D: jufki so sirence U:kafence R:kompir stek i marula U:cokoladni bonboni V: pasteta i tostirani lebcinja I mn tecnosti vo tekot na denot
Д - мусли со млеко , сендвич со кашкавал и мисиркино месо Р - макарони со сос Д - чоколадо со лешници В - јаболко
Д: смути со 3-4 ореви У: ајвар со пола лепче Р: спанаќ со јогурт и салата од краставица У: цеден портокал В: малку пица( имам страшни киселини од тесто) со к. Млеко
Д: 2 киви па после 2 часа овесна каша Р: мусака со многу салата У: парче турте В: салата од краставица и домат или само цеден портокал ( ме убиваат киселини)
П. Осмина бурек со јогурт У. Чај, портокал и кива Р. Леќа и салата марула В. Макарони со сирење и јогурт
Д-чокопопс, кафе Р-компири во релна со јогурт В-леќа со цвекло -чај од брусница -чај од бел слез -пченка
Д:кришка со путер,сирење,краставица Турско кафе Р:шпагети со сос болоњезе У:чоколадо со лешници В:сардина во доматен сос со многу лимон -Јаболко,чоколадни вафли
П. 2 кришки ајвар, сирење У. Чај, јаболко и портокал Р. Ослиќ, леќа и марула салата У. Ке биде супа В. Незнам ке се јаде нешто мачкано
Д - грицки переци , мини пити со праз и интегрални со кашкавал и печурки У - банана Р - турлитава со 2 парчиња црн леб + салата Д - чоколадо В - јаболко
Д: многу овошје Р: гравче со салата од краставица У: ајвар со 1 лепче интегрално В: 1 кива и пола јаболко со 1 рака кикиритки во лушпа
Вчера: Д: 2 кришки интегрален леб,ајвар,сирење парче,2 јајца варени, У:Чаша млеко и еден портокал Р:компир манџа и салата марула без леб У: Една рака ореви В: 1 кришка интегрален леб со маргарин и печени незасладени сливи Денес: Д: 2 кришки интегрален леб со малиџано,3 варени јајца,јогурт чаша Р:Сендвич со кофте од тиквичка У: Марула со јајца салата В: Палента со сирење Ме ставија на диета без шеќер и ми рекоа да пазам на јагленохидрати
Д: аронија, 2 лепчиња интегрални со путер, 1 чаша сок од шумечи Таблета Д2: парче пица У: банана и нескафе 3/1 У2: зденка и какао Р: 2 парчиња помали зелник со сирење и чаша јогурт Р2: јајца со изварка пржени и салата од цвекло и морков У: какао и 3 интегрални лепчиња со еурокрем Мешиња ич не се хранам здраво. На почеток многу здраво сега ич. Велам ќе сменам и никако. Од утре мора! Го менвам менито..
И јас истата ќе бидам. Не да си давам лоша мисла ама знам.. Постојано благо јадам, кафе какао со шеќер ... Ќе гледам ко шо пишав погоре барем овие две недели да намалам за да се стабилизира до прегледот. Гледај приджвај се и ќе биде во ред мила.
Д: ленено семе со ќефир У: варено јајце Р: мноооогу салата со стек печен и ајвар В: 1 портокал и 1 интегрално колаче
Денес: Д: шпагети со мајонез и сиренце У: свежо овошје (портокал, круша, киви) + баклава Р: ориз со месо, зелка салата У: компот од вишни + многууу бонбони (милки сплаш) В: ако можам да дишам ке си каснам уште нешто
ПД- какао Д - 3 парчиња црн препечен леб со ајвар Р - ориз со пилешко месо У - чоколадо , јаболка и портокал В - палачинка со м.салама, кашкавал , печурки и домат
Ох миличка и ти дадоја како режим на исхрана нешто или само што да избегнуваш и да внимаваш?ајде се ќе се среди.те
Пами кажашеќер никаков воопшто.Мед несмеам,банана несмеам.Овошје суво никако. Само стевија за во кафе/какао/чај. Да избегнувам бел леб, и посебно никаков леб во комбинација со ориз и компир а јас пуста се тоа си љубам.Јас сум ок со тежина ама бебка понапредна е