Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење во јавност

Дискусија во 'Бебе' започната од BoaVista, 26 септември 2010.

?

Дали го поддржувате доењето во јавност?

1. Да, но само доколку е дискретно

213 глас(а)
    52,1%
  2. Да, не е важно дали е дискретно или не

142 глас(а)
    34,7%
  3. Не го поддржувам воопшто

35 глас(а)
    8,6%
  4. Сеедно ми е

19 глас(а)
    4,6%
  1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    А каде напишав дека жените намерно го правеле тоа за да привлечат машко внимание ?
    Реков зошто толку мораат да шетаат освен ако нешто дома не штимаа, ти ги изврти моите зборови све направи каша попара

2. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.115
    Види, сега ти мене почнуваш да ме вреѓаш, а тоа стварно не е културно кога се води дискусија. Зошто не ми го оспориш едноставно мислењето и не ми кажеш убаво што не ми чини, што не е во ред и сл?

Ете јас според напишаното таков заклучок извлеков, дека ти сметаш дека дојката е полов орган и како таков не треба да се прикажува во јавност, затоа што сите знаеме за што служат половите органи.

Зошто мора да шетаат? Затоа што се живи суштества за кои раѓањето дете не е казна па да седат дома затворени во четири ѕида додека да потпорасне детето и престане да цица. И за мајката и за детето е здраво да излезат надвор на чист воздух, да прошетаат, да ја разбијат монотонијата на нивното секојдневие.

На LiquidLuna, VDT2906, Annath и 11 други им се допаѓа ова.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Заклучокот ти беше чисти промашај , само ми ги изврти зборовите и измисли стварно лоша работа што јас лично никогаш не сум ни ја помислила а ти ме обвинуваш за нешто што не сум рекла !
    Моето мислење го кажав , и престанав да коментирам само ти ме испровоцира со таква невистина ! Ако сум мислела такво нешто верувај дека дирекно ќе го пишев тука на анонимен форум со анонимен акаунт, затоа глупо ми е кога некој ми ги извртува мислењета !
    Јас не сум за доење во јавност , затоа што не сакам , све други ваши заклучоци ви се измислица пошто ако имав нешто да додадам ќе го пишев не мора да измислите вие на анонимен форум со анонимен акаунт

4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Добро, позната си по избвртување муабети. Екстрем, на нема потреба дојката да ти седи извадена надвор пред цела фамилија, долго време пред или одкога ќе го надоиш детето. Дај цитирај ме кај што кажувам "не сум за доење во јавност"?
    Не знам, општеството така има наложено ваљда, ама 1000 % сум сигурна дека ради овој став што нема ништо срамно во женски гради, не одиш топлес на плажа нели? Ако сакаш да се бориш против ова слободно можеш да шеташ со голи гради каде сакаш и кога сакаш, нели исто ко мажите.
    Не ме имаш убаво прочитано очигледно.

На Anyshka и Gosh им се допаѓа ова.
  5. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Во право си, ама со оглед на тоа што добар дел од жените немаат ни капка млеко, очигледно е дека постоењето на женските гради не е стрикно за доење на дете. Баш како што на мажите немаат никаква функција, а сепак постојат зошто така сме нели создадени, може истото да го кажеме и за женските гради. Може да препишеме на природа, дека вака и вака треба да изгледа женско, а вака и вака машко тело.

6. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    4.447
    Допаѓања:
    24.996
    Дали реално имаш видено некоја да седи со цицката оголена, а да не дои? Сакаш да кажеш дека рендом ја оставаат извадена гола помеѓу доења?

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Lavender13

Lavender13 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2022
    Пораки:
    1.446
    Допаѓања:
    4.349
    Споредбава ти е глупава. Биолошки гледано ( а мора да се гледа биолошки бидејќи чинот на доење е таков ), постоењето на градите е стриктно за доење на детето.
    Социјалниот аспект за жал е поинаков, и градите се сексуализирани до немајкаде. До таму што на најголем дел од популацијата не им сметаат деколтеа на изволте, ама им смета овој чин.

На LiquidLuna, VDT2906, potatoface и 11 други им се допаѓа ова.
  8. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    8.177
    Стварно не можам да се изначудам на пишаново! Ти сериозно ова го мислиш и го пишуваш?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Добро, а биолошки гледано на мажите за што им служат? Ако е стрикно така прашувам зошто природата ко што им дала на сите жени гради, зошто не им дава на сите по дифолт млеко? Прашувам, чисто, муабет правиме.

