Јас морам да се одмолзувам, затоа нека прифати шише само. Каква е таа отворена чашка? Како изгубен германец сум ама првото само цицаше до две години, после од обично шише продолжи со млеко, ова исто на цицка обиснато и врска немам од овие работи.
Неможам да најдам, мислев кај Наташа има пост околу ова со чашкава. Пребарај cup feeding има повеќе инфо. Во принцип било каква помала чашка, и побарај има начин како да го наместиш бебето за да е најзгодно. Има и силиконски чашки што понатака за пиење ќе си ја користи, оние ezpz многу ги гледам по интернет ама кај нас ги нема, може и таква. За бебиња што цицаат исто некои техники има за да прифатат шише, пр мајката да не е во просторијата, никако она да го храни, да не е прегладнето туку расположено кога му се нуди, можеш да му капнуваш на цуцлата од шишето млеко да се залаже да повлече и исто нешто со тоа како да е поставено легнато полулегнато.
Може, ама треба исто да ги изладиш па измешаш. Намали на јачина. И јас така правам, не штети, искуството покажало на прво и второ. Еднаш неделно стерилизирам и тоа попарувам само. Некогаш на чешма, некогаш во тенџере во вриена вода. Што викаш, само за тоа ми се стварите, освен мајчино млеко шо имало допир. Мијам со фрош бејби сјај почесто.
Знам дека од време на време се прави муабетов ама ме интересира грашок дали јадете? Бебка е полни 2 месеци и 1 недела дури, грчевите се подсмирија. Ајвар јадев добро поминавме па се мислам да проширам мени конечно
Мајка синко од грашок кога јадев немаше воопшто мака. Најмногу мака виде кога јадев зелена салата и карфиол. И кога почнавме со дохрана кога му дадов карфиол имаше мака. Така да пробај ќе видиш.
Моево на 6 месеци мака виде од грав. Не дека претходно не јадев, ама изгледа последниот пат убаво се најадив за цела вечер да дежурам. Вриштеше од болки. Друго немам забележано подрастично
Измолзеното млеко во фрижидер се двои. И на шишето како наслаги , кора има. Кога ќе го растресам шишето се соединува. Нормално е?
Ми текна една фора, ама сакам мислење од вас. Околу вечната проблематика за чување на молзено млеко. Ако земам замрзнато кесиче со мене и го ставам во оние преградите што се за одржување температура или го носам онака да се растопи само од себе ќе имам ли фора поише сати за надвор? И да почне да се одмрзнува, ама не скроз кога ќе треба да и го дадам под топол млаз и во шише. Мислам дека ќе ќарам некој сат плус. Или да не правам експерименти?
Моето од грашок имаше многу грчеви, и од спанаќ исто така. Но, мора да видиш дали и кај тебе ќе е така.
Пред едно месец дена јадев спанаќ, детево се откорна од грчеви па затоа сега со резерва сум за грашок. Ама мора некогаш да се проба
Zdravo Samo sto pocnav da go dojam bebeto i gradite mi se mnogu tvrdi i ne bolat mn Pocnav da se odmolzuvam izleze ne bela tuku kremasta tcnost(toa mleko li e ili ne e?) Ili da odam do apteka i da kupam aptamil pomognete ako znaete