1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Добро основно училиште во Карпош или Центар?

Дискусија во 'Образование' започната од LunaSyrene, 8 ноември 2018.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Порано..пишав погоре.Другари/другарки мои што завршија таму пред 3 год. ми имаат кажувано дека е КАТАСТРОФА.Нити се замараат за нив нити ништо.Јас тоа знаење што го добив во основно е дупло од тоа они што го имаат, ама најозбилна сум.И во поглед на јазици и во поглед на математички и општествени науки.
    Г од германски не знаат, во прва ја учеа таблицата за множење на броеви над 100.Прост квадратен корен не знаат да прерачунаат.

На twilight123 и Elenpelen им се допаѓа ова.
  2. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    927
    Леле страшно, на времето од Пестаолци се излегуваше со ЗНАЕЊЕ...

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.317
    Сменети се времињата за жал..сменето е сè.Сега професорите и наставниците гледаат да си ја земат платата во џеб.Нивно е да предадат, кој сфати сфати кој не со прстот во уста.И генерациите се такви.

На Elenpelen му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Порано да било, сега е дно во секој поглед, ниту има квалитетен наставен кадар кој треба да пренесе знаење, ниту знаат да воспитаат ученици... Некој ќе рече воспитувањето е од дома, да ама кога ученикот не е воспитан од дома, треба да го воспитаат во училиште, а не учениците да бидат распашана команда.
    Наставниците се далеку од квалитетни во секој поглед.

На twilight123, Elenpelen и Feminka22 им се допаѓа ова.
  5. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    498
    се согласувам потполно, да не имаш учено тука?
    катастрофа се учениците да не можеш другар за голем одмор да најдеш, дно.. хорор се..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nevena.Smilevska

Nevena.Smilevska Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    6
    А дали некој има информација во ОУ Гоце Делчев и ОУ Киро Глигоров каков е квалитетот на кадарот?
    На есен ќерка ми треба да оди на училиште и би сакала да ја запишам некаде каде навистина ќе научи. Јас учев во Гоце Делчев (Ленин тогашно) и тогаш беше едно од најдобрите училишта, ама за 30 и кусур години сигурно многу се сменило...
    Било каква информација е добредојдена.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.157
    Допаѓања:
    138.719
    Многу зависи пд наставничките, па и од децата што ќе се паднат во одделение. Со двете деца имам сосема различно искуство во истото училиште.

Кај едното, имаше другарство, постојано ги мотивираа да се натпреваруваат, да читаат, да пишуваат, одлични сеца излегоа.

Кај другото дете - се оговараат меѓу себе, се омаловажуваат, никој ништо не учи, упропастена генерација.

Мојот став е дека најубаво е детето да учи во најблискито училиште, ама убаво е барем да се дознае кои се најдобри наставнични во таа генерација, па кај нив да се запише. А не се доаѓа лесно до ваква информација.

На dayla му/ѝ се допаѓа ова.
  8. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Здраво, дали некој знае како се одвива наставата во Лазо Трповски? Ме интересира дали се многу деца и дали и кои одделенија одат во смени?

9. Peperutka17

Peperutka17 Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2024
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    161
    Ima li nekoja majka cie dete UCI vo Berovski osnovnoto vo Hrom?