Jas se porodiv avgust i seuste nemam dobieno. Imam slusnato dur se doi ima golemi sansi da ne se dobie menstruacija.
Pa takva e nekako sugestivna ..dovolno za da mi dade somnez. Plus nekako denes ponervozna mi bese bebusot i sve mislev deka ne e najadena. Ama ke pomine periodi se toa.
Во едната града неколку пати осетив боцкања во самата средина кон пупката. Не е доаѓањето на млеко, поинаку е. Ви се случило? Ко игличка. Се мислам бидејќи дојам дали би можела да направам преглед, каков и каде?
Можеш ама читав дека не е веродостоен. 3-6 месеци по прекин на доење се прави ехо. Инаку ми се случило. Не ни обрнувам внимание.
И јас не обрнував, ама ми се случи пред мајка ми и ме потсети дека на 23, 24 години при истите симптоми и дијагностицирале туморче. Сега ме јаде мислата. Мислам, знаев и порано ама не размислував.
Доела мајка ти баш тогаш? За ехо можам да ти ги препорачам во Центар за дојка. Ако те интересира и доктор, можам да прашам.
Мајка не слушај свекрва ич, мене дете еднаш ми беше нервозно од што се измрцваривме низ град, надвор топло, тоа наоблечено и се расплака, свекрвата не беше ни присутна, а одма на маж ми му рекла млеко да не немам. Претходно кога и кажав дека е само на доење, без дохрана, ме погледна ко да изгладнувам дете, јер не е буцко нели. На другарка градите полни, млеко надоаѓа, ама бебе имаше проблем да фати цице, свекрвата со прогноза - немаш млеко. Универзално е изгледа.
Мене ми се често дешава и во двете гради. Баш како со игла да ме прободува некој. Е сега и двете брадавици ми се напукнати па си мислам од тоа е.
Мојата е сега кај нас на гости да ни помага зашто имам уште едно мало детенце и на почеток викаше дека бебето плачело зашто може немам млеко доволно и јас секое менување на пелени и ги давав да ги фрли, виде не виде престана да збори штом полни пелени неможе да е гладно
Zdravo majki. Da ne ima nekoja sto slucajno znae dali mozam jas da go ispitam nekade moeto majcino mleko? Bidejki se somnevam deka i pravi problemi na kerka mi Primer dali mi e dobro mlekoto? Ima li takvo nesto da moze da se ispita
Каков проблем? Јас досега не сум се сретнала со ваква проблематика а имам на долго и широко истражувано за мајчино. Пиши и на Наташа Доење со љубов, може ќе те упати, ама мислам дека не постои такво нешто како лошо мајчино млеко, тоа е супер храна која е создадена единствено за твоето дете.
Бебо беше 2 недели и прво немаше сила да влече, второ жолтица. И кој што правеше он само висеше на цице и поспано цицаше. Кај мене мајка ми се избаци да не му било малку млекото. И кажав да нарача прасе тоа ќе пробам да му дадам. И од тогаш ни она ни свекрва со коментар за мое млеко.
Мене па ме пукнаа со муабети што се да пијам за млеко да ми надојде. Не бози, ледени чаеви не знам што не испив и на крај само 10 кг дојдоа од глупи шеќери а млеко јок.
.Мајки ме фаќа настинка или некој вирус, почна нос да ми тече, осеќам притисок во синусите и ушите и грло ме боли, што смеам да земам од лекови освен парацетамол, немам температура.
Нема, прашував и јас на почеток. Кај мене не можеше да фати, паѓаше во тежина. Земав Аптамил, силиконски брадавици и пумпа. После се префрлив на холе козјо. Детето сега има 10 мес, цица и плус јаде 3 оброка. Со вкусови почнав на 4ипол мес. Нема лошо млеко, твоето млеко е најдобро за твоето бебе. Го мериш ли? Или нешто друго е работата?