добра девојка или добар човек е добар душевно...значи ги сака лугето,ги сака животните...не нанесува зло,не прави грешки во животот...ги одбира само правите патеки....е сега ја попрво насловот би го сменила во ДAMITE ....една дама не смее ... додека оди на улица да разговара на цел глас,да пуши цигара додека оди по улица,да не употребува зборови од типт мори,море,да не пцуи....да не бркаат у нос пред сите ,да се однесуваат пристојно кога седат на маса,да не шлапаат додека јадат...и еден куп други работи
никого не би повредиле намерно не судат на тугите грески, а од сопствените уЧат или се трудат да ги поправат не се ситат на тугата несрека барем еднас се ставиле во туга коза и помислиле како му е на некој друг оддаваат поЧит и внимание кон лиЧностите во нивниот зивот кои тоа го заслузиле знаат да казат извини и простено ти е не ја постигнуваат целта по секоја цена знае да те исслуса, свати и советува кога ти е теско(и муабетот да остане мегу вас ) не етикетираат никого (мислам на погрдни зборови за да се разбие сопствена монотонија,незнаење, леЧЕње комплекси, или едноставно од лосотилок )
добрите девојки не го прават тоа-со кое не би биле добри а, што е добро???? секој различно размислува за тоа што е добро, ама пред се: да е искрена, да почитува, да е хумана, да е домакинка , да е умерена, скромна, да не се занесува по лошите момци ..итн итн итн
-мн.ми е смешно кога ќе речат(добрите девојки не прават грешки бла бла-па сватете луѓе не постои човек кој не прави грешки не постои) -не можеме да речеме дека девојките со добри манири се добри во секоја смисла на зборот што дека имаат манири ако немаат душа? и обратно значи некоја девојка ако направила скандал или избувнала во моментот или направила некаква грешка кој на секој може да му се случи дека е лош човек тоа не може на таков начин да се процени...
Не се прави дека не те слуша, кога ќе и речеш во автобус “девојко, може да станеш на ... му се / и се лоши“ и не те гледа попреку дур станува, не издишува, као два тона вреќа со компири да треба да крене дур станува - е ова видено, сто пати до сега, дека малку се таквите. едит: ме потсетивте, добрите девојки знаат да направат пита и ќифлички и слични тестени работи Оти инаку не ги бива... а и мора секој пат да им се совршено пуфнати, совршено меки, не изгорени и доволно солени по сечиј вкус, ни премногу, ни премалку.
Туго мајко! Значи онојпат јас и другарките испаднавме МНОГУ лоши девојки! Добра девојка? Девојка која мислиш дека е наивна, а таа всушност кога сака може да ја покаже својата лоша страна и лесно да те спушти на земја. Добрата девојка не значи дека не треба да пие! Добрата девојка знае како да држи чаша црвено вино и како елегантно да го пие својот пијалок, а не да се шета пијана и да прави скандали по град.
-Добрите девојки не го вадат од уста,само затоа што за некоја минутка почнува нивната омилена серија на TV -Добрите девојки никогаш нема да пушат к*р на ваш најблизок другар,иако често помислуваат на тоа -Добрите девојки не само што се фантастично рамо за плачење,туку се и неодоливо газенце за грицкање,и/или прекрасна пи*ка за лижење(во тој момент кај мене се појавуваат првите знаци на заљубеност). -Добрите девојки не мочаат парфем. -Добрите девојки не дозволуваат мажи-гејмери да им играат по дома,од проста причина што има многу поинтересни и покреативни игри помеѓу маж и жена кои можат да се играат,особено кога се сами. -Добрите девојки никогаш не дозволуваат да се чувствувате како последна "рупа на свирало". Напротив,тие секогаш ја земаат "судбината" во свои раце (Copyright Б.Ц.) -Добрите девојки под дејство на алкохол никогаш не се доведуваат во ситуација да се ваљаат по подови -Добрите девојки не толерираат срања и фарси од лошите девојки.Обично недоразбирањата кои ги имаат,доколку се непремостливи ги решаваат у стил одма и сега,преку испраќање на по некој бокс или жежок шамар,тегнење за коса(класика),а во поретки случаеви може да падне и по некоја клоца у дупе
Добрите девојки не пишуваат статуси од типот на "Јас сум најсекси, јас сум најуба, ти си дебела, ти си грда " Добрите девојки не потклекнуваат под влијание на мизерни кучки кои немаат попаметна работа од дофрлање на глас од типот на лелеее види ја онаа каква е бла бла бла. Добрите девојки не ги решаваат проблемите со други девојки со тепање и кубење коси .