Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.620
    Допаѓања:
    108.990
    Јас немав никој да ми помогне и затоа помагам каде ќе осетам дека треба и можам. Верувај, најлошите совети ги добив од медицински лица, затоа се нервирам на толку слободно советување и по секоја цена нудење АД. Да, ако мајката одлучи од старт АД и тоа е ок, ама ако е решена да дои нема зошто да се нуди АД и шише кога подобра опција од бебе на града не постои за таа мајка. Со секое шишенце бебе има ризик да се одбие а мајката има млеко, зошто да ризикува.

На tina2018, Bibi_23, Eli23 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    847
    Te obozavam. Zlatna si ❤️
    I da, najdobrite soveti proizlezeni se od majki koi eve vaka tuka spodelile, dale sovet i pomognale. Poveke od tuka nauciv. I ke ucam. Doenjeto ke mi bide nova epizoda, se nadevam ke umeam so deteto...
    Te guskam

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    Чај од мајчина душичка и маточина можеш

4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    Мене ми се креваше притисокот две три недели по царски секој ден, добив терