Јас не ја будам кога и се цица тогаш и давам, 3 месеци има. Си фати некои ред заспива околу 8 и накај 3 станува цица, заспива пак се буди во 5 и тогаш пак цица, саат и нешто е будна и пак заспива. Си напредува добро и не ми кажаа да ја будам кога сака тогаш да и дадам.
Во ред е Јуле. После 3от месец, си фаќаат некој ред на спиење. Уживај додека трае. Гладно бебе не спие.
@JuLleE она се буди два пати и на ноќните подои најубаво ми цица. Инаку мене педијатар после 1от месец ми рече да не ја будам. Она си се будеше два пати , цица и одма презаспива. Сега ми дојде чудно и одма си ставив грижа на совест
Јас на таа града кај што имав маститис со првото дете, и сега пак ми е мека со второто, не се стврднува,не се преполнува. Мислев нема млеко и тогаш и сега,ама по бебе гледам дека си цица убаво и од таа. Ако е само мека, не мора да значи дека нема млеко. Види бебе како цица на таа страна, а за млеко стимулирај ја и нуди ја прво таа, па ако мислиш дека е гладно, нека се дојаде од другата.
Моете бебе нема ред на доење. Може и на секои 15мин да цица. Е навечер на 2 сати станува, а преку ден лудница сме. Само да се пожалам
Мајки, имам болки на едната града и потврда е. Болката е во горниот дел. Денес го приметив ова. Доволно е само топли облоги на местото? Кога да почнам да му давам да дои од оваа града?
Она нема ни 3 месеци и оддамна ја преспива ноќта. Од 4 часа сврзување постепено си зголеми. Јас дека од синко што не спиеше ич по цели вечери, прво се загрижив, ама сега убаво ми дојде оти сум наспиена.
Aah majki , da si se pozalam tuka ... Mesec i pol se macevme da fatime da cicame, puknav ... sekoj podoj uchenje da shmukame pa molzenje pa hranenje ... e konechno fativme , jas ziva srekna ... ama eve po 2,3 nedeli abe ova veke boli mnogu ... desnava grada mislam deka bradavicata ke mi padni ... boli epten , machkam so lanolin na baby love veke 2 dena posle sekoj podoj , se nadevam deka ke pomogni ... Inaku nemozevme da go trgnjme shisheto na pochetok sega pak ne go saka veke ... kako se menuvaat rabotite ... sega i da sakam so sishe da i dadam za da odmori bradavicava taa neki... Krajot ne ni se naoga ... Da ne nepravam neshto kako ne treba ??
Јас би пробала со поквалитетен ланолин на медела пурелан или на лансинох...(имам на бејбилов и гледам разлика) Исто и со вештачка брадавица на таа дојка додека ти заздраве. Трето,може треба корекција на фатот, да не се закачува плитко па те повредува?
Pa najverojatno zoshto boli tamu kaj so e spojot na pupkata so aveolata i plus edno topche se napravilo i toa boli na samata pupka ...
Мене многу ми помагаше пантексол маст за брзо заздравување на брадавиците. Користев и ланолин, ама не беше толку ефикасен.
Kaj da ja nabavaam , veke ke pochnam ochajna da stanuvam ... izgleda ragada se napravi , imam edno bolno topchen, uzasno boli na dopir ... cela grada me zdoboluva od nego ... ... se izmachiv da fati kutro bebe i sega so bolka da ja dojam , ke si popukam
Сочувствувам. На раб бев да престанам да дојам колку ме болеше. Ставав рака на уста да не врискам кога ќе почнеа да цицат. Уште не знам како издржав. Како што веќе ти пишаа, провери да не има лош фат. Имаш видеа на youtube како правилно да фати. За болката ланолин на медела најмногу ми помогна.
Исто сум и јас , таман ќе се среди една града , другата почнува да ме боли , мислам дека ми ги корне брадавиците , кај мене е од лош фат , многу е лакома не ни стигам да ја наместам како што треба , тоа болното топче да не е блистерче?
Neznam , samo znam ko ke go dopraam boliii do koska ... ragada i blister e isto ??? Neshto e i treba da go izlecham nekako , ajde pishuvate kazuvajte so vi davale , machkale , da baram konsultant za doenje ?? Deka i megu podoi boli gradata