Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење во јавност

Дискусија во 'Бебе' започната од BoaVista, 26 септември 2010.

?

Дали го поддржувате доењето во јавност?

1. Да, но само доколку е дискретно

213 глас(а)
    52,1%
  2. Да, не е важно дали е дискретно или не

142 глас(а)
    34,7%
  3. Не го поддржувам воопшто

35 глас(а)
    8,6%
  4. Сеедно ми е

19 глас(а)
    4,6%
  1. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

Jas potpolno se soglasuvam so tvoeto mislenje, nikogas ne bi go ostavila deteto da mi placi ako mu se cica pa i kaj da sum i koj saka neka me gleda gajle mi e,deteto mi e najvazno. Ova mislam deka go ima samo vo Makedonija ,vo site drugi drzavi zenite si dojat kade i da se bez stram a i nikoj ne mu zameruva ili da gi komentira bideki e normalno toa, no za zal nie Makedonija i ponatamu ostanuvame nazad

На ZRNO, rose60, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  2. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.090
    Problemot lezi vo toa sto pogolemiot del od naselenieto gradata,dojkata ja smetaat ISKLUCITELNO kako seksualen simbol a ne kako neciij izvor na hrana.

Zatoa i od tamu navodnoto gadenje od doenje vo javnost.Nikoj vprocem i ne go gleda bebeto koe jade(cica) tuku alarmot odma se vklucuva deka vo prasanje e necija gola cicka izvadena na javno mesto.

i ne sekoja plaza e nudisticka pa pak se mandaat goli gradi i isuseni dilda na starci .Odvratno mi e ama aj spreci gi de.Taka da ni ako mozat oni taka na plaza mozam i jas da dojam na plaza.

I ajde malce porelaksirano.
    Golotija na site strani frci pa sea doslo tesno za majka koja go hrani deteto nadvor od doma

На џунџуле, kjukli, Miss.Sweet и 17 други им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.927
    Допаѓања:
    267.606
    Извини, ама автобусот е јавно место.
    Се што се прави јавно и те како е подложнона критика.
    Ти зошто ја осудуваш членката?

Ај малце тргнете од себе, па после зборувајте за осуди.
    Сељачизмот не познава мајки, немајки, жени и мажи.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Сум доела, на плажа, затскривена секако, иако сите се голи што се вика ама мене пак ми е срам и се препотувам додека ја надојам малата :whew:

5. Arien

Arien Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    476
    Dodeka bese pomala bebuska mi se slucilo da moram da ja nadojam dodeka sme izlezeni za dokumenti ili takvi nekoi vazni raboti taka da sekade vo pogolemite ustanovi ima sobi za doenje ili vo pogolemite centri kade e prodavnici ima isto soba i odis komotno ke si ja nadojam bez problem i mirni celo vreme,a sega pogolemka od doma ke ja nadojam i koga ke izlezeme cajce,vodicka nekogas kasicka,no ne dozvoluvam da mi se rasplace za doenje znaci ima sansa i toa go zavrsuvam. Ne sum protiv doenje vo javnost.

На Girl-Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Кога бебе гладно вреска, чиниш тебе ќе те изеде и те како практикувам доење во јавност, колку што може подискретно!
    Вообичаено планирам прошетки меѓу оброци но се случува да запне цуцка и вадам ци*ка во некое ќоше ;)

На Mama Maja, M&M, Girl-Rabbit и 6 други им се допаѓа ова.
  7. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Мене од ова ми се згади!!! Уште на социјалните мрежи ја објавила!!! Оваа која и да е не е нормална!!!
    п.с Не знам како се става слика во спојлер!!!

8. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.621
    Допаѓања:
    35.195
    Па не ја гледај бе девојче.
    На социјалниве мрежи има еден куп гадотии, ама на тебе баш од ова ти се гади?
    Шта речи?!
    Ти не си против доење во јавност, ти си против доењето. Твое право, на крајот на краиштата :^) Се надевам дека кога ќе станеш мајка ќе го смениш мислењево за добро на твоето дете ;)

На LoVeR, Dust, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Solventna

Solventna Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    169
    Доењето во нормални општества е нормална работа, само на балканот доењето наидува на осуда и тоа од жените а мажите на тоа гледаат со одредена доза на перверзија и сексуално ги дразни. Замињслете колку сме забегани кога кај нас е тоа срамота а во третиот свет како што ги нарекуваат земјите од Африка тоа е сосема нормално.
    Само еден мал пример колку сме ние забегани во тој поглед. Како тоа ако на старлета и се покриени брадавиците може да се појави на пладне на тв или на прва страна на дневен весник и не е тоа вулгарно, а ако мајка го дои детето каде исто така не се гледа брадавицата е вулгарно?
    Не разбирам зошто некому би му било непристојно ако некоја жена го дои детето на јавно место, што има лошо во тоа? Зарем деколтеата до пупак и миничите до г`з се попримерни? А тоа на никому не му смета нели? Погледнете ги само девојкиве кои носат толку кратко што кога ќе седнат буквално седат на долната облека ако воопшто ја носат, значи тоа е ок, сите викаме види ја колку е згодна, а мајка кога дои не викаме види ја колку е брижна мајка туку викаме, види ја како не и е срам, значи она што егзибиционира е ок, а оваа што прави сосема нормална работа е вулгарна?
    Според мене не треба да ги стигматизираме мајките кои дојат дека треба нон стоп да седат дома баш поради доењето или уште полошо поради тоа на многу мала озраст детето да го префрлат на адаптирано млеко. Искрено не ме ни чуди со вакви размислувања што е многу мал процентт на мајки кои ги дојат децата после шестиот месец. Доењето можеби нема моментално видли резултат т.е и децата хранети со ештачко млеко и оние со мајчино напредуваат исто, но на долги стази разликата е огромна.
    Добро размислете секогаш кога ќе му скратите некој оброк на вашето бебе дали тоа навистина вредело, само заради тоа што другите ќе речеле или заради нечии машки изопачен ум кој ќе зјапа во вас како да се од марс. Јас сум за тоа да мајките дојат секогаш кога за тоа има потреба, без оглед дали се во јавен превоз, кафана, клиника..... не треба мајките да се срамат туку сите оние кои во цицањето на бебето гледаат нешто лошо а тоа е една од најубавите глетки а они кои во тоа гледаат некаква сесуалност треба веднаш да посетат психијатар затоа што не се нормални.

