Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.715
    Допаѓања:
    38.163
    @Bibi_23 таков е доенечкиот живот, ќе се навикнеш. Еве 5ипол мссеци така си тераме. Пред да излегуваме некаде дојам, и најмногу 2 часа може да бидеме задржани без доење. Ако мора, во кола, настрана. И моево нема пробано цуцла, ни шише. Се смирува, заспива, гаси жед, се гали, се тегне на цице :).
    Јас и со првото не дадов цуцла ама кога сега ќе се сетам поограничена бев во однос на излегување, одбивав да шетам.
    Сега, морам, носам- земам дете од школо, сметки, маркет, пазарење па и анимирање на големово, се е на мене.
    Навика е, доколку успееш да се привикнеш нема да има проблем.

На tina2018, Jordanovska-K, Sweetheart87 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.878
    Допаѓања:
    18.747
    Шише е ризик. Некое ке се одбие некое не. Син ми пиеше од шише кога сум излезена без него, или во јавност, не доев. Дури кога ке му дадев да цица не можеше да земе воздух од што сака цице. Еден период не сакаше да види шише само цице.

Сега од оваа точка мислам дека сум будала што не доев. Поточно само на плажа доев.

Финта со молзење е што може да дојде до хиперлактација. Јас имав многу многу многу млеко и молзев секој ден. Фрижидер со залиха имав.
    Ама ако ти е глупо да доиш во јавност молзено е закон.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.686
    Допаѓања:
    5.930
    @Bibi_23 моите се на цицање плус ад дохрана зашто немам доволно млеко. Фатија шише од прва, давав и лажливка ама не ми сакаат многу, ги плукаат. После доење ако одма им давам ад се лигават на шише не сакаат да фатат па се молиме минута две, мене па ми е страв од шише да не се одбијат:D
    За доење у јавност ама ич гајле не ми е, кафана, кафич ако има простор некаде на страна ако не било каде со пеленка покриени малце. Ако на некој му е непријатно нека не гледа. И ти препорачувам да си се опуштиш и да не се стегаш да доиш ако бебе е гладно. Нема тука ништо срамно и страшно.

На Mihaela123456, tina2018, Kolache na mama и 5 други им се допаѓа ова.
  4. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.909
    @Bibi_23 ти сигурно не планираше секој ден да одиш по кафани на ручеци по неколку часа.
    Молзено во шише е супер, од неколку пати месечно што ќе пие молзено дефинитивно нема да се одбие.
    Моето е на ад и доење од старт ама цице бара нон стоп и многу сака да цица иако пие ад од шише.
    47 дена е :)

На Bibi_23, Sweetheart87 и LaDyDoLl им се допаѓа ова.
  5. Dzvezdicka1

Dzvezdicka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2020
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    38
    Здраво мамички.. ние денес направивме 40 дена и никако неке да фати цице.. цело време се одмолзувам и му давам од шишенце а навечер два оброка има со АД. На прва месечна контрола супер напредуваме кило и 200г за еден месец.
    Кога се измолзувам едната брадавица ужасно ме боли додека протече тие 3,4 пати.. исто и градата цело време ме боли. Некој да не го имал истиот проблем со болки во градата и дали треба да се обратам на лекар или е нормално тоа.. таа града ми вади повеке млеко од другата.

6. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    2.751
    Мајки бебе цица и заспива, ама кога ќе го исправам да жригне се буди и несака да спие пак. Што да правам? Ако не жригне ќе поврати.

7. GoldenFrida

GoldenFrida Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2021
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    1.551
    Ја го имам ист проблем и веќе полудувам. Го враќам на цицка и се вртиме во круг

8. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.335
    Допаѓања:
    1.468
    Јас ко ке заспие не ја кревам да ждригни, ја оставам да спие. Ми нема повратено така...можи откако ќе стани некогаш да врати ама не често.

9. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.624
    Допаѓања:
    1.455
    Како ја доиш, никогаш не сум пробала .. Во која позиција местиш , имаш слики ?

10. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.624
    Допаѓања:
    1.455
    Мајки има ли нешто барем за слабеење а да не штети на доењето?
    Јас намерно јадев повеќе да се поправам бидејќи на ништо не личев ама ич и сега сум супер одлична таман, ама фацата не ми се бендиса иако сите викаат илјада пати сум подобра сега и во фацата и во телото , ми се враќа како во раните години по природа.. ама фацата сакам да ја ослабнам нешто по малку

11. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    2.622
    И јас и обавезно на страна ја потпирам да спие за секој сличај дане поврати

На GoldenFrida и MikicaBt им се допаѓа ова.
  12. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    И јас се пријавувам со истиот проблем. Тешко ждрига и ако евентуално успее да ждригне се буди и пак бара да цица. Ако не ждригне, ја оставам така, па по десет минути повраќа и пак се буди при повраќање и пак бара да цица. Цела ноќ така во круг. |-)

На GoldenFrida му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.909
    Мајки со што да ја ублажам болката во брадавиците? Ме болат од што бебе цело време ми е на гради и влече. Млеко немам а бебе многу сака да си е на гради ете не знам зошто ко лажливка ме користи...
    Да напоменам дека правилно е наместен и немам рани туку баш болка е. Би помогнало за таква болка ланолин? Имам на лансинох дома.

14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    259.220
    Фана имаш ли Инстаграм? Има еден профил со совети за доење,ми го препорача блиска и многу е задоволна. Да и пишеш,женава е обучена за доење.

Инаку јас си излегувам и си ја дојам надвор. Ќе седнам настрана,врз мене тетра пелена и дојам. Денес мајка во кафич си седеше,јадеше, пиеше кафе,а бебево на дојка и беше. Не се ни покри. Сосема нормална работа е овде. Само нашиве зјапаат како ненормални. Еден таков денес зјапаше.
    Нема зошто да седете дома,сепак не е еден месец или два, може и две години ќе доите.

На Eli23, Sweetheart87, Coco31 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.909
    Имам. Кој е профилот?

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Од кога почнавте да пиете чај за трудници и доилки?
    Пишува на пакувањето може при крај на бременост и период на доење.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.252
    Допаѓања:
    118.909
    Кога си дојдов дома од болница.

На Eli23 и Doktor F им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.287
    Допаѓања:
    259.220
    На Eli23 и fana им се допаѓа ова.
  19. Coco31

Coco31 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2017
    Пораки:
    1.849
    Допаѓања:
    7.052
    Од 38 недела почнав да пијам преку еден ден, еднаш на ден.

На Eli23 и Doktor F им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Дали имате апетит многу и потреба за благо? Ќе се направам поголема од во бременоста, постојано глад осеќам, не знам дали е од доењето.

На le.soleil, tina2018, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.