Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење во јавност

Дискусија во 'Бебе' започната од BoaVista, 26 септември 2010.

?

Дали го поддржувате доењето во јавност?

1. Да, но само доколку е дискретно

213 глас(а)
    52,1%
  2. Да, не е важно дали е дискретно или не

142 глас(а)
    34,7%
  3. Не го поддржувам воопшто

35 глас(а)
    8,6%
  4. Сеедно ми е

19 глас(а)
    4,6%
  1. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Pak se pravi od mravka slon. Ajde za onie koi potesko razbiraat :neka si doi koja kade saka nejzino pravo, no ne kazuvajte deka glad na bebe i dete e isto. Tolku prosto da se razbere, nema filozofija, pa valjda doenive deca ne se nesto pospecijalni od onie na ad, i tie i tie osekaat zed, glad, potreba za bliskost. Vo odnos na kulturata, ne komentiram, se gleda od avion koj so kolkav kapacitet raspolaga.

На slobodka, andromedae, ♡BuBaLe♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  2. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.779
    Jas dojam, ama vo javnost ne. Ete ne mozam. Zatoa mrazam koga imam gosti. Ne mi odi nekako. Od druga strana covecevo zelno za cice druzba, pa nekni se kriev vo kos vo dnevna. Nezgodno mi bese, a se si mislam nezgodno i na tie sto me gledaat.
    Inaku gledam i po fejsbuci majkive doilki (nekoi) duri paranoicni stanale od toa deka na nekoj mu smeta doenjeto vo javnost, pa ako pisuva cover your self tie glavata ja pokrivaat, a cickata nadvor. I lajkovi eden ton. Ako mozes da dois nadvor doi, nikoj nisto ne ti moze. Ako pogledne popreku neka pogledne. Koga veke nekoj se odlucil na toa ne treba da se zamara dali mu smeta na nekoj. Ne znam sto se bara ? Da ima paroli so tema "pocituvam doenje vo javnost"? Mnogu aktuelna stana borbava za doenje vo javnost, kako nekoj da gi brka od nekade. Sekogas bilo isto vadis cicka, dois, nekoj gleda, na nekoj ne mu e gajle, zavrsuvas rabota za 5 minuti i gotovo. Sto se ocekuva, da vrvat luge i bravo da velat? Bez veze kompleksi se nabivaat na majkive so doenjeto. Toa e prirodna rabota sto ja moze skoro sekoja majka, no se dozivuva kako nekoj poseben fenomen vo posledno vreme sto epten gi stava vo nezavidna pozicija majkite koi ne dojat. Se preteruva nekako.

На EuHenIa, MamacitaBuena, Espadrila и 6 други им се допаѓа ова.
  3. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Bravo @BirMelek ubavo kaza vo kratki crti jasno i glasno.mnogu se favorizira doenje,zdrava hrana domasna kasa,majka nemajka.pa nie sto doime zar treba da pocneme so cicki na megdan da setame.ja preteraa rabotata.

На BirMelek и augustd им се допаѓа ова.
  4. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    А која е разликата измеѓу ГЛАД на бебе и ГЛАД на дете?
    Јас и не гледам разлика овде :^)

Јас не би сакала никого да убедувам,нити имам намера
    Го почитувам и вашето мислење
    Неможе сите да размислуваме исто нити да делиме исто мислење

На makedonkamak, Smilleeeeee, TutiFuti и 2 други им се допаѓа ова.
  5. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Za mene ima mnogu golema :bebeto e zavisno od mleko i toa mu e osnovna hrana.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  6. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.619
    Допаѓања:
    35.175
    Убаво кажано.
    Да надополнам, кој е тој што ја одредува границата на бебе и дете? Кој е тој кој на една мајка ќе и каже кога е прифатливо да го надои детето, а кога треба да си носи кашички? И со кое право?
    Ви се чудам, навистина. Со кое право организирате нечиј живот и притоа имплицирате како некој би требало да живее и да се однесува. Свашта! Ова само говори за вашата култура, пардон, некултура и малограѓанштина.

На mariz, Smilleeeeee, victoria и 4 други им се допаѓа ова.
  7. lejla5

lejla5 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    252
    Glad kaj bebe-znaci na bebe edinsvena hrana mu e majcinoto mleko u seuste nema vospostaveno dobar red za jadenje spienje i drugi aktibnosti
    Glad kaj dete-moze da jade tvrda hrana ne samo mleko.pa i treba da ima vispostaveno red za hadenhebu spienje

На Black girl и augustd им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Pa ima. Eve augustd kaza ubavo. I ne treba odma da ima navredi.kon onie sto ne dojat vo javnost ili se protiv toa. Ne zboram za tebe tuku na onie sto odma ripaat ako e nekoj protiv toa

На Mari* и augustd им се допаѓа ова.
  9. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    А што е со дечињата кои тешко прифаќаат кашички?
    Нека седат гладни.
    @An-na бебето мое за 1месец и 5 дена ке стане дете :lol:

Секој од нас на некој начин е во право
    Секој си се води според неговото мислење,тоа не значи дека некој заслужил навреди
    Не е во ред ни некој да ги омаловажува жените кои дојат 2-3 годишни дечиња
    Или пак ако се видело цице,голема работа,досега не сме виделе па да се чудиме
    Вистина е некултурно да се коментира околу тоа
    Па тоа е природа,мајчиното млеко служи бебињата и помалите дечиња
    Толку ми е драго кога ке видам мајка како си го дои бебето/детето
    @Black girl

Последна измена: 26 март 2017
    На makedonkamak, Smilleeeeee, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Pa jas uste ne sum sretnala dete od godinka bash nishto da ne jade. Ah kolku losha majka sum jas, na 9meseci i nosam kashicka za tie dva saati sto shetame. Ama i po gradinkive gledam se decata gladni se, cekaat majka za cice.

