Spoiler ќе се натпреваруваат кој е подобар во медицина, многу ќе се контрат но секогаш на крај ќе дојдат до заедничко решение. Мухсин иако е одвратен како лик во однесувањето, тој е исто така одличен доктор како и Али. Но при крај на серијата Мухсин ќе си легне на брашното, како и Вуслат. Впрочем од серијата има уште околу 2 недели (7 епизоди турски по 2 часа)
sto mislite koga kje zavrsi kaj nas serijava, deka ne ja gledam vo redovniot termin ne znam do kade, i dali mislite deka novava serija kje pocne na mestoto od doktorov?
Да , до понеделник или вторник ќе заврши. Ама можеби ќе се направат измени во емитувањето, па серијава ќе се емитува во 19:45
Искрено, јас би сакала да се снима уште една сезона од филмов, доста поучна серија е, ама ако ја гледаш со српски или англиски превод, овие на македонски со синхронизација ептен ја унаказија.. Барем за мене, многу работи ми станаа јасни со филмов, не знаев како се зема коскена срцевина, не знаев како се манифестира беснило, како се прави интубација, како се прави лапароскопија, прв пат видов како се ставаат протези на нозе, како доаѓа до запушување на артерија, а операциите на тумор на мозок ептен ми беа интересни за гледање, колку напредна може да биде медицината со сите опции кој ги кажуваат кога планираат операција и како ги елиминираат опциите со причина и последица, особено Али и Ферман, толку стручно се изразуваат, ретко волку добар филм..
Dali na kraj Vulsat i Tangju ispadna da se zaedno?? Inaku mislam deka e epten dobra serija, edna od retkite dobri turski serii so mnogu dobra poraka