Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Додворување преку FB или MSN

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MJB, 23 јуни 2010.

1. fairytale

fairytale Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    24
    жива глупост ми е ова бе :worried: :worried:

2. Go-Girl

Go-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    3.712
    Допаѓања:
    3.988
    Додворување преку FB или MSN
    ми се има случено вака да ми се додворуваат т.е. пуштаат и воопшто не го поднесувам и не го сакам тој начин на додворување....кукавички е бре....да не кажам педерски :rofl: :rofl: :rofl:

3. skygirl

skygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    153
    Малку е глупаво, некој шо не го знаеш, ти се “пушта“ на ФБ. Мислам дека таквите немаат храброст да зборуваат во 4 очи. Сите се многу послободни на ФБ отколку “во живо“, тоа е факт.
    Но, сепак тоа не е тоа. Ништо не може да го замени традционалното шмекање, флертување во живо.

4. vilda

vilda Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Јас не сакам преку мсн мирц фб а има многу што така ја пронашле среќата...... една другарка моја се омажи така се запозна на мирц после разговара на мсн и се гледале неколку пати и така се омажи а сега живе со неговиот маж во лондон..... некогаш кога ми е досадно се вклучувам на мирц али никогас не кажувам која сум само да го поминам времето...

5. aNy-to

aNy-to Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    1.046
    Допаѓања:
    394
    Додворување преку фб или мсн едно големо НЕЕЕ.Зошто?
    Затоа што неможе да се спореди со класичното додворување.Вака ми изгледа дека преку мирц се додворуваат оние што немаат храброст или пак толку се опседнале со интернетот што го изгубиле чуството за реалноста.Ма нема ништо подобро од тоа кога ќе излезеш и некој ќе те шмекне,малку флерт,малку разговор,зезање......тоа е она вистинското.Така можеш да доловиш дел од него,дел од неговите чуства а ова со интернетот некако ми е ладно,далечно во никој случај не е она вистинското.

6. Shilaa

Shilaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    9
    Глупости! :rofl: :rofl:

7. mar17

mar17 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    108
    според мене биди муж и на било кој начин добиј ја девојката !!! тоа сега не пали нас а не : hi kako si ? и лајкови на сликии,на линкови...абе ај!!

8. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Најдобро е во 4 очи бидејки луѓето не се секогаш исти во реалноста и во виртуелниот свет. Не сум против ваквите запознавања кои се се почести денеска но сепак не треба некој да седи на нет со цел да си најде девојка - делува премногу очајнички :)

9. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    За мене ова е чиста глупост...
    Не само што ми е кукавички, туку не знам што следно да очекувам од некој што нема попаметна работа па наместо да излезе да шармира девојки, седнал пред компјутер и се надева дека некоја девојка ќе му врати. Многу плитко и очајно.

10. CherryBerry

CherryBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    132
    Мене ова запознавање по нет ми е кретенско до не знам која мера.Се имам запознаено со неколку луѓе на мсн,фб ама сепак не лично.Но додворувањето е тоа е врвот.Го немам запознаено човекот во живо,па дури беше тоа на мсн а немаше ни слика од него и не знам што таму почнавме муабет да правиме неколку денови по ред и ми се виде фино дете.А и можев вака да си кажувам што сакам бидејќи не ме знаеше.Но по некое време почна да ме вика да се видиме,да ми пишува мило,срце и на крај ми вика те сакам.Јас само вака бледо гледам во мониторот и се чудам,а тој почна да ми пишува дека ми е лут бидејќи ништо не сум му одговорила.Оф леле мајко!И тогаш ми се крена косата од него па го избегнував што е можно повеќе,па поредовно со appear offline си се дружев и сега сум на раат. :lol:

11. Maca00

Maca00 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Вака според мене е подобро прво да се запознаеш во живо а потоа на мсн и фб..
    Бидејќи јас имав лично искуство..пред едно две-три недели..сретнав еден дечко во автобусот со кој се возиме секој ден.. тогаш за прв пат го сретнав.. и нишо..така помина другиот ден почнавме по некој збор да си кажеме..и јас го аднав на фб.. нешто почнавме да пишуваме на фб ми даде и мсн.. и така пишувавме редовно..имаше девојка тој.. и нишо.. секој ден ние на мсн си пишевме а кога се видевме само здраво.. и оној ден тој ме кани да одиме на кафе.. а пред тие денови пројде покрај мене не ме познава..ии во истиот ден се покаравме.. но вечерта кога се враќавме од училиште тој помина до мене а не ми кажа здраво..а јас пред тоа му имав признаено дека го сакам..:$ и вечерта пишувавме и отварам јас неговиот профил он ме избришал од пријатели..а пред тоа нон-стоп се боцкавме..си стававме лајкови..коментари..се.. и јас му реков Фала за бришење од пријатели.. и ми вели тоа е др.. јас:што е др? и ми вели проаѓаш покрај мене не ме познаваш ..јаао..јас се изнервирав и му реков не ти се правдам ама ич..и он ми вика нема фб..нема боцкање..нема лајкови..нема коментари.. и јас на него нема МСН и му ставив блоок.. на мсн.. и сега проаѓаме еден покрај друг како да не се познаваме.. !ете тоа беше моето лично искуство..запознав онака во живо меѓутоа се зближив на фб и мсн..а завршив се пак на мсн...Катастрофаааа..:@:@:@

[mod-tekst:1pkybwsh][/mod-tekst:1pkybwsh]

12. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Не знам што да ти кажам,си се вљубила од разговорите преку мсн и фб... :)
    Му се видел паметот штом не те поздравил,ти се додворал и покрај тоа што имал девојка,не ја почитувал неа :^) .Па замисли и ти еден ден да бидеш во врска со него,ќе му веруваш?
    Истото ќе го прави и пак и пак,остави го нека се изживее... :)

13. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Како што е тргнато во последно време, многу е нормално да се допишуваме, додворуваме, искажуваме чувства на нет. Буквално 1/3 ако не и повеќе од денот сите ги поминуваме на нет. Животот ни стана мн без везален, јас мислам ,од како почнаа овие ФБ, МСН, Скајп и сл......
    Порано сите шетавме, се дружевме, многу повеќе, за разлика од сега кога повеќето дремат дома пред комп(и јас сум во овие, признавам, за жал). Некако се изгуби смислат за нормален живот, за другарство, пријателство... со некој неможам со месеци да се видам, ама на нет тука се за да пишеме :( колку и да ме нервира сето ова, тоа е реалноста.
    Ми се случувало, а и ден денес ми се случува да ми се додворуваат на интернет. Меѓутоа сите кои го сториле тоа ги знам од порано(значи од пред времето на овие заразни ствари на нет :) ) И јас сум ЗА ,прво да го познаваш човек во живо а после на нет. Со оглед на некои ситуации кои се десиле ,баш со вакви познанства, сепак мене не ми е сигурно да се запознавам со некој на нет. А нормално по ок е ,некој веќе познат таму да се додворува...Мада и ова е за мене банално, зошто ми се допаѓаше времето кога сите повеќе излегуваа, кога во живо можеш да се сретнеш со човек, во очи да го гледаш и да сфатиш дали си игра мајтап или е сериозен ;)

14. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Се согласувам со тебе,Дидија.И јас добри 4 часа од денот ги поминувам на нет,кога станува збор за запознавање,дефинитивно одбирам во живо,како што и ти кажа да знам дали си игра или е сериозен,многу погрешно се проценуваат луѓето преку мсн,чет,и работите погрешно се сваќаат...
    А ми се додворале на нет,и имам сличен случај со девојчето што ја отвори темата,ми пишуваше едно момче.Велеше дека му се свиѓам,да излеземе на кафе и излеговме со друштво,не ми правеше муабет воопшто.Веројатно му било срам,а на мсн беше сосем друг,како да ме знае цел живот разговараше со мене.Ете тоа ти е,што ти прави технологијата... :D

15. miss.pretty

miss.pretty Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2010
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    5
    Jas sfakam deka vie devojkite se mnogu skepticni koga stanuva zbor za izleguvanje so nekoj od FB.A ako na primer ti se dopaga nekoja devojka i ne ja znaes,i ne mozes da ja sretnes nekade vo zivo,edinstveno nesto za da stapis vo kontakt so taa devojka e FB?

Jas licno ne gledam nisto loso vo toa dodvoruvanje preku net.Toa ne znaci deka nemam hrabrost ili slicno.Sekako deka poveke preferiram kontakt i konverzacija vo zivo.Ama se izleguva 2 pati nedelno,a na net pominuvame poveke vreme.Dodeka da dojde vikendot sakam da si pravam muabet so nekoja na chat na FB(iako mn retko vrakate).

Jas imam iskoceno so nekolku devojki koi sum gi zapoznal na FB,nisto strasno.Se naogate na kafe,pravete muabet etc....

poz

16. innablood

innablood Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    1.324
    Уништуваат социјалниве мрежи.
    Излези, праќај погледи, насмевки, пијачки, а не преку Фб, МСН и Скајп да и праќаш :*
    или срциња :l: да фрчат на сите страни, демек ова е кардиологија! |(

Го нема веќе оној живот низ градот кога сите фатени за рачиња си се љубеа, сега се‘ се врти околу Фејсбук, па дали ми пишал, зошто не ми пишал, зошто е офлајн! :^)

17. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    многу пати имало додворување и преку ф.б., Хајфајв, Скајп, се некои застранети типови |(
    пред малку двајца добија блок на Скајп :lol:
    ппп скраја да е од такви(смајли што се крсти)

18. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Во денешно време се иде преку фб. Но, ако ете сте се запознале ок е да станете пријатели на фб, па на некој начин да размените повеќе зборови. Од друга страна, воопшто не ми се допаѓа таков вид на додворување. Ок е пријателство, пар муабети...а додворување, кога ќе има основ за тоа, тоест у живо.

19. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Секако дека е подобро во живо отколку по фб, мсн, скајп... Не може да се направи споредба.
    Друго е да излезеш со него, да разговарате нормално, да се запознаете. Друга работа е тоа што по фб може да настанат секакви недоразбирања. А има и некои кои лажат за своите податоци, никогаш нема 100% сигурност. Некои се толку досадни што си заслужуваат блок.

20. CocoSumner

CocoSumner Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    11
    Секако дека е подобро во живо.. Ама иди докажи им го тоа на луѓе што мислат дека на тој начин се во тек со технологијата :lol:

Пред некоја вечер бев на матура и се запознав со еден дечко што не ми побара број, туку Фејсбук. Ми вика- Сега нема време да ми кажуваш за тебе, дај ми Фејсбук, така се ќе видам.. :swear:
    Некако ме нашол на Фејсбук и почнува да ми пишува пораки од типот- Зошто не ме poke-нуваш, не ти се свиѓам? :@