Д: кафе и смути У: помагав за визита па си каснав по нешто Р: варено пилешко месо и многу салата од краставица и марула В: 2 визитарски колачи. Ме убиваат киселини
Вчера Д. Пита со спанаќ и сирење+јогурт У. Смути и оревчиња една рака Р. Ориз и батак и зелка салата В. Лепче маргарин, кашкавал и јогурт
Д.овесна каша со чиа ,банана и мед Р. печен компир, салата со рукола и авокадо У. јагоди + мало монте пудингче В. најверојатно јогурт со корфлекс ( во задње време се што е потопено во јогурт и млеко ми е преомилено)
D: parche pita U: kesicka mala cips R: turli tava i salata od krastavica U: jabolko V: cokoladen kroasan (ne go dojadov, mi se slosi od blago)
Вчера Д. 2 јајца, патлиџан, авокадо, сиренце, пршута + 1 кришка црн леб У. ореви и протеин бар на виталиа Р. компир манџа В. салата рукола,авокадо и патлиџан
Од вчера Д: смути од круша банана и аронија У: по пола парче интегрален леб со ајвар и Кики крем и мед Р: боранија варена со салата од зелка У: тонус со слатко од капини В: Таратур со кифла
Вчера Д. Ладен сендвич со путер,кашкавал,шунка и патлиџан У. Смути Р. Боранија со месо и патлиџан салата В. Проја и јогурт
денес апетитов 0 Д. кафе,цеден лимун и коцка чоколадо Р. салата со рукола,авокадо,краставица,патлиџан и киноа + малку печен компир В. уста не ми се отвара, може јогурт со корфлекс колку да се мцне нешто
Д: кафе и смути Р: пилешко со павлака сос и салата од краставица У: пола тонус со слатко од капини В : чај, малку ајвар со Фета и парче кашкавал. Не можев ништо плус утре сум на контрола и скриен шеќер
Денес скокнав тесто Д: 2 лепчиња со сирење и патлиџан У: пола парче торта Р: спанаќ со салата од краставица Вечера: јаболче
Д: испитував скриен шеќер и до 12 часот само гликозата ( бљак ми ја убија и онаа мала желба за благо) У: смути Р: грав со салата В: чај од брусница ( киселините ме убија)
ПД. Праска Д. Тарана со сирење Р. Пилешки медељони, балканска мешавина В. Шопска салата Д1. Торта Д2. Сладолед ...бебе игра брејк денс у стомак од шеќери пред спиење
Вчера Пд. кафе и цеден лимон Д. 2 кришки тонус со аргета и сиренце (јадев паштета сефте после 6години и планирам да не прекинам овој пат), малку овесна каша со банана Р. бадеми (не бев гладна) В. комбиниран од седмица (без компири)
Вчера Д. Сендвич со путер кашкавал патлиџан и шунка Чаша јогурт У. Смути еден бокал Малку оревчиња Р. Ослич и марула салата В. 3 парчиња леб ајвар и сирење Многу вода и 2 чаја
Здраво гладни мешковци Ве читав уште пред бременост, а сега веќе редовно. Јас сум на безглутенска исхрана и тешко го соборувам гладот. Среќа и кај нас носат безглутенски леб па држам глад под контрола правејќи си тостови, пржени и печени лепчиња со него Од вчера: ПД: 1-2 бразилски ореви и чаша вода; Д: Две парчиња леб намачкани со Аргета туна и кругчиња домати и сецкана пиперка свежа одозгора; У: Банана и портокал; Р: Тавче-гравче со мнооогу салата од домати и краставици; У: Банана; В: Исто како појадокот (петок го постам) ПВ: 1 пакетче Смоки Смокич
Од вчера: ПД: 1-2 бразилски ореви и чаша вода; Д: Тост со кашкавал и салата од домати; У: Банана и портокал; Р: Пржена кременадла со младо компирче и таратора, салата од домати и пиперка; В: Едно парче леб, кашкавал и чаша јогурт