Па и тоа ти е доење во јавност И ќе помине така случајно некоја како @Justicija и ќе те осуди! Патем и неа треба да ја прашаме, што ќе прави во такви случаи? Бебе писнало, гладно, цуцла не фаќа или ја фаќа и плука од нервоза дека е гладно нели. Не е на ад, само цица. Не фаќа шише. Што ќе направиш?
Не. Тие на кои не им смета, нека седат слободно штом не зјапаат и не коментираат. Ама, тие кои зјапаат и коментираат треба да станат. Ѝ прават стрес на мајката. А, стресот влијае и на мајката и на бебето.
Бидејќи рече дека ќе бараш некое интимно место за да го надоиш бебето. Што ако од нигде никаде ти дојде некој чичко и сака да зјапа? Бидејќи не треба да се тргне и не си ти таа што треба да кажува дали да зјапа или не, ќе биде во ред?
Кога веќе осудувате доење во јавност, осудувајте и односи во јавност, што се всушност многу почести и појавни отколку доењето. И во јавност нема баш дискретно-недискретно, било каде може некој да налета, ама работата е да не се зјапа туку да се гледа пред себе.
Ќе биде во ред и нека зјапа. Проблемов кај повеќето од вас е што вие сакате да одговарате за туѓите постапки врз вашата одлука. Стварно е контрадикторно…
Значи во ред ти е некој да те зјапа, да те манијачи, да те сексуализира ама секогаш ти да бидеш таа кривата? Оти од твоите одговори на темава, дојдовме до заклучок дека ти си баш тој тип на човек.
Што е контрадикторно? Јас не ти идам на тебе во цицки да ти зјапам. Ти ми зјапаш. Јас постојам само во универзумот.
Зашто мора да има крив или прав? Јас одчувувам да го хранам детето тука и крај на дискусија. За туѓите постапки брз мојата одлука, не можам да одговарам, а уште помалку фа влагам во караници затоа што тоа е поголем срам. Тебе тој не ти дошол во спална за да му кажуваш дали да те зјапа или не. Одлучуваш во парк да го доиш и биди спремна на зјапање и слично. Ти не можеш да кажуваш на друг дали да те зјапа дали се разбираме луѓе 100 пати исто мислење напишав
Чекај ,сега, ти си за доење во јавност или против ? Јас мајке ми ништо не те сфаќам ме здоболе мозокот
Па тоа и ние го велиме. Ние одлучуваме тука да го храниме детето и точка. Што е најнормално на светот. А на некој ако тоа му е сексуално треба да оди да се пријави во полиција.
Па не можам да му кажувам ,можам да станам и да му ја акнам една на пример и да викнам полиција и да кажам дека е манијак.
Не можам да размислувам што размислува другиот. Сакам да го надојам и тоа е и немам право да му кажам на другиот што да прави. Јас сум таа што сум се ставила во јавност да дојам. Никој не ме натерал на сила за дс го обвинубам
Просто не е културно, не е нормално да зјапаш во некој, особено непознат. Која е потребата да зјапаш во некого?
Мислам дека нема да ти успее, затоа што немало никалов физички контакт со тебе, ама еве пробај и можеби ти ќе настрадаш, само претпазливо ти пишувам
Па тоа велиме бе женска, дека зјапањето е некултура, тоа е комон сенс ама некои немаат ни сенс а не па комон.
Таман е. Ти одлучуваш да облечеш минич...и тн. Биди спремна за зјапање и слично. И не шетај со бебе во парк. Талибан му е мајката