А ако ти скокне некоја лоша девојка, треба да ја оставиш да те излупа Добра девојка сум, а доста од работите што се набројани на темава ги правам
Секако не сакав да кажам да не почнуваат први и да не скокаат на секого за сешто... Во секој случај мислам, имам пишано дека темата е малку ограничена, така да немора да значи. Позз
Аууууууу читам и не можам да поверувам па јас сум била катастрофа 1.Имам ждригано и тоа пред другарките и тоа цела куќа да дигнам на нога голема под доза на алкохол 2.Се имам исповраќано мртва пијана пред Стопанска банка во сред центар во Сабота кога е најраздвижено и се излава(а да не ги рачунам тие 3-4 пати повраќање што го застанува таксито да поврнам на патот додека стасам до градот).Устат да кажам случка за тој момент Spoiler Тогаш уште одевме со маж ми и он требаше после запивката да ме пречека во градот, а јас бледа од што ми е лошо повраќам и едвај стојам на нога.А он исто подпивнат се фалил на таксистот со женска му ќе излавал.И таксистот кога ме видел викал:Оваа ли ти е женска бледа па е како мртовец 3.Имам носено минич до пич на 16 години(сега не носам, а денешните млади го носат од 8 оделение). 4.Имам оговарано(ама со усул ) Ма дај молам ви се, се е период кој сите го минеме која е таа што никогаш не била пијана или не носила кратко или не оговарала( за овоа последното не може да ме убеде никој). Е сега да не се минат границите во смисла е*ање на прв состанок, со дечкото на другарката и такви слични работи да не ги набројувам сите. Инаку добрите девојки знаат да готват и не ги загоруват манџите :geek:
1. Не пцујат 2. Не пијат (премногу) алкохол 3. Не се дрогираат 4. Не се коцкаат 5. Не крадат 6. Не го продаваат своето тело 7. Не се дерат 8. Не изневеруваат 9. Не се предавнички 10. Не гледаат турски серии 11. Не им пречат на момчињата додека гледаат фудбал 12. Не се подготвуваат за излегување повеќе од пола саат 13. Не се неподносливи за време на периодот 14. Не се лошши домаќинки 15. Не се срамежливи во кревет 16. Не тормозат со долги шопинзи 17. Не оставаат неред во собата и во кујната 18. Не игнориррат кога некој ќе сака да им направи културен муабет 19. Не глумат светици 20. Не се лутат кога го читаат ова
хахахах, значи повеќето од женската популација сме лоши според ова ?? добрите девојки не се самобендисани и не мислат дека цел свет се врти околу нив!
Добро ај...можеби бев премногу критичен. Ја преименувам десетката во : 10. Не гледаат толку многу турски серии Поздрав лоша
Е не знаев оти пушење цигари прави да не си добар. Едит: И опет коментарот избришан. @Bitter-Sweet . Ко и во некоја тема пред некое време.
Sve super. Jas tocka 8 ja smetam za koketiranje pa koj padne, padne i namestoto bi zamenila ne ozboruvaat (tuka spaga, svoj se, ne se bavat so drugi zivoti) i gordo i samostojno stojat pozadi sekoja svoja postapka (toa ne znaci deka se zima vo obzir bezobrazie, ironija,nekultura...) . E sega vaka spakuvana devojka moze da pomine .
@Antolinaa го избришав за да нема навредени девојки од коментарот. Имаше твит еден, вистинска девојка мириса на парфем а не на цигари. Пушењето цигари е порок, а пороците во никој случај не се во ред, така да, си стојам на тоа што сум напишала иако го избришав.
@Bitter-Sweet Само што искоментирав, го избриша. Нека стоеше, што има врска. Само не знам еве што помалку вредна ја прави некоја што пуши цигари и мириса на парфем од некоја што изиграва Дева Марија, а е бетер од оваа што пуши. Не разбирам.
Temava e grob. Navistina gi delite lugeto spored toa kako se oblekuvaat, dali pijat/pusat, dali prdat ili ne ??? Eve jas da si kazam: Dobra devojka( citaj covek) e taa sto ne gi deli lugeto spored kvazi pravila i ne propoveda moralni vrednosti niz forumov.
За мене добра девојка е онаа која прави што и душа сака и притоа никој не повредува во тој процес. Останатото е само наметнување стереотипи за џабе кои сите знаеме дека не дефинираат каква личност е некој/некоја.
Не навредуваат и повредуваат туѓи чувства, не шират омраза, не осудуваат и дискриминираат... Истото што не го прават ниту добрите момци. Добрината исто важи и за двата пола и се однесува на постапките што влијаат на чувствата на другите во вашата околина, и е нешто доста посуштинско и настрана од цврстото држење до некој код за примерност.
Не се пијанчат, не се дрогираат, не пушат по улица, не крадат, не пцујат итн., општо познати се основните правила на доброто однесување.