На Florenсе, kjukli, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  10. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Абе и вие сте изгубени!!! Кој рече дека не подржавам доење?? Оваа е слика објавена од Госпожата лично на фб и тоа ви е нормално???

Извадете и ваши слики со голи гради на фб , зш да не!?
    Ми е жал за децава , кога ке пораснат ке се срамат од сликава!

11. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    мн ми ги испревртуваш зборовите ! ова е слика објавена на фб од мајката , плус го дои и поголемото дете!!!
    Ако мислиш дека е нормално извадете си сите вакви слики на фб! И после децата кога ке пораснст ке се срамат што сте објавиле таква слика!!!

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.784
    Допаѓања:
    325.090
    vas pa mn ve zabole za idninata na tugjite deca i dali oni ke se sramele ili ne.

На Girl-Rabbit, kjukli, Sunshine_1979 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.852
    Facebook е социјална мрежа на која можеш и да избришеш некој пријател ако не ти одговара.
    Ако за неа е ОК да објавува слики, ти само скролни надолу..

И сите тие што ме осудија за "цицкотрес" ;) ... никој не ви брани да си ги доите децата, макар и во јавност. Никој не ви рече да си ги изгладнувате децата, баш напротив, реков дека поддржувам дискретно доење.
    Јас само кажав што за мене изгледа НЕУБАВО, иако доењето е природен процес, секогаш може да се изведе на подискретен начин. Наместо сред автобус, пред качување во автобус на пример?! Наместо на масите горе во Сити Мол, во собата за доење?!
    За вас можеби нешто друго изгледа неубаво, сите си имаме свои критериуми и ставови, никој не може да ни го забрани тоа.

И не можете да споредувате нудистички плажи со доење, аман жени што ви е..
    Мажите се визуелни суштества, не е од денес тоа.

Патем не и е тука местото на сликава се додека не им се заматени лицата на децата!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Засрсмете се, тоа се нечии деца!
    Што ви е луѓе, сте одлепиле?!????

14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    Сликата беше јавно споделена!

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.740
    Допаѓања:
    172.852
    На НЕЈЗИНИОТ профил, а не на форумов!
    Таму можат да ја видат тие што ја познаваат и оние што случајно ќе и кликнат на профил, тука илјадници луѓе гледаат!

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    Дoев,и пaк aкo рoдaм пaк ќе гo дoјaм.Дoев лaни нa плaжa,нa клупa вo пaрк,вo мaркет.
    Зaштo?зaштo немaше ред дететo мa цицaње,нa двa три сaaти,цицaше кoгa сaкaше,зaштo немaв кoму дa гo oстaвaм,дoдекa чекaм резултaти вo лaб.дoдекa пaзaрaм нaјнеoпхoдни рaбoти зa дoмa,дoдекa шетaме a не јaде др oсвен штo цицa.,зaштo седиме нa плaжa oд 9-12 и зaтoa време стo пaти цицa.И,ич не се зaмaрaм зaштo цицa БЕБЕ т.е. ЈАДЕ a не мм пa дa е срaмoтa.Кoј се срaми некa сврти глaвa некa рече o кoлку слaткo бебе си јaде,и некa не гледaa вo пaрче месo(цицкa) кoјa служи бaш зa тoa.Зa oсудa е умoт кoј гo oсудувa тoј чин,a не тoј штo хрaни дете.

На Girl-Rabbit, kjukli, Sunshine_1979 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    мислам повеке на фб би ја виделе него овде ! Мислиш нормално е ова што објавила јавно на фб?
    Сосема друго е да се дои дете во јавност со марама , сосема друго е да дои во Ситимол , сосема друго е да се дои во болница додека се чека резултати и итн.
    Овде што покажува оваа со овој пример?

П.С . Многу ги испревртувате зборовите , никој не рече да не се дои дете , и да се изгладнува детето , туку ова е сосема нешто друго ! Најдете нешто друго да си ги одбраните вашите ставови!

На mariatim му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.621
    @anakonda88 Покажува дека не е срамота детето да си го нараниш кога ти е гладно! Аман !

На kjukli, joy1, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    12.528
    ЗА сликaвa у прaвo си.,.мoжелa нa др нaчин дa пoкaже декa двете цицaaт и нее бaш некoјa итнa сoстoјбa дoмa легнaтa гoлa зa дa јa брaнaм.Зa вo јaвнoст јaс кaжaв.А и верувaј нее некoј гoлем мерaк дa тргaш блузи бaшкa зимa aкo е дa се рaкoпчувaш.Амa aј oстaви гo глaднo???

20. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.504
    и со тоа го одбележува јавно тој чин со слика за успомена и дугосечање ( смајли што се крсти )