На Anyshka и eliesaab им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Изначуди се и тоа многу и читај по цел ден и повторувај
    Последно коментирам на темава стварно сте тешка енергија
    Не го подржувам доењето во јавност ,и сметам додека се има бебе се седи дома , на балкон може сонце да се фати за витамин Д , тоа што не можеле да седат дома и морале да шетаат надвор го кажав зошто би шетале со 2 месечно бебе по молови на пример или во ресторан ? И точно дека тоа и го мислам горе штом ви е дојдено со бебе толку мало да шетате (да не зборувам за бактерии) значи не ви штима нешто , јас не би шетала со 2 месечно бебе по кафиќи зш што ќе прам дома |(
    И дај престанете да извртувате муабети не знам што постигнувате со тоа на анонимен форум со анонимни акаунти (истиве ве има во секоја тема експерти сте за сФе)
    Едноставно си го кажав моето мислење , дали ти или било кој не го прифаќате тоа е ваш проблем

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Да, до душа не буквално меѓу доење, ама дур го дои, пред и после. Затоа и го зборам ова и муабетиве за тоа невидено навивање за доење во јавност ми идат на тоа. Да жена може слободно да извади цицка на видик без проблем и на секому да му е сеедно. Ми се десило неколку пати до сега, итоа не со една иста личност. Ај еднава последно што посведочив на ваков момент, ќе речеш само жени бевме, ама јас лично ни пред мајка ми не си земам таква слобода, едноставно ми е срам, не се осеќам пријатно. Седиме, пиеме кафе, си го зема да и цица, тоа си цица, си игра, си се трга, нели бебе ко бебе,сите имаат таков период и јас сето тоа го гледам, она си го држи, тоа не цица, она уште така си седи. Ова истово е десено ете со снаа ми, со комшикава итн. Кај мене кога дојде золва ми, ми се чудеше како ми е незгодно да извадам града пред син и, а тоа дете 7 годишно што веќе разбира. Ми беше незгодно зошто немав доволно млеко, бебево ми се тргаше нонстоп од града, ми беше глупо дете од 7 години да ми ја гледа цела ци*** на изволте 20 мин. Со снаа ми од братучет ми, не се случило прв пат истово, итоа ете пишав пред други мажи од семејството. Мене ова ми е чудно зошто би било нормално и во ред. За вакви екстреми зборам.
    Ќе кажам пак, немам проблем со доење во јавност. Ама нема потреба секој да ми ја гледа градава. Мене ова лично ми е проблем. Очигледно на други не им е.

На Anyshka и Justicija им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.223
    Допаѓања:
    125.579
    Никој не ти извртува, ти сама пишуваш. Добро ти рече @Alm.
    Велиш дека штом мајката сака да шета со бебето, значи нешто не ѝ штима. Значи, судиш.
    Судиш за две нормални работи. Природно хранење на бебе и шетање.
    Нормални оти бебето не може без млеко и шетање.
    Оти мора да се изложува и надвор. Има бенефит и од тоа.
    Како ќе функционира натаму ако е цело време дома?
    Штом ти смета, ти седи дома за да не гледаш. Ама, не можеш цело време дома, нели?
    Епа, не можат ни мајката и бебето.

На VDT2906, 1209, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Alm.

Alm. Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2022
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    2.115
    Како рече ти, цитирам:

Прва почнуваш, и после зошто ти реплицираат луѓето на форумов.
    Прво за тоа што настапуваш некако вака |(, арогантно и надмено како да со тоа што го кажуваш само ти си во право и никој не смее да има поразлично мислење од твоето. Пак ќе ти кажам, и овој пат најдобронамерно, не е проблем што ти си против доење во јавност, туку проблем се твоите ставови и начинот на кој што ги одбираш зборовите: "доењето во јавност е грдо, срамно и некултурно" (не може доењето да биде грда работа човек кога е основен начин на прехрана на бебето, може да ти биде незгодно тебе да присуствуваш на таквиот чин затоа што ете тоа е на некој начин интима, ама скроз погрешно е да кажуваш дека е грдо, срамота, некултурно. И океј е да ти е незгодно тебе, едноставно заврти се на страна и продолжи со животот. Ако на мајката не и е проблем не глеам зошто ти треба да бидеш ваква |(), "жената што решила да дои во јавност сигурно се скарала дома со мажот и свекрвата" , "мајките со бебе мора да седат дома" и сл. Со ова последното додуша и ти почна да си ги извртуваш зборовите, демек прво да не шета мајката никаде со бебето, па после да не иде бебе по кафани, ресторани, молови и кафичи. И се слагам за тоа, подобро во парк или некаде во природа, ама ете некогаш постојат исклучителни ситуации кога и бебето мора да се однесе затоа што нема кој да го чува пример.

