Доење во јавност

Discussion in 'Бебе' started by BoaVista, Sep 26, 2010.

?

Дали го поддржувате доењето во јавност?

1. Да, но само доколку е дискретно

215 vote(s)
    51.8%
  2. Да, не е важно дали е дискретно или не

145 vote(s)
    34.9%
  3. Не го поддржувам воопшто

36 vote(s)
    8.7%
  4. Сеедно ми е

19 vote(s)
    4.6%
  1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Дојам кај ќе посака бебка без да се покривам со специјален марами... Дури и на сред плоштад во Охрид :D кога јас можам да лижам сладолед и да ручам на плоштад, може и бебе.... Забележав дека постарите луѓе (без разлика мажи или жени) немаат никаков проблем, дури и ти прават место да седнеш да надоиш... :)

kozuf, mariz, Yowannty and 4 others like this.
  2. lackygirl

lackygirl Форумски идол

И јас Охрид кога бевме го доев во турска чаршија :) седнав на една клупа и си се нацица мажето, ова навечер, а дење на плажа редовно.

kozuf, Fenix05, Kaetana and 2 others like this.
  3. lady.N

lady.N Популарен член

Дојам дискретно, не се покривам со марама ама се вртам на друга страна кај што има услови (пример во ресторан одам на некоја маса до ѕид и се вртам кон ѕидот). Инаку пред жени си дојам, а пред познати мажи избегнувам, некако ми е непријатно, освен пред брат ми и татко ми.
    Ама ако ептен нема каде би доела пред кој било. Сепак моето дете ми е поважно од што било. Иако кај нас има сеуште предрасуди на ова поле, и има мажи кои зјапаат како манијаци... Ми се случи ова еднаш еден демек во бебето гледа он у цицка ме зјапа, секакви ретардирани има. |(

kozuf, VDT2906, candy.cane and 3 others like this.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Доев без гајле.Особено оти многу плакаше морав да и дадам "утеха" кај и да сме.
    Еве жива вистина
    Screenshot_20190905-220641.jpg
    Пред да имам дете не сметав дека тоа е срамно.Кога ќе видев или видам жена се вртам на др страна заради жената да не се чуствува глупо и засранено.
    Најинтереано ми беше една жена забрадена без срам извади града кога требаше бебето да си го дои без да се покрие.Маж и беше до неа и ништо не и велеше.Па се чудев после зш е забрадена.Па зошто јас би се срамела:smirk:
    Уживајте си мајки додека имате млекце и сакаат да цицаат тоа е благослов, а не срам:)

5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Адидас со прекрасна кампања лансираше нова линија Now is her time:
    A52AA643-D940-4C1A-89C0-F9463DF2464A.jpeg
    Доење во јавност не смее да биде дискутабилна тема е пораката.

kozuf, mariz, RespectAndObey and 8 others like this.
  6. lexi

lexi Истакнат член

Значи дојдов да читам коментари што е “socially acceptable” тука кај нас, зашто за прв пат со бебе доаѓам во МК. Никад немам буљено у жени што доеле или пак незгодно да ми било. Кога малата ми беше само што родена се пикав во wc-а во Америка, па после божем марама и сеа веќе ништо не користам. На 8 месеци дете не трпи марама да се гуши додека јаде. Ако на некој не му е пријатно, не е принудуван да гледа. Јас секако пробувам да бидам по дискретна за свој комфорт, ама не одам во крајности.

candy.cane, lackygirl and Mimmi39 like this.
  7. Aerial

Aerial Истакнат член

Незнам каде да го поставам прашањето, па еве ќе пишам тука.
    Ме интересира во каква состојба е собата за доење во сити мол од аспект на хигиена и услови за доење?
    Инаку во врска со темата,
    потполно го подржувам доењето во јавност, сепак доколку има услови преферирам да се одвива на дискретен и културен начин

8. drugarka

drugarka Популарен член

Јас еднаш бев, се осеќав ко во затвор, една фотеља и лавабо. Следниот пат на клупата пред венето. Инаку беше ок, ама немаше гужва кога бев, не знам како е во гужва.
    Јас имам марама за доење, и секаде го доев, дека бев надвор нон стоп на прошетки, на кафе..

candy.cane likes this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Не би.

Ако го правам тоа, би користела од тие марамите.
    Едноставно сум срамежлива личност, и не сакам доење во јавност.
    Ми е некако премногу интимна ствар доењето

10. Psychologist

Psychologist Истакнат член

Мајки, дали и каде имате сретнато или купено марама за доење?
    Не мислам нели на обичните марами, муслин пелени, туку баш од оние со отворче за бебето да има простор да си дише.
    Немам проблем со доење во јавност, но сакав да си имам една таква за секој случај. Гуглав по интернет, ама не излегува нешто баш да има шо продавнививе. Фала

11. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Во Локо кроко се како наметки

12. Justicija

Justicija Форумски идол

Поодвратно нешто од вадење на дојката во јавност нема!! Се гадам од некултурата на жените што го прават ова бидејќи не можеле да седеле дома им (facepalm) Никогаш не би излегла да прошетам со некоја што го прави тоа во јавност :worried:
    Затоа денешниве деца се невоспитани кога мајките што прават што останува за децата
    И да !Не ми е галје слафице ако те увредив со постов , вистината боли !

Anyshka likes this.
  13. Fenix05

Fenix05 Популарен член

А што има лошо ако е соодветно скриено? И зошто доилка треба да седи дома додека цица бебето до 1.5 2 год? Или мислиш апла цела дојка надвор?

H.VAGA, 1209, Alm. and 3 others like this.
  14. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Од ведро небо .. што те поттикна за ова да го напишеш ? :rofl:

15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Некогаш оној кој што пробува да навреди некој, всушност успева сам себе да се навреди. Мајките ќе си дојат во јавност, а твојов коментар само ја обележува сликата за твојата култура.

Срамота. Сите мајки од пораѓање до одбивање треба дома со синџири да се врзат. И закон за тоа да има. Јустиција кога оди надвор нема попаметна работа и буља во туѓи дојки, да не и се прават стресови. Тие па бебиња уште побезобразни, како смеат да цицаат, неваспитање. Нека седат гладни, на што личи тоа да цицаат. Треба дозвола од Јустиција прво да побараат.

16. ArabellaStarfall

Па ни твоето не е подобро. Жената не треба да се крие за нешто што е толку невино и искрено. И цела цицка да е надвор. И двете нека се. Дои, не прави секс шоу.

17. Vikktorr

Vikktorr Популарен член

Не гледам ништо проблематично во доење во јавност. Децата не се на батерии и не може гладта да ја контролираат. Никогаш не сум блеел во жена што дои во јавност, ниту сум го сметал за „вонреден настан“.

LiquidLuna, IRBBB, Anaroz1 and 9 others like this.
  18. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Не не, пробувам да ја сфатам што сака да каже праведнава. Еве вчера прв пат ми се случи да морав да го дојам надвор и пулс ми беше 290 зошто сите ко да не виделе се вртеа ѕиркаа и се чудеа. Затоа прашувам

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Пи*она не боли сите нас што мислите вие Славици..лол :D

LiquidLuna, Zumbulche, M.B. and 13 others like this.
  20. ArabellaStarfall

Гледај ги и ти следен пат. Нека им падне незгодно што гледаат во тебе. Тоа се затуцани луѓе, според мене, со настрани мисли и умерена патологија. Охрабри се да доиш надвор, времето е убаво, дома сигурно нема да седиш за поедини лица да не се згадат. Не им е гадно, туку си имаат скриени желби за туѓи гради. Нека се замислат тие зошто им пречи. Има нешто...