Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Јас прашав , ми рекоа да не ја будам :)

На Krismare и JuLleE им се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.246
    Допаѓања:
    50.831
    Јас не ја будам кога и се цица тогаш и давам, 3 месеци има.
    Си фати некои ред заспива околу 8 и накај 3 станува цица, заспива пак се буди во 5 и тогаш пак цица, саат и нешто е будна и пак заспива.
    Си напредува добро и не ми кажаа да ја будам кога сака тогаш да и дадам.

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.732
    Допаѓања:
    98.743
    Во ред е Јуле. После 3от месец, си фаќаат некој ред на спиење. Уживај додека трае. Гладно бебе не спие.

На JuLleE и Arababy им се допаѓа ова.
  4. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.161
    Допаѓања:
    124.562
    @JuLleE она се буди два пати и на ноќните подои најубаво ми цица. Инаку мене педијатар после 1от месец ми рече да не ја будам.
    Она си се будеше два пати , цица и одма презаспива. Сега ми дојде чудно и одма си ставив грижа на совест :tmi:

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WindyWind

WindyWind Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2014
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    120
    Мајки како после маститис сте го вратиле млекото? Не е изгубено целосно но драстично е намалено

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Јас на таа града кај што имав маститис со првото дете, и сега пак ми е мека со второто, не се стврднува,не се преполнува. Мислев нема млеко и тогаш и сега,ама по бебе гледам дека си цица убаво и од таа.
    Ако е само мека, не мора да значи дека нема млеко. Види бебе како цица на таа страна, а за млеко стимулирај ја и нуди ја прво таа, па ако мислиш дека е гладно, нека се дојаде од другата.

7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    6.116
    Допаѓања:
    29.641
    Јас не ја будев откако се исчисти скроз од жолтицата, некаде после 2ри месец беше тоа.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    2.748
    Моете бебе нема ред на доење. Може и на секои 15мин да цица. Е навечер на 2 сати станува, а преку ден лудница сме. Само да се пожалам :)

На Alexandrite и Bizbiz им се допаѓа ова.
  9. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.635
    Допаѓања:
    2.474
    Мајки, имам болки на едната града и потврда е. Болката е во горниот дел. Денес го приметив ова. Доволно е само топли облоги на местото? Кога да почнам да му давам да дои од оваа града?

10. NEA

NEA Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2009
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    531
    Давај му повеќе од таа града да ти одзтне канали - мислам дека од тоа ти е болката.

На velesanka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Она нема ни 3 месеци и оддамна ја преспива ноќта. Од 4 часа сврзување постепено си зголеми.
    Јас дека од синко што не спиеше ич по цели вечери, прво се загрижив, ама сега убаво ми дојде оти сум наспиена.

На Sweetheart87 и Emy867 им се допаѓа ова.
  12. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Aah majki , da si se pozalam tuka ...
    Mesec i pol se macevme da fatime da cicame, puknav ... sekoj podoj uchenje da shmukame pa molzenje pa hranenje ... e konechno fativme , jas ziva srekna ... ama eve po 2,3 nedeli abe ova veke boli mnogu ... desnava grada mislam deka bradavicata ke mi padni ... boli epten , machkam so lanolin na baby love veke 2 dena posle sekoj podoj , se nadevam deka ke pomogni ...
    Inaku nemozevme da go trgnjme shisheto na pochetok sega pak ne go saka veke ... kako se menuvaat rabotite ... sega i da sakam so sishe da i dadam za da odmori bradavicava taa neki...
    Krajot ne ni se naoga ...
    Da ne nepravam neshto kako ne treba ??

Последна измена: 13 октомври 2022
  13. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    Јас би пробала со поквалитетен ланолин на медела пурелан или на лансинох...(имам на бејбилов и гледам разлика)
    Исто и со вештачка брадавица на таа дојка додека ти заздраве.
    Трето,може треба корекција на фатот, да не се закачува плитко па те повредува?

На tina2018 и Marie86 им се допаѓа ова.
  14. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Pa najverojatno zoshto boli tamu kaj so e spojot na pupkata so aveolata i plus edno topche se napravilo i toa boli na samata pupka ...

15. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Мене многу ми помагаше пантексол маст за брзо заздравување на брадавиците. Користев и ланолин, ама не беше толку ефикасен.

16. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Kaj da ja nabavaam , veke ke pochnam ochajna da stanuvam ... izgleda ragada se napravi , imam edno bolno topchen, uzasno boli na dopir ... cela grada me zdoboluva od nego ... ... se izmachiv da fati kutro bebe i sega so bolka da ja dojam , ke si popukam

17. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.649
    Допаѓања:
    5.783
    Сочувствувам. На раб бев да престанам да дојам колку ме болеше. Ставав рака на уста да не врискам кога ќе почнеа да цицат. Уште не знам како издржав. Како што веќе ти пишаа, провери да не има лош фат. Имаш видеа на youtube како правилно да фати. За болката ланолин на медела најмногу ми помогна.

На tina2018, Marie86 и Bizbiz им се допаѓа ова.
  18. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Исто сум и јас , таман ќе се среди една града , другата почнува да ме боли , мислам дека ми ги корне брадавиците , кај мене е од лош фат , многу е лакома не ни стигам да ја наместам како што треба , тоа болното топче да не е блистерче?

19. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Во аптека побарај, има крем и маст, јас од маста сум задоволна за заздравување на секакви рани

На Marie86 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Neznam , samo znam ko ke go dopraam boliii do koska ... ragada i blister e isto ???
    Neshto e i treba da go izlecham nekako , ajde pishuvate kazuvajte so vi davale , machkale , da baram konsultant za doenje ?? Deka i megu podoi boli gradata