Последна измена: 6 мај 2024
    На Annath, 1209 и ArabellaStarfall им се допаѓа ова.
  14. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    733
    Допаѓања:
    1.642
    Луѓе во ред е! Престанете да се карате чабе е. Не може да се докаже ништо.
    На вас сите што ви е незгодно можете секогаш да ја свртите тлавата на другата страна, вие сите што доите правите прекрасна работа!
    Никој бракот не му се растура ако некоја жена ја извадила дојката. Во Америка луѓето голи шетаат па никој не ги критикува!
    Разбирам ако вие немате разбирање но не ми ја носите вашата ограниченост во мојата позитивна енергија!
    Поздрав

15. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    8.177
    Убаво што си го кажа мислењето, ама да им лепиш етикети на жените што излегуваат да го прошетаат детето сами дека имаат проблеми во бракот стварно е бесмислено.

На Annath, Tiny Love и eliesaab им се допаѓа ова.
  16. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    7.093
    Ех леле сериозно?
    И јас не можев да дојам, иако се направив да можам екслузивно, па искрено не ми смета кој може. Што сега ќе го оспоруваме и фактот која е всушност намената на градите?

Едноставно сплет на околности, некогаш генетска грешка или стрес на телото. Оти не сме совршени можеби. Да бевме ќе немаше да се разболуваме, ќе немаше никави аномалии сите ќе бевме здрави.
    Е ама оти не сме, се раѓаме и со аномалии на срце, на матка, на нозе, на раце, генетски болести на крвоток итн инт инт.

Какви глупоти се изнатрескаа на темава, да се зачуди човек на размислувањата што ги имаат одредени членки. Ако ви смета, станете бе, свртете глава, прајте што ќе прајте. Сами се ставаме у позиција да ни биде непријатно, од најприродната и најубавата работа на светот. Кое чудо е само како се прилагодува телото на жената за да може да износи и нахрани бебе, а овде уште во подрум да ги затворат доилките.
    Не бе, не заџабе се рекло дека секој од главата си пати.

На LiquidLuna, VDT2906, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.855
    Допаѓања:
    19.558
    Што пишувам јас што зборувате вие
    Што знае едно бебе за шетање ? На мајка му ако и се шета не мора да кажува дека на бебето му се шета , тоа е бебе не разбира уште ништо , постои балкон каде можи на раат да седиш со бебе на воздух и на сонце , еве на пр ако некоја дои во кафиќ со 200 души наоколу нормална ја сметате таа личност ? Кај мене на гости дојде снаа од брачед извади груда пред сите тоа малечкото повеќе си игра отколку што цица , и да не треба гости да правам оти некој нема срам каде го прави тоа , јас лично не би го правела тоа
    Јас и нема што да ви објаснувам на вас и така истите ве има во сите теми и во секое време коментирате ,мислам дека не дека ве засега ова тукумора да искоментирате во било која тема за било што истите се вртите цело време
    Ако ви е целта да бидете главни на анонимен форум повелетеее мене не ми е

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.049
    Допаѓања:
    21.686
    Јас знам за типка која и смета доењето у јавност, пошо неќела да гледа нечија цицка, ама сите нејзини слики се со цицки и гзови на мегдан...
    Шо повеќе да се каже :!:

Мрчењето ни е специјалност, сите нечинат само јас светица.....
    Па уше зошто се шетале бебињата....
    Јас немајкааа, од 6 дена детето надвор...
    Браков супер ми е, фала на прашање
    Детето најздраво од сите што ги познаваме.
    Репер за здраво дете и здрав брак е дали мајката доела(шетала) во јавност.(facepalm)(facepalm)(facepalm)

На LiquidLuna, VDT2906, potatoface и 8 други им се допаѓа ова.
  19. bertold

bertold Популарен член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    1.051
    Допаѓања:
    8.177
    Што знае едно бебе и за играчки, па сите купуваме играчки за бебињата. И искрено понормална е таа личност што дои во јавност, отколку некоја што смета дека мајка што дои не треба да излезе од дома.

На LiquidLuna, Annath, ArabellaStarfall и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Комплексите се лечат кај стручни лица, не на форум :D

На LiquidLuna, VDT2906, Annath и 8 други им се допаѓа ова.