Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење во јавност

Дискусија во 'Бебе' започната од BoaVista, 26 септември 2010.

?

Дали го поддржувате доењето во јавност?

1. Да, но само доколку е дискретно

213 глас(а)
    52,1%
  2. Да, не е важно дали е дискретно или не

142 глас(а)
    34,7%
  3. Не го поддржувам воопшто

35 глас(а)
    8,6%
  4. Сеедно ми е

19 глас(а)
    4,6%
  1. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    eve go videoto sto go spomnav(celokupnoto video nema vrska so temava), primerot so covekot e nekade od 5.40 min., nikade nikoj ne vika deka majka doilka e kriva za toa, go navedov cisto kako PRIMER sto si go povrzav so situacija od vakov tip. Lugeto sto zborat se doktori, ne se sobrani od ulica.

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Зошто мислиш дека е тоа несекојдневна глетка?
    Кај деца што има помали брат, сестра, им е нормална секојдневна глетка, моите деца да ги прашаш зошто служат градите ќе ти кажат дека им даваат храна на брат им, сестра им, сакаш да кажеш според твоите книги моите деца утре ќе бидат сексуални девијати или ќе имаат панични напади кога ќе видат деколте|( затоа што ме гледале мене како ги дојам.:?:

Развивање на сексуалноста е едно, ти потенцираше дека мајка доилка која го дои бебето, детето ја буди сексуалноста кај децата а тоа не е точно.:)

На Kaetana, Annath, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  3. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.199
    Допаѓања:
    106.236
    Зошто несекојдневна глетка?? Па и тоа дете има мајка и (најчесто) и самото е доено и знае и разбира што значи глетка на доење-бебе кое јаде:)
    Пред некој ден имав прилика да дојам во јавност, онака дискретно, покриена, без галами и една девојка, не повеќе од дваесетгодишна, упадливо ме зјапаше и превртуваше очи. Јас си продолжив, доењето траеше сигурно не повеќе од две минути и малиот заспа, на девојката и возвратив со поглед и и се насмевнав.
    Нема жива сила што ќе ме натера да дојам во тоалет, а оние соби за доење како на сликите од битерсвит за Охрид се научна фантастика.

На Mari*, Kaetana, M&M и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Zlatna12345

Zlatna12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2016
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    842
    Zosto ne e tocno? Obrazlozi! Sekako divijanti deka nema da stanat, ili deka direktno ke pomislat na sex kako akt, no vlijae.

5. stranger2

stranger2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    147
    Јас сум за доење во јавност, дали е дискретно или не, баш и нема врска. Доењето е еден природен чин, кој во никој случај не би требало да биде сексуализирано. Секој родител би требало да го научи детето дека тоа е сосем нормално и нема ништо чудно во тоа. Јас сум далеку од мајка, но имам тетки и роднини и сигурна сум дека во таков момент, ако е итно, мајката би се грижела за своето бебе, а не погледите на за жал, недораснатите луѓе. И што ако некој виде града??? Жените ги имаат за таа цел. Се чудам, светот оди напред а ние македонците уште заостанати дебатираме на тема 'дали да се изврши сосем природна работа во јавност или не'. Во секој случај, мислам светот има поголеми проблеми од некоја мајка која ќе покаже града додека дои. И ако толку многу ви смета, тргнете поглед и продолжете со по патот, нема потреба од вртење на очи и давање такви погледи со што ќе и направете на мајката да се чувствува дека прави нешто погрешно, кога е сосем спротивно од тоа.

На Smilleeeeee, Kaetana, mariz и 4 други им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Џои, сите сме биле сведоци на такви моменти. Не знаеме дали ти или која било воопшто дои, а не па како дои :) Не се обраќаме никому лично - затоа нема потреба од толку лично доживување.

Успивање бебе на цицка низ цела кафана со думкање е сељачка работа, како што се сељачки и многу други работи чие место не им е тука.

За се' постои начин. Ако сите надвор од дома правиме што сакаме или што мислиме дека е исправно - ќе направиме анархија.

Јас разбирам дека на секоја мајка и е најважно детето (така и треба да биде), но тоа никако не значи дека треба да ни биде гајле за другите.

На Nausicaa, andromedae, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    90% посто и повеќе од мајките изјавиа дека дојат дискретно во јавност.Скоро сите од тие кои се против доење во јавност изјавуваат дека гледаат само мајки кои не дојат дискретно.Малце збунувачки е оваа статистика и изгледа доага од личната перцепција.Јас за некого можеби не доев дискретно шо знам..во очи мои ок беше доењето и не сметам дека било кому сум му била мотив за да се звери во мене :)

Крај краева не верувам да некоја мајка излегува исклутичелно со таа намера дека ке дои надвор од дома.Сите од потреба излегуваме.Па дури и шетањето е потреба за секој жив човеч.Треба да се појде на лекар,да се пазари,да се платат сметки,па дури и на ручек да се седне некаде надвор од дома.Времето никој неможе математички да го истемпира.

