Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Додворување преку FB или MSN

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MJB, 23 јуни 2010.

1. XMaN

XMaN Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.307
    Допаѓања:
    2.371
    Ова ти беше добро ама како иде времето за 30 години и само така ќе легнуваат :lol: :rofl: .

Инаку ФБ и мсн ги сфаќам како еден од начините да стапиш во контакт со истомисленици или личности кои ти се слични но се разбира вистинската хемија ќе се види на средба во живо така да кафето е неизбежно и се пред тоа најчесто можеш да го заборавиш :).

Кој дава лажна слика за себе, самиот си прави штета затоа што во живо сите финти и маски од ФБ ќе паднат :D.

Инаку и јас знам врски кои почнале преку ФБ и мсн така да можно е но треба да се сфати само како еден начин на комуникација и ништо повеќе.

Тие што со месеци флертаат преку ФБ а никако да се договорат за кафе не ги сфаќам затоа што само си го трошат времето.

Немам ништо против ФБ ама секогаш преферирам средба во брзо време за да не биде Фб то џабе загубено време од нереални очекувања :).

2. MaCa-J

MaCa-J Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    135
    Хахаха, се изнасмеав. :rofl: И мене ми се има случено, но едноставно ги игнорирам и не им се замарам. Многу ми е тапа некако. Преку фб и мсн бе. |( Зашто да не е во живо?! :?: али ко шо викаш секакви има... :)

3. connie

connie Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    204
    Мене ми се има случено..но сепак повеќе сакам запознавања во живо. :)

4. Muffin.Love

Muffin.Love Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    15
    Мило ми е што најдов ваква тема малце мој став да искажам.....ПРЕКУ ГЛАВА МИ Е ОД НИВ!!!!! Значи ти фино лепо си се знаеш со дечкото и после неколку нормални цивилизирани разговори он ти пишува дека многу те сака и се ќе даде за тебе, а имав и случај кога еден ми рече да не беше другарка ти ке си го истетовирав твоето име :x ....А има стигнато до тоа и поезија да ти пишува....АЛОО 13 ГОДИНИ ИМАМЕ НЕ МИСЛИТЕ ДЕКа МАЛЦЕ СМЕ МАЛИИ....па усте за ,,лапање,, или ,,мување,, коа ќе почнат да зборат е тогаш ми се лоши :puke:

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GlamorousGirl

GlamorousGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    101
    Додворување,океј,се случува. Привлечен ти е на прв поглед,добро.
    Доволен е комплимент од типот:"Убава си на сликите..."
    Ама највеќе што мразам е кога ќе почнат да ти симнуваат ѕвезди, а се немате ни видено во живо?
    Од кај знае тој, можеби позади мониторот се крие 84 годишен морничав старец!
    Па уште кога ќе почне: "Ама јас тебе те сакам, се би дал за тебе, само да ми дозволиш да ти покажам колку ми значиш, единствена си, не сум запознал никоја како тебе..."
    Епа точно, не си ЗАПОЗНАЛ, само си разлистал 2-3 слики и разменил 2-3 збора,виртуелно.
    Не знам, мене, искрено, смешни ми се. И никогаш не им верувам на таквите.

6. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Признавам да кажат : Преубава си, или слично, но ако комуницирате веќе подолго време. А онака имам повеќе случаеви уште не сме се ни запознале, многу си убава срце, сакаш ли да се видиме .. :wasntme:
    Такви не ми ни требат :hai:
    Е само со еден, таман што се запознавме преку фб, тој ми кажа дека сум била многу убава, дека кога би можел би бил со мене .. бла бла , глупости. И бев со него за една вечер(мување) бидејќи ептен ми беше убаввввввввв. :)

7. BojanSimicc

BojanSimicc Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Начин на додворување на социјалните мрежи, фејзбук или сл

Кажете ми како да и "пријдам" на едно девојче на фб, мислам да се запознаеме, со кој муабет да почнам ? и така натаму, некако ми е глупаво на фб да почнувам ама морам бидејќи не се познаваме а навистина ми се допаѓа, фала однапред :)

8. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Пиши и здраво, како си ова-она и после ќе почнеш некој мубает демек кај учиш како е таму и слично. После тоа прашај ја кај искача и кажи и дека можеби ќе се сретнете некогаш таму бидејќи и ти таму искачаш и така.. :D Аман па лесно е, муабетот сам си оди.

На Priroden му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.075
    Допаѓања:
    44.180
    Додворувањето преку фб ми е премногу вештачки, не е реално некако. Може да ти каже се што ќе му текне преку фб,но кој знае дали е вистина,во живо барем и в лице ќе го видиш кога зборува.Не знам зошто,мене тие додворувања ме нервираат.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Linnea

Linnea Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    112
    Ептен ми е глупо преку ФБ додворување. Ќе ти почне лепотице, убавице а во живо срам му е да те погледне а не па да ти проговори. Додворување преку фејс е за тие што немаат
    муда
    да се пуштат во живо. Мислам оти преку фб е прифатливо само така нормално зборење за запознавање а не одварање.

11. 4rever.unique

4rever.unique Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    224
    Колку пати ме замарале така лелеее, само што ќе го прифатиш за friend и одма за неполна минута... Ги игнорирам, т.е не им враќам на пораката, а ако продолжат ги блокнувам. Абе се нервирам зошто е на фб зошто да не биде во живо!? Абе јас сакам роантично започнување на врска, случајно запознавање во живо, а не на фб кој знае кој слабак е без гз да ти се додвори во живо. Еххх :^)

12. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Глупости во боја.
    На фб душо,срце ова тоа а во живо бега од тебе.

13. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    Се согласувам со тебе. По добро е запознавање во живо, така барем знаеш на што си, а не на фб со тие фејк профилите и фотошоп слики.

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.791
    Колку и да е глупаво, јас така почнав контакт со дечко ми. :D Најпрво се сретнавме, случајно, нема да откривам на кое место, но не прозборевме еден со друг, откако си заминав од таму видов покасно ме додаде на Фејсбук и поразмислив дали да го прифатам бидејќи не прифаќам непознати но си реков ајде не е дотолку непознат, сепак се видовме, ќе го прифатам. И почнавме да си пишуваме и да се запознаваме и за кратко време, поточно после неколку дена, се видовме, тој предложи средба. И почнавме почесто да се гледаме и бидна што бидна. :D Инаку некој без да го познавам, ниту да сум го видела ниту да сум го чула а да ми пишува и да ми се додворува на тој начин нема шанси да му возвратам. Тоа ми е нешто најглупо. Не ме ни познава, не ме ни видел а да каже дека сум убава и дека сака нешто со мене? Ма како не.

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.776
    Допаѓања:
    169.491
    Многу пати се имам искажано на темава, абе мразам кога некој на фејсбук се пушта. Океј сега, морам прво ова да го нагласам:
    1) Тип кој ја наоѓа девојката на фејсбук и флертова со неа
    2) Тип кој ја знај девојката во живо па флертова на фејс
    Првиот тип ми е просто мизерен. Буквално има базент со девојки и одбира една (или повеќе) и си ја пробва среќата па со некоја можеби ќе се потрефи. Ама толку има напорни од овие дечки шо човече некој малку поарен и пострамежлив да ти пиши има да го отераш упм.
    Вториот тип сепак веќе го знајш, од прилика немаж лажни претстави за каков би бил доколку би го запознал на фб (во првиот тип нели можи да си створиме лажна слика за дечково и да излезиме разочарани на крајот), и сме свесни со кој пишуваме и би било некултурно со некој со кој се знаеме доколку сме дрски.
    Накратко, во сите теми каде што има љубовни советчиња нагласувам при секоја даена прилика колку неќам додворување преку фејс.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  16. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205

На BoneMachine му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    МСН веќе официјално не постои, така да можете да го избришете од насловот на темава.
    Додворувањето преку интернет за мене било секогаш глупо и несериозно.
    Вистинското додворување е на живо. Никогаш не сум се додворувал на фб, а и нема ни да се додворувам, колку и да е убава и симпатична.

На niki_88 и Winter Lady им се допаѓа ова.
  18. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342
    А батенце, ај кажи ми како да му се додворам во живо кога е од Битола, а јас од Скопје? :D

19. Marick14

Marick14 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    3.679
    Допаѓања:
    2.932
    Па да беше ти од Сингапур а тој од Париз ќе ви кажев дека немате друга опција освен фб. Ама од Битола до Скопје....дај не ме заебавај.

20. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    И мене сега ми е глупо тоа,па и тоа истото им го пишуваат на уште десет други.Не знам како не им здосадува. Јас се допишував едно време,живи глупости ми се тоа сега.