас во бременост. Сега баш најдов дека смее да се јаде и дека нема никаква поврзаност со спонтани абортуси како што се мислело порано.
Јас јадев ананас неколку пати во првите месеци после прочитав као демек не е добар, а мене ми го препорачаа кога повраќав.. Д - Тост со сирење и таратор У - цреши и праски Р- Лосос со леќа и печурки У- сладолед В- Палента со сирење И се мислам да изедам уште сладолед ама 12 фати веќе.
Д:пржени пиперки со јајца и сирење,домати и малку леб у:овошна салата:јагоди,праски,кајсии,банана и мед р:пастрмка и салата в:лубеницааааа Само од овошје можам да живеам!
Д: милиброд со млекце У:банана Р:смоки со јогурт (заборавив да си земам ручек за на работа) У:лупен сончоглед В:скараџиски колбавчиња (не планирам да пробам пак додека сум бремена, ми се преврте желудникот од киселини) + кајгана + сирење + патлиџан У: сега ќе си поткаснам јаготки
Д: 2 варени јајца, кисело млеко и патлиџан У: цреши Р: шпагети со сос од пилешко месо и салата У: сладолед и кајсии В: пуканки
Пред п. Овошна салата ( цреши, праски, кајсии и аронија) П. 2 варени јајца, пиперка, 2 домати и 2 парчиња интегрален леб У 1. Пудинг У 2. Праска Р. Полнети пиперки со изварка и домашно кисело млеко В. Некако не ми се јаде може да грицнам малку лупен сончоглед и пудинг
Д. бурек со спањак 1/8, јогурт 1 праска, 3 палачинки со еурокрем. Р. шпагети со болоњезе 1.праска В. салата зелка и цвекло
Вчерашно: Д: кајгана + сиренце + патлиџан + јогурт у: пола кроасан 7дејс у2:сладолед +нес р: пица маргарита в: диви јаготки Денес: д: кифла + банана р:лиснато + сирење у:3 карамели + сега пијам кафенце в: тоа што зготвила мама
Доручек- шоља јогурт и парче леб со парче сувомесно, Ручек- парче динстано месо, палента и зелена салата, Вечера- салата и јајце, или варено или омлет.
Д.макарони со ќечап домашен и сирење У. ред чоколадо Р. бел ориз со кисели пиперки и лебче У.праска В.Чаша јогурт