Убава серија, интересна ми е Не знам која епизода беше вчера, но малку ја погледав. На крај имаше едно дете кое е во болница и татко му се развика бидејќи бил "причина" за смртта на брат му. Тоа флешбек ли е, всушност детето е Али?
Денеска баш ја гледав серијава, не е ист. концептот со американската. Во американската Шон се запознава со Леа, а тука е сосема поинаку баш ме интересира како ќе се одвива понатаму.
Ќе видиме, во американската ми се допаѓа тој дел кога се запознава со Леа кога се спријателуваат па ја засака, а тука тоа е прескокнато претпоставувам и зошто и многу ме интересира љубовниот живот на Али како ќе биде прикажан.
Spoiler Али ќе се вљуби во Назли, гледав на јутуб и таа ќе го засака, ќе биде бремена на крајот и ќе се венчаат. Многу ми е интересен Али кога прави фаци, секогаш се смеам кога го гледам. Симпатичен е исто така, има мила фаца.
Колку ме изнервира вчера оваа мајкава на детето што пееше опери. Точно дека и Али малку претера, ама на оваа треба да и се одземе родителското право. Детето зарем требаше да се онесвести за да сфати колку му е лошо? Тоа едвај зборува, на најмал допир чувствува болка, оваа состанок, па состанок, проба, па проба. Класичен пример за child abuse. Немам ништо против насочување на детето од мали нозе ако види дека има талент, ама оваа буквално претера. Мразам родители кои не ги оставаат децата да бидат деца.
Многу убава серија незнам зашто слабо има коментари за неа. Приметив на 11 епизода има извадок од серијата (силна жена што беше на канал 5) но на сител не го покажаа тој дел …
Имаше избор да ја спаси Назли со тоа што болницата ќе беше виновна за човекот што умрел и имаше избор да молчи, ништо да не прави. Значи имаше избор измеѓу Назли и Белиз
Одбра да ја спаси неа со тоа што и рече да каже пред комисијата дека го немало тој некој апарат во брзата помош, а со тоа ќе ја казнат болницата иако знаеше дека е во тешка финансиска состојба.
Назли кога излезе нели му рече на Ферман "не кажав"? Можно е и јас да сум грешка оти еднаш погледнам еднаш пропуштам.
Рече дека дека не го кажала тоа за апаратот за да се спаси, бидејќи болницата е нејзина куќа и не можела да ја окриви неа, за она да се спаси.