Д. 2 лепчиња маргарин кашкавал,патлиџан и јогурт Р. Стек,ориз и салата зелка и цвекло У. Смути од кива,пола јаболко,пола банана и цеден портокал В. Салата и печен компир
Д. овесна каша со чиа,малини,мед Р. сендвиче од црн леб,путер,сирење,патлиџан и маслинки, 1 јаболко и 1 портокал В. јајца со спанак и сирење , патлиџан салата
Мешиња ме нема мене на оваа тема некој период. Ама почнав помќ помалку да јадам. Вчера ПД: аронија, банана Д: 3 интегрални лепчиња со путер, кашкавал, сирење и маслинки со чаша јогурт И малку макарончиња со сирење, павлака и кечап ама 1/2 од обична чинија У: банана и какао Р: спанаќ, салата краставици и 2 лепчиња У: турско кафе В: лепчиња со путер од кикирики, по некое време чаша јогурт
Д: банана У: каснав од се по нешто козињак, некоја грицка... Р: пилешко во бел сос и салата од краставица В: пак краставица со јогурт и двопек со кашкавал
Д: 1/2 ѓеврек со ајвар У: јаболко и кајсија Летечки каснав кифла и јогурт Р и В: риба на скара со салата марула
Вчера: (посно ) Д- чај од хибискус , овошна салата од киви , портокал , банана У- кафе Р- гравче посно У- смути со банана и јагоди В- леб со ајвар
Освен црн чај се може да пиеш во граница на нормала. По една чаша нема од ништо штета. А најубаво пиј си Брусница за да се чистат мочните патишта.
Имам слушнато дека чај од хибискус не е препорачлив , ама не пијам често Мислам се што не е претерано дека е дозволиво
Христос Воскресна,за многу години празнициве. Во почетна фаза сум на бременост, втора недела ,апетитот ми е повишен од предходно. Има ли некој посевен режим на изхрана? Како совет да ми дадете? Читам за спирулина дека е многу здрава вообшто за организмот, имунитет итн.
Нема правила. Јади што ти се јаде, но гледај да е здраво повеќе зеленчук овошје, јогурт, посно месо, житарки. Се е индивидуално. Јас менито од вчера Д: 2 праски со кафе У: погача јогурт Р: салата многу со месо свинско пржено ( кај свекрвица на ручек) В: на визита: кифла кашкавал салама малку салата со павлака.
Д- чај од јаболка и цимет , две јајца варени У- кафе Р- грашок со 2 парчиња леб В- кифли со руска салата , торта , 2-3 бомбици , салата марула
Д. 2 лепчиња маргарин, сирење,јајце,патлиџан У. Јогурт Р. Печен стек, компир, салата патлиџан и краставица У. Трилече и пита со јаболко В. 2 кифлички, кашкавал и јогурт
ПД: аронија, јаболко Д: овесна каша, 1 тост со кашкавал кечап сенф У: интегрални благи О'кејк, какао, парче козињак, јајце варено, малку покасно капучино Р: грашок со компири и месо, салата марула со краставици и 2 лепчиња У: 3/1 јакобс кафе В: салата од домати и сирење и 3 лепчиња со путер, малку чипс и тутку благо
ПД. кафе Д. овесна каша со чиа,тост со кашкавал,кечап,салама,зденка Р. салата , малце ребро и компир У. 2 реда чоколадо В. уште е рано, ама ваљда чаша јогурт само
Д: овошје и кафе У: 1 шишарка блага со корнфлекс Р: сарма од лозница и салата У: 1 круша ,В: кифличка со јогурт