Бебето ми е 10 дена. Но тешко цица. Го ставам на града едвај 10 мин.издржува и се уморува. Давам ад 60мл на 3 часа. Во меѓуврене се молзев и едвај 40 мл од двете гради. Да ги дадам ли овие 40мл измолзено заедно со 60 ад или многу е?
Здраво мамички,ние за една недела правиме 1 месец.Кога се вративме дома од болница фативме жолтица бевме на педијатар имавме намалено на килажа, бевме само на доење и ни рекоа да даваме два оброка адаптирано за да не паднеме на килажа.И сега за сега супер напредуваме ама мене ме мачи друго,бебето цица на саат време саат и пол некогаш и порано.Особено поручек почесто е на цицка.Дали е тоа од што има грчеви додека цица знае да се грчи да поцрвенува се истегнува и си продолжува да цица или да не му е малку моето млеко.
Мајка молзеното моеш во било кое време да дадеш. Ад да ти е крајна опција. Прво нека цица, па дај му го молзеното, па на крај нуди ад.
Форсирај да цица колку што можеш повеќе. Јас така давав, цицање па молзено па ад, и сега мака мачиме да почне да цица. Си се навикна на шише полесно му е и одбива цицање, со плачки се молиме за на крај пак со шише да завршиме. Нека ти е и цел ден на града ако треба, шише во краен случај
Мајка бебе се дои на барање. Кога ќе побара тогаш. Може брзо се заморува, нема сила да влече, па недоцицува.само ти ставај го кога ќе бара, па и на пола саат да е .
Јас многу малку измолзувам. Со рачна пумпа едвај 40мл.и тоа цел час се молзам. Каде ми е крајот ако за секој оброк се молзам. Ад пие без проблем а града не сака да фати. Ние баш исто. Цел ден молење. На крај пак со шише завршуваме.
Оф мајка знам колку е тешко тоа. Утеха немам, 3 недели сме уште е така. Молзам макс 50мл од двете гради, бебе не цица. Пијам чуда врагови за млеко, ама веќе губам мотивација и се мислам дека и да е ќе преминеме само на адаптирано
Не може од еднаш да секне. 10 месеци доено сега најде да се прашуваш дали му е доволно па и воопшто млеко? Да не си пред циклус мене тогаш знаат да ми спласнат ептен. И јас некогаш знам да се заборавам, пошто на мала не и текнува да побара, и некогаш ќе се препунат некогаш се спласнати за ист период.
Сега давам минимум 70 максимум 100 на 2-2ипоч часа. Ако поцица малку најчесто испива 60-70. Некогаш знае и на саат ипол да бара ама пробувам да издржи до 2 часа Кога беше 10 дена мислам дека пиеше 40-50 на 2 часа, тогаш и давав често молзено и плус додавав 10-20 мл адаптирано
Токму тоа беше, денес добив. И денес го промашивме претпладневното доење, ме фати гужва на работа, кога стигнав мајка ми ѝ даваше ручек, па некаде до 15-16 ч.пак не цицаше. После три пати по малку, може и вкусот од циклус се менува, син ми бурно реагираше памтам. Ќе се оправиме-голема промена е враќање на работа, разделба со неа. Ми е страв да не се одбие
Мојата тој период почесто виси на цицка, затоа па после ден два ми се преполнуваат. Не би требало да се одбие.
Здраво мајки, Имам прашање, дали смее да се пие активен јаглен таблети, за време на доење? Имам цел ден мачнини во стомакот и дијареа.... Ако не смее тоа, тогаш што е дозволено, да знам маж ми да го пратам до аптека да земе
Женски имав измолзено млеко сабајле и во фрижидер стоеше, го затоплив цело и пола го претурив во друго шише и го дадов а пола си остана во другото шише. Тоа може да седе на собна така до 4 часа останатото? Грешка направив може цело што го стоплив пошто назад знам нема а ова другото дали можам да го искористам на собна стоено?