1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    najveke mi e deka ima 18 meseci a navecer mnogu place se budi na 30 minuti i se vitka ja boli stomakot i ima gasovi. Denes pravevme ispituvanje dali e intolerantna na laktoza. Pa mislev i moeto mleko da go ispitam

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Прв пат и јас да пишам тука, нова мама сум, породена во вторникот со царски, уште сум во болница, пробуваме да се доиме со бебуш. Е сега, од едната града ми тече колострум цело време (мокра ми е спавачата), а од другата не истекува така, туку само кога цица. Нешто погрешно правам? Бебе го ставам да цица на двете гради.

3. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Цело време ми се случува, барем еднаш дневно обавезно сеќавам, обично еден час од ко ќе ми ги исцица градите ама јас баш со полнењето на млеко си го поврзав истото, не гледам ништо загрижувачко.

Честитки мајка! Исто беше и кај мене, околу цел месец десната града потоп ми беше дур не се воспостави лактација. Еве веќе и на 3 полни месеци знае малце да прокапа дур цица бебуш од другата. А левата никогаш ми нема течено, но од нејзе пак имам и тродупло млеко. Менувај гради наизменично да си цица и од двете, со тек на време ќе си се среди лактацијата.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.985
    На 18м да имало досега нешто ќе појавело, а интолеранцијата ќе почекаш резултати и ќе знаеш. Пробај не ја дој еден ден ќе видим дали ќе има нешто, големка е, ако уште се витка значи не е до тебе, следниот ден ќе си продолжиш нормално.
    Нормално е, и кај мене едната града течеше и беше “главна“ другата секогаш со по 30мл помалку (дека молзев се гледаше ептен)

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Денес и другата прокапа ама таа што прва почна да капе прави потоп, веројатно таа ќе биде "главната":D

На Freckles., AngelOfArh и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.163
    Ништо погрешно. Само бебе на гради и уживајте ќе се среди :inlove:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Имаме проблем со доењето, па ќе замолам за мислење, млеко имам доволно, но бебето е многу нервозно кога цица, после подолго мачење и премногу плачење ќе дадам АД и тогаш се смирува. Пред 2 дена имав некои обврски и 2 пати АД му беше дадено. Од тогаш како да е така, инаку давав ретко еднаш неделно и тоа ако не бев во можност да дојам.
    Како да го вратам доењето во нормала некој совет плис. :l:

8. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Прво нуди му цицање прво една града па друга па потоа ако уште е вознемирено тогаш ад. Секако ке пиеш мнооогу течности и чај лакта микс!

На Perla* и martty06 им се допаѓа ова.
  9. martty06

martty06 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    1.730
    Нудам цело време, но не сака, 2-3 пати ќе тргни и потоа почнува со пиштење.

10. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Колкаво е бебенцето? Кога ке ја стиснеш градата односно пупката дали тече млеко?

11. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.110
    Допаѓања:
    6.645
    Јас изгледа пак се враќам во темата. Сега на туширање масирајќи се ми надојде млеко, а две недели воопшто немав. Некој совет да ми дадете како да испумпам повеќе? Со медела електрична и со авент рачна пумпав цел саат не излегува ништо, а со рака кога стимулирам капнува по малку. Масажи, чаеви тоа се е пробано. Конкретно ми треба за местење пумпа или слично, зашто имам големи гради и најголемиот силикон ми е мал и не влегува цела града, па ми тече одоздоле

12. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.985
    Ќе бараш голема инка, има мислам и хл, ќе пумпаш редовно со масирање паралелно од горе кон брадавица. И бебе на града ако прифаќа, полека ќе се вратите пак.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Дали на почеток само вака се преполнуваат градите? Ќе ми пукнат, тече на сите страни, а бебе сака само од едната да цица, другата ради лоша повлечена брадавица нејќе да ја фати, се буни и со силиконска, се нервира и ме турка. Дали да ја измолзувам?

14. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.163
    Да, само на почеток. Има едни смукалки од аптека пробај да ја извлечеш брадавицата на другата града или форсирај бебе на таа града за тоа да ја извлече.

На Iris-1234 и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  15. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    18.701
    Проба да ја извлечеш?
    Најчесто лакатација се средува во првите 3 месеци. Ама многу жени имаат вишок со месеци. Јас молзев некаде 8-9 не се сеќавам, комора полна имав замрзната.
    Ад еднаш во недела е ништо. Скок, грчеви? Преполни гради? Опиши како изгледа подој да знаеме каде е грешката.
    Може па си е нервозно бебе, сака поголем млаз а как тебе поспоро надоаѓа и протестира.

На martty06 и fana им се допаѓа ова.
  16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.197
    Допаѓања:
    258.475
    Дојдов за истото, и порано ме пецкаше, јас и на ехо одев пред бременоста за ова, еве дојам и ме боли пак. Ама синоќа во сон ме болеше дури. Брадавицата и градата како со игли да ме бодат. Еве сега цица цел ден од нејзе и ми се смири. Се исплашив и јас.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macalavica

macalavica Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2013
    Пораки:
    3.256
    Допаѓања:
    4.922
    Мене ме боцкаат градите кога треба да цица бебе, уште пред да се разбуди ке осетам и обично го земам му давам да цица у толку.Тоа ми е аларм дека е гладен.Така беше и со првото синче, го доев 22 месеци.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bibi_23

Bibi_23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    781
    Допаѓања:
    1.174
    Исто и мене можи се дешава пд време на време, непројатно е баш. Посебно во спиење смета.
    Штом се јавува кај повеќето сигурно не е страшно.

На Freckles., JuLleE и Eli23 им се допаѓа ова.
  19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Бебето ми е старо 5 дена, се доиме. Седи на града по саат време и цица и пак не е најаден, а имам премногу млеко. Додавам по 30мл формула кога е многу нервозен и после е мирен, си спие, дури и да го будам за цицање не станува, си станува кога тој е гладен, обично на 3 или 3 и пол саати. Зошто не му стигнува моето млеко? Грешам негде?

20. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    813
    Допаѓања:
    3.195
    И моето бебе не доцицуваше некако, не знам зошто, молзев и и давав од шише. Можда немаше толку сила да влече? Како и да е, после 2 ипол месеци доби сила и почна да си цица добро. Можда некоја поискусна мама ќе може да ти каже подобар совет, ова е моето искуство.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.