1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.571
    Допаѓања:
    108.779
    Баш до детето, али дете што спие редовно, јаде редовно, многу нормално дека ќе напредува подобро од дете што не спие и квиче што викаш ти. Сонот е најважен за мали бебиња. Али да, секој одбира на што ќе верувам јас одбрав на неонатолог со 55г работно искуство место на интернет, па макар било и СЗО тоа на интернет.

На JuLleE и bertold им се допаѓа ова.
  2. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.280
    Допаѓања:
    15.089
    Мами незнам дали е прашањево за тука ама да си ја пробам среќата. Малата ми е 3 месеци и е само на доење, ама мене изгледа многу ме истоштува и постојано сум омалаксана и со благи вртоглавици. Последниот пат кога правев крвна слика железото ми беше ОК.
    Прашањето ми е дали и на друга мама и се случува ова и дали користите некои витамини или слично за повеќе енергија?

3. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Пренаталните не продолжи да ги пиеш?

4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Мамички имам мака околу доењево :worried: Син ми недела дена стар многу лакомо влече и обавезно се закашлува а сега почна буквално да се дави на града и од памет ме вади:whew: Ве молам кажете некој совет, што да превземам, вака во паника сум

5. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.044
    Допаѓања:
    4.106
    Секако дека е можно бидејќи сите хранливи состојки од храната идат во млекото заедно со витамините. Појачај исхрана, форсирај протеини и секако продолжи си со суплементите од бременоста

На V.N. му/ѝ се допаѓа ова.
  6. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.280
    Допаѓања:
    15.089
    Не :)
    Пијам посебно магнезиум, вит Ц и Д3

7. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Врати си се на нив. Јас како ги пијам осеќам подобро ми е.

8. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.842
    Допаѓања:
    18.680
    Секако дека е до детето. Син ми и покрај грчеви и плачење напредуваше многу првите месеци, првиот 2 кг скоро качи.
    Пак ке кажам, секоја од нас ке си следи препораки и совети кои мисли дека се подобри. Споделувам мое мислење.

9. MissJD

MissJD Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2022
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    35
    Дали некој има рецепта за чај за доилки? Си земав чајчиња од билна аптека: анасон, ким, босилек, мајчина душица, грчко семе и маточина.
    Првите 5 чаеви по 100 грама, но не знам колку да ставам чај од маточина. Дали некоја од вас знае?
    Фала

10. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Во билна аптека кога бев да земам чај за доилки они ми дадоа се што треба да измиксам ,горе доле мислам дека тоа и ти што си земала , сите кесички ги измешав цели , и од тој микс во литар зовриена вода ставав 4 супени лажици да стојат 15мин и да се процеди .

На MissJD му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.192
    Допаѓања:
    258.405
    Твое е како и на кој начин ќе си го одгледуваш детето. Јас само споделувам разлика и искуство.

На Srcka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Скроз исто ми се случува, од сабајле станувам со блага вртоглавица и зашеметеност, а витамините во фиока си стојат. Почнувам од денес да ги пијам, се надевам ќе има подобрување.

13. Erika.greeneyes

Erika.greeneyes Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2016
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    8.464
    Женски ова со паѓањево на косава веќе е алармантно. Премногу ми паѓа, се чудам како уште имам коса на главава. Цели топки со коса.
    Што можам да користам барем да се намали малку паѓањето?

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.655
    Допаѓања:
    5.792
    Ништо. Ќе престане кога ќе престане. Секој ден мислам дека сум станала ќелава кога ќе погледнам колку ми паѓа.

На Erika.greeneyes му/ѝ се допаѓа ова.
  15. V.N.

V.N. Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    3.280
    Допаѓања:
    15.089
    Леле еј дај боже да е до тоа уште утре одам да купам
    Ај баш кажи ми дали ќе имаш подобрување од витамините

На TheGoldenPeach му/ѝ се допаѓа ова.
  16. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    Имав и јас вртоглавици, исто железото супер, докторот ми препиша неуробион форте, подобро ми е. Тие симптоми може да се резултат и на вкочанетост во грбот и вратот, ти препорачувам да си посетиш физиотерапевт и редовно вежбање, истегнување и внимавање на положбата на телото, гледај да си исправена, гледање во телефон никако итн.

Ако си многу уморна барај помош, нека преземе некој друг трета смена со бебето,наспиј се. Мм презема трета смена кога ми треба да одморам, на 2 3 дена најчесто, многу подобро се осеќам. Дава молзено млеко, јас станувам само еднаш да се измолзам за да не ми пукнат градите, ама тоа е пола саат работа, и назад во кревет. Иначе бебето мое е 2 ипол месеци, почнавме вака пред еден месец.

На tina2018, Freckles., Srcka28 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Колку часа навечер е максимум да е бебе без цицање на скоро 3 месеци?

18. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.998
    Допаѓања:
    4.813
    За бебе што добро напредува околу 5-6 по препорака од педијатар.

На Bibi_23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2019
    Пораки:
    1.497
    Допаѓања:
    2.597
    Жива ненаспана сум :?:
    Како ви стават навечер бебињата? на 1 ви Ноември 2 месеци правиме, некако деновиве на почесто става, давајте совет грешка дане правам некаде :?: на доење и плус молзено сме како дохрана и давам 4 пати на 6 саати по 90-100 мл по препорака од доктор, уште на почеток послабо ставаше на килажа, таа по 75 мл ми викаше ама јас повеќе секогаш и давам, зошто цицањето и е послабо посебно навечер цицнува 5 пати и одма дреме а и преку ден не е сјајна многу со цицањето.
    Во 8 навечер и давам молзено и тука првата дремка и е најдолга 3-4 саати после втората цица и тука поспива 2 саати, па пак молзено кај 2 ч и давам и веќе од 3-4 часот става на саат и неш или саат ипол мах и додека јаде и дреме по пола саат на цице и заспие пак ќе дојде време да стане и така до сабајле е. Утепана сум за спиење.
    Намерно не ја осрсвам повеќе да дреме на цице за да огладни и да влече ма јок па истото, и стискам града за да и тече полесно и да ми омекнат градите пак џабе ке голтне тоа и толку :x

20. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.103
    Допаѓања:
    6.608
    Пробај да ја будеш чешкајки ја по нози или мени памперс на сред подој. Мојот така се расонува оти мн плаче при пресоблекување и после си продолжува со цицање

На see.emily.play и Cloverrrr им се допаѓа ова.