Јас да јадам 2 тоста пред тоа смути, или пита па палента ќе пукнам. Еве утрово јадев 2_3 лажици ленено семе и чаша кефир, дури сега 1 јаболко и миисе чини ко балон сум Блазеси ви
Најискрено сега сабајле морам поќе да јадам, ми бара организмот. А за вечера можам и со коко моко или со помал оброк да поминам. Ама сабајле претерано киселини имам и ми треба поќе количински храна.
Д - кафе , портокал , лепче со оригано +сирење Р - макарони со октопод У - јаболко В - салата краставица со лимон
Od vas sig ima nekoja po domakinka od mene hahha.... Imam hopla za gotvenje, imam pecurki,imam kari... kako da napravam kari sos. Cekor po cekor
Домаќинка не баш ама по дифолт би требало прво да се запржат малку печурките па ја додаваш хоплата која треба малку да згусти а кари додавај по многу малку промешај па пробај дали ти одговара, подобро постепено помалку додавај затоа што кари зачинот е јак може да ти смета ако е многу тоа би било се јас би и вагета и сол малку на тоа се е ствар на вкус
Д: омлет со шунка ,кашкавал и печурки Р: Леќа и марула салата В: смути од јагиди и банана Чај од брусница едно 2 литра
Д. Овесна каша У. Чоколада,крем бананче Р. Шопска и помфрит. В. Нема. Многу јадам благо периодов како луда
- 1ипол ѓеврек, сок од праска -какао -2 јајца, 1 домат, пола ѓеврек -смути(спанаќ, киви, сончоглед сок од цедени портокали, аронија) -домашна пилешка супа -кафе -пилешки прсти
ПД: аронија, смути ( млеко, банана, какао и чиа) Д: два тоста со кашкавал, јајце, интегрални грицки со кисело млеко У: турско кафе и сок од шумечи таблети витамин У: нескафе, 2 реда чоколада, пола парче чок. торта со вишна Р: гравче посно со 2 лепчиња интегрални И сега какао се мислам да си напрам и за В: макарони со сирење и кечап
И јас јадам благо мила. Реков ќе намалам ама никако само ми нудат хахахха а јас не можам да ги одбијам, ми е срам хахха А сега за 2 недели скриен шеќер треба да проверам..
Вчера: Д:ладен сендвич со павлака,врат,кашкавал и марула Р:печено јагнешко со помфрит,урнебес,салата марула со пченка Д:превкусен домашен чоколаден колач(од мајка) У:кафе+чоколатце+домашен сок од рибизла,аронија,вишна Пуканки В:лепче со мајонез и чајна Денес: Д:печени лепчиња со путер,сирење,црвен пипер и оригано Кафе турско Р:грашок манџа+салата марула У:гумени бонбони,чоколадо Јаболко В:лепче со намаз,сирење,краставица
Од вчера П:две јајца на око домат и парче сирење У:какао парче чоколадна торта и една рака замрзнато овошје малини аронија јагоди Р:пита и кисело млеко У:торта В:житарки со млеко
Вчера Д: кефир со семиња 2 киви У: варено јајце Р: боранија со едно парче леб и салата В: 2 јаболка Денес Д: смути со овесни снегулки У: киви Р: супа од печурки ќе биде В: не знам. Ќе препишам нешто од кај вас
Вчера П. 3 лепчиња со крем сир,варено јајце и краставичка У. Јаболко Р. Ќофте со доматен сос В. Лепче ајварче,сиренце и јогурт
ПД: чај, аринија, смути од банана и малини Д: 2 интегрални лепчиња, сирење, маслинки Д2: 1/4 бурек со месо и чаша јогурт У: банана и капучино Р: боранија, салата цвекло морков, 3 интегрални лепчиња У: парче солен кекс со семки и маслинки, какао, шумечи Таблета сок В: не знам сеуште. На мм милка му порачав, ама пак сум гладна ...