Дали ние 100+ мајки сме нормални што се докажуваме на темава? Или? Што ви е бе луѓе, какви ви се овие размислувања како од камена доба?
Работата е шо комон сенс е да не зјапаш во некој друг за било шо и оти треба својата работа да си ја гледаш. Ако не ти чини одмини, а не да зјапаш. Уште колку пати треба да се повторам?
Баш така, ама ајде кога викам дека додека немаат деца не треба да се прават паметни, ама кој да разбере..
Ама не мора да си мајка за да имаш разбирање за вакви ситуации. Треба да си само воспитан и да имаш малку разум.
Па, еве нè има и бездетни, ама имаме разбирање за задоволување на основна потреба на бебе. Ама , гледаш дека и мајки и идни мајки немаат разбирање што е почудно, а и пострашно.
Па не знам, ваљда пошто мислат дека цицка е за маж фаќање, не за дете ранење. И првото го исклучува второто. Друг резон не гледам. Што ти е значи општествен инженеринг.
Еве вака една прошетка како би терала. Цица, мајката дотерана облечена за да излезе за да не губи од времето нели. Го крева да ждригне, бљуцнува врз неа. Ај се пресоблекува мајката. Бебе у момент кака.. нели често какаат додека се многу мали, па ајде менување пелена. Дотерани за прошетка, го крева ајде да излезе.. пак си бљуцка во меѓувреме и се прави лом бебе. Ајде го пресоблекува. И така додека само да излезе време летнало, плус од бљуцкањето.. бебе гладно ќе е за брзо. Прошетка раат следува, шо да ти кажам
Жена према жена кога нема емпатија, не постои поголемо дно . Знаете што е најстрашно?! Што од вакви размислувања, на мајките им е срам да дојат во јавност и се затвараат по дома. Свесни сте со вашите коментари како би можеле да им влијаете на мајките кои дојат ?
Милемитекна-Шпиуни се, платени од АД мафијата Колку е тешко да воспоставиш лактација, па и да му е твоето млеко единствено што му е потребно, и апсолутно е небитно дали е галама, каде е, што е-само твоено присуство е потребно- и ќе се деранжираш за олје дојле шо мислел, како па да не. Ниту некој ме зјапал, ниту дома сум се затворила на година дена, нит на плоштад сум доела. Никакви екстремни сценариа, фала му на бога и на сеуште разумен народ. И на градниците за доилки
Се согласувам. Како и за се друго, треба да имаш човечност. Они ќе те прифатат под услов со се да се согласуваш со нив, дури и со забеганите филмови.
Е така некако, а може и бетер од ова да е. Еве ги и некои другарки ми станаа мајки, некои се бремени.. И сега кога ќе им вратам филм како ми кажувале за одредена работа околу детето, ќутат или признаваат барем дека биле во криво, ама ако се ќе си дојде на свое, сите што вилале "јас вака никад" итоа како ќе ги стигне, и нема да знаат кај им е главата.
Се согласувам. Истото важи и за доилките,ако не ти чини галама, зјапање и слично…стани и оди си, а не да се тепаш и расправаш.
Па и баш ме заболе ако некој ме зјапа, пак е негов срам. Другите ќе речат види го манијаков, а не види ја дои у јавност. Добро де,нормалните ќе кажат де. Или јас погрешно ја учам малата дела на улица си гледаме напред а не по чавки.
Па убаво си кажа за све си има решение , и си имам и помош и си имам кој да ми трча по документи све ми е решено ич да не се секираш
Јахахахахаах нема грешка дека ќе станам да си идам со бебето што ми плаче за да јаде, поради некој глупак што нема попаметна работа и ме зјапа. Не треба никого да го зјапаш, што и да праи е негова работа, што имаш да зјапаш во моја работа и што јас правам? Зашо би те интересирало што праам за да ме зјапаш? Треба ило да си манијак или да си будала шо нема попаметна работа.
Е супер. Ние што немаме никој ,ќе вадиме цицки у парк за на вас таквите ,да ви се гади и ќе уживаме во глетката. Ај на здравје
Ах да е така лесно како што пишуваш сега.... Ако вака седиш дома 9 месеци, додека да има бебето 3 оброци, може да те стегне некоја депресија да не знаеш кај ти е главата, ама добро роди си па ќе пишеш после.