Ми се има случено да чекам пред сити мол 30 мин во колона за паркинг внатре.Ете не сум планираla дека така ке излезе.Бебето оглднува веќе и сега?

ЈАс имав скоро 27 месечен стаж на доење.За 27 месеци иЗлегуваат безброј ситуации вонредни каде мораш да излезеш со се дете па и да го надоиш уз пат некаде

@CameliaMiller

На Smilleeeeee, Kaetana, M&M и 7 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Јас никаде не потенцирав дека сум видела многу, но сум видела често. Статистика ми се очиве :)
    Не е проблем ни кафана, ни паркинг, ни парк - проблем е начинот.

Мене ме загрижува безусловната поддршка кај некои членки. Не значи дека ако е некоја мајка, автоматски е добра или културна жена. Некои однесувања не се во ред, без оглед колку оправдувања ќе им најдеме. Ставот "мајка сум и ми се може" не е во ред.

На Nausicaa, slobodka, andromedae и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.846
    Допаѓања:
    13.457
    Се согласувам. Јас пишав и претходно дека во друштво имам што една си ја извади градата и тоа непокриена и пред друштво детето си грицкаше, си играше со неа. Па еве трудна сум, ама сигурно не би доела на јавно место непокриена. Дискретно може иако јас ни така не знам како по кафуле, ресторани би го извела тоа. Таква сум. А ако сум мајка, тоа не ми дава за право да правам што ми текнало и не значи да ја извадам градата непокриена и пред друштво да дојам, па некој може да му се одјаде бе.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    Во тој случај ке бидеш приморана нонстоп дома да седиш или баба сервис да активираш.Ете породи се здравје ке видиш дека не е се така црно бело

На irena.1, Annath, zuto и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.922
    @Zlatna12345 Да се повикуваш на Фројд денес ти е исто како да учиш стари книги а имаш еден куп нови, дообјаснети, надополнети, научно поткрепени. Фројд е и ќе остане запаметен како татко на психоанализата и како таков сеуште се изучува на факултети, но многу од неговите теории се отфрелни и земени за неточни.

На Peppermint, Bender Rodriguez, Kaetana и 6 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Јас мислам дека на крај Блек ќе дои во јавност, ама како што е редот :)

За мене има многу голема разлика меѓу овие две слики.
    12278660_1061611720518394_3704745246824529663_n.jpg maxresdefault.jpg

На Peperutka-bt, simonka93, Zlatna12345 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.080
    Допаѓања:
    77.057
    Види,на првата слика пупката не и се гледа,а да бидеме реални многу девојки шетаат со вака излезени гради од маица како добро утро за негде да седнат и кафе да пијат или по дискотеки да се журкаат.Ви се гади од таквата глетка или?

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Како што кажав претходно, темава е за доење, а не за колку некоја има или нема вкус за облекување.

Фор д рекорд, не ми се гади од никого, ни од една од жениве, само за таа на првата слика имам пониско мислење, затоа што "за другите не и е гајле". И мислам дека голи жени (и мажи) каде било, освен на плажа, немаат вкус за облекување.

И не е брадавицата во прашање, курназот е.

На Zlatna12345 и andromedae им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.080
    Допаѓања:
    77.057
    Не,не збориме тука за вкус на облекување туку за гради на мегдан,ништо повеќе ;)

16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Гради на мегдан, допичњаци, кроп топ, танга излезена од гз, пола прслук надвор од блуза, се невкусни и сељачки работи.
    Само не знам каква врска имаат со доење во јавност (тоа е темата)?

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.795
    Допаѓања:
    325.242
    И едното и другото се пласира во јавноста и пред деца.Едното е стил на облекување и е демек ок.
    Второто како да го декларираме ?Стил на хранење,стил на живот,потреба? Ама е мн по осудено од горново .

И при едното и при другото се открива дел од тело

На simonka93, bittersweet, Smilleeeeee и 3 други им се допаѓа ова.
  18. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.080
    Допаѓања:
    77.057
    (y)(y)(y)

Има голема врска затоа што девојки кои што се облекуваат како погоренаведениве ти што си ги спомнала парчиња облека тука ќе коментираат дека се гадат од доење во јавност,тоа е врската и темата воедно ;)

На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.748
    Допаѓања:
    33.996
    17156059_1312198595495221_6497600499127139525_n.png
    ЧАО ПРИЈАТНО!

На katte82, simonka93, Kitten и 8 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.994
    Допаѓања:
    268.078
    Ама моето мислење нема никаква врска со девојки кои немаат ниту основна култура, ниту бон - тон. Просто не можеш во ресторан со танга до цицки да одиш.
    Ако почнам за нив да коментирам, тотално офтопик отидовме, башка моментов со гадење?
    Па ниту тоа никаде не го реков :)