На slobodka и Black girl им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.836
    Допаѓања:
    13.431
    Е да. Ако оди во градинка, мајката ќе трча да му дава цице. Или ако бабата го чува детето, тогаш не знам како тие неколку саати детето ќе издржи.

На augustd му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    28.437
    А што е тоа што пречи уствари? Возраста на детето што цица или градата што ѕирка?

На makedonkamak, ivi1987, angrypepper и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.260
    Допаѓања:
    46.081
    Кога бебето/детето го чува бабата или е во градинка тоа не ја гледа мајката и нема ни од каде да бара за цицање, а кога шета со мајата нормално дека мајката е до него и може да цица. Тоа појма нема дека е надвор од дома и дека е "срамота" за околината околу нив да се цица.

На makedonkamak, ivi1987, Annath и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    И едното и другото

На makedonkamak и TutiFuti им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.014
    Бебињата не се роботи.И не цицаат сите бебиња по книга на два до три саати,посебно не кога почнуваат да имаат мака со непцата.Јас сакав моето да го одбијам на 9 месеци ама пошто апсолутно ништо не ставаше од храна во уста одложив па го одбив на 11 месеци.Кога бебето несака ништо да јаде а млекото не го држи толку како на почетокот бара да цица многу почесто.А не живееме сите во центар и не ни е на дофат се па да можеме на пола саат,саат да тркнеме дома да го надоиме па пак да излеземе.Затоа, секој си знае зошто и колку си го дои детето и зошто си го дои во јавност.

Доено дете не го држи толку млекото како тоа што пие АД,факт.Затоа почесто пијат млеко тие што цицаат за разлика од тие што пијат АД.

Да си жива и здрава.Јас моето од 8 месеци го заносив во градинка на адаптација а од 9 месеци по 8 саати седеше.Дур беше таму си тера работа,само што ќе го земев заоѓаше од врата за да цица,одвај издржуваше до кола,ништо не јадеше и сакаше само да цица.

Последна измена од модератор: 30 март 2017
    На makedonkamak, victoria, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Vcera na vleguvanje vo eden trgovski centar bebce placese i majkava izvadi grada da go nadoi , seto toa bese sosema normalno i potreba na edno malo bebe, se dodeka zenava ne stana od stolcinjata i so cela grada izvadena se upati kon edna bizuterija, znaci bebeto na grada taa seta, aj ok nisto strasno si velis, se razminavme taa natamu jas i sinko na druga strana, za nekoi 5 minuti ete ti ja pak so cela izvadena grada bebeto cica taa seta niz dukani i razgleduva alista .
    ne znam sto bese tolku itno da ne moze da poceka da go nadoi bebeto, nemase koj ne se svrte kon nea, mene mi e sosema normalna gletka zena diskretno da sedi vo javnost i da doi, ama iskreno ne mi bese ova normalno, da seta po prodavnici dodeka go doi bebeto so cela grada na vidik, ne ni znam kako cicase vaka bebuleto :?:

На CameliaMiller, referentka, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.
  17. MamacitaBuena

MamacitaBuena Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2017
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    25.399
    А јас пак не знам каква е таа потреба цицката да се гледа додека се дои во јавност.
    Та нели има марами или што и да беа тие што се врзуваат преку рамо?Толку ли е тешко да се стави?
    За мене доењето е многу нормална и природна работа,ама сепак и некако приватна и интимна.
    Еве ти пример @alisijad ,пријатно ли би ти било доколку и маж ти бил со тебе?
    Мене не.
    Што знам,наречете ме будала,едноставно тоа е мое мислење.Невкусно е.

На referentka, LadyC, alisijad и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.053
    Допаѓања:
    225.386
    Да седне да го дои , или во ресторан да го земе да го дои, или било каде да го дои-во ред. Ама да шета и да го дои како -видете ме , видете ме... е ич не иде. Не дека мене ми пречи, но невкусно е.

На CameliaMiller, referentka, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    I maz mi bese so mene , vcera nisto ne iskomentira, ali denes mu tekna sto vide :D i da se gleda gradata ok, ama neka si sedi na klupa neka si go doi, a ona setase niz cel trgovski..toj moment ne mi e jasen.

На LadyC, MamacitaBuena и LiliBoz им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.115
    Допаѓања:
    40.317
    Letovo vo grcija edna majka go doese deteto na sred banjanje u more. Si plivkaat i op i teknuva vadi cickata i deteto na nea. Pa produzuvaat dalje :)

На alisijad и LiliBoz им се допаѓа ова.