Најпрво, не знам дали темава припаѓа тука , но во моментов сум стигната до полагање за полигон и време е да земам кола. Сакам помала, кратка кола која е добра за почетници. Мислев за Suzuki Swift или Toyota. Некој да ми даде предлог?
Имаш добар избор, бидејќи тие две коли не се расипуваат ама под исклучок да се бензин. И Suzuki Swift и Toyota Yaris или погледни и Mazda 2 се навистина супер, нема да имаш никакви проблеми, редовна замена на масло и филтри само. Не ти треба европска кола, бирај си меѓу овие три, Тојота, Мазда или Сузуки бензин сите.
Леле и јас пред некој ден пријавив полигон а се мислам и за некоја кола . Јас повеќе сум за spark или нешто такво малечко и поевтино (ако го удрам срце да не ме боли)
Јас мисалм Oplel си е закон најдобра за мене и само од нејзе си земам , квалитет германски , до сега не ме разочарал дизелчиња преубави
Pocekajte na gratska da pominete( da ne vi se odmile i vozacka i sve), potoa mislete kakva da zemete. Patem Toyota za pocetnici ima mn mal izbor na benzinci.
И двете коли доста ги возат кај мене. Не знам за која Тојота прашуваш, но конкретно Toyota aygo, Peugeot 107 и Citroen c1 е буквално истата кола, различен бренд. Лично се имам возено во Свифтот и иако изгледа како мала кола, комфорна е внатре. Од друга страна Тојота како бренд е над сите брендови во однос на долготрајност и ретки дефекти. Не е прашањето која е добра за почетник, туку на тебе како почетник, на која ќе ти налегне седиштето. Барем мене тоа многу ми значеше на почетокот. Комфорот и сигурноста кога ќе седнеш зад воланот ми беше најбитниот мотив да продолжам да возам. Лично кога би бирала, а сакаш да ја возиш подолго време, би се одлучила за Тојота. Исто така многу е битно за каде ќе ти треба колата, ако движењето ти е стриктно градска средина, мала кола е одлична инвестиција. Но, ако целта ти е да го користиш надвор од градска средина и да си почетник би одела со нешто потешко. Сакав и јас мала кола, но мене автопатот ми е редовна рута и е доста фреквентно со возила и камиони, потешка кола е постабилна и тоа доста се чувствува кога претекнуваш или те претекнуваат. Се надевам ти беше нешто од помош.
Јас имам Mitsubishi Space Star го возев и кога бев почетник и сега.. супер количе е. Тогаш беше многу евтино.. не можеш бесно да возиш бидејќи моторот му е 1.0 или 1.2, е сега престигнувањето е малку поспоро треба искуство за побрзо ако сакаш.. Најмногу имам возено 130 км/ч на Демир Капија - Смоквица тогаш по новиот асфалт. Потрошувачката му е ТОП бидејќи користи MIVEC.