@kallias https://www.facebook.com/nametkizadoenje/ најдов нешто на фб ама некој да ти донесе од Мк исто имам гледано и на зелено пазарче такви наметки.. за во Гр еве http://www.letoshop.gr/default.aspx?id=21&cid=50&rf=1 потоа види во Mothercare
Фала ти љубави Тука гледав и јас, многу се скапи бе 25 евра Ај ќе пишам на таа фб страна во мк што ми ја прати да видам колку се.
Ништооо Да и јас кога отворив викам што е ова 23 евра за едно платно баш види колку се на таа македонската страна
Најдов едно видео, печено за темава https://www.facebook.com/heatherandheathkids/videos/1122816491103266/ Кон крајот на видеото, една мајка вели: ,,They are nipples, they are not weapons“ (брадавици се, не оружје!“. Нејзината реченица носи многу поголема порака. Доењето во јавност е океј. Ништо страшно брадавицата не е. Не се однесувајте како да носите оружје, бидејќи брадавиците не се оружје. Многу мајки тука кажаа дека дојат во јавност, на начин кој за сите е прифатлив како што читам (дискретно). Нивните брадавици се брадавици, а не оружје Но, има и такви, за кои веќе дискутиравме, што чиниш ако дојат цел свет треба сместа да занеме, погине, гледа во плафон... Дојдов до заклучок дека тука веќе не е ни темата доењето. Општата култура на дадена личност е. Оние со оружје-брадавици, веројатно јадат со отворена уста, прегласно зборуваат, гураат луѓе за да поминат.. Тоа се тие, истите.
Moze ja sum chudno choeche no mislam deka sto pati polesno kje mi e da se odmolzam doma so pumpa i da izlezam spremna nego li da go dojam vo javnost. ne mi prechi koga drugi dojat. mi prechi jas da go pravam toa.
И јас вака размислував пред да станам мајка. Ама нештата не се секогаш такви како што планираме и замислуваме. Моето дете никогаш не фати ни шише ни цуцла, а се роди мај. Треба да не излегуваш со месеци од дома ниту пак детето да го изнесеш само заради тоа што немаш како да го нахраниш надвор... Башка што кога станав мајка ми се смени претставата и сопственото доживување за тој дел од моето тело. Мене ми беше срам првите денови и дома да го надојам детето ако има некој во собата, вклучувајќи го и мм. Ама после тоа сѐ се менува. И да напоменам пак, кога зборувам за доење во јавност, мислам на нормално дискретно доење. Не на она екстремно кое е опишувано страници наназад.
Mozno e i kaj mene da se sluchi istoto, ne velam ne. No ko shto sum trapava veruvam diskretnoto u nekoj moment kje stane nediskretno. Mislam radi toa najvekje taka razmisluvam.
I mene mi e neprijatno ne vikam ne megutoa cesto doagam vo situacija fa moram pa obicno gledam da e podiskretno normalno ama ne mi e toa pricina da ne izlagam ili da trcam doma samo poradi toa
На дискретно мислам првенствено на локацијата, а после и на начинот. Јас на пример не одам по ресторани, кафичи, нашата јавност е паркчиња, планини, природа... Како и да е, не постои трапава мајка. Инстинктот те менува скроз. Ајде уште малку па ќе дискутираме пак на темава, можеби од малку поинаква перспектива
незнам дали си мајка , дали знаеш колку е непријатно тоа одмолзување ? еднаш или два пати се имам одмолзувано . за мене беше непријатно Полесно е да му дадам да цица ако е гладно , дискретно во јавност него ли дома да молзам
bremena sum. imam drugarka koja ne i beshe ich prijatno odmolzuvanjeto, a druga nemashe problem so toa. ne znam vo koja grupa kje sum jas. veruvam shto i da kazete povekje ste vo pravo od mene zoshto doite ili ste doele.
I jas kako tebe razmisluvav,voopsto ne mi smeta doenjeto vo javnost, a mene mi e neprijatno da dojam vo javnost. Sin mi ima 16 meseci ne fati ni cucla ni sise,ni pak e doen vo javnost nekogas.Sekogas gledav da go tempiram vremeto za izleguvanje da e izmegu podoi.Roden e kraj na noemvri zimata ne izleguvavme tolku do bolnica na vakcina,na kontrola i tolku.Koga se zaproleti veke imase nekolku meseci podoite ni bea regulirani pa mozev da tempiram izleguvanje so doenje.A prvite 4 meseci bukvalno imase periodi koga mi bese non-stop na grada.Nezz da bese roden prolet,leto nezz ni jas moze poinaku ke bese.Zdravje za vtoroto ke vidime.
Види, и дискретното да стане недискретно, тоа е секунда во која верувам дека нема не знам што да се случи. Непријатно е да се зрка во некој што не го знаеш дури и кафе да пие, не па да дои. Ставете се во позиција во кафич - дали ги гледате луѓето околу вас долго? Не, ќе прошарате со поглед, и толку. Епа еден човек од тие е може и мајката што дои. Пак ќе прошарате со поглед, само ако сте културни, нема да се вратите накај неа повторно, за да не ѝ направите да ѝ е незгодно. Јас така би направила.
Има бебиња што не сакаат шишиња. Моево одбиваше секакви... па џабе и да молзев кога немаше да сака да го пие така.
Може некој да ми пише од каде да земам наметка за доење по нормална ценаа ај ве молам доколку има некоја мама купено сега брзо нека пише
Мој совет - разгледајте на интернет и сошијте. Наметките не се воопшто комплицирани за шиење, а не вреди да се фрлаат многу пари.
Можеш марама да користиш да се покриеш. Ако ти се погоди ко моето бебе и блузата ако го пипка го нервира искроз ќе ја избутка и трга па бетер работа, во еден момент скроз ќе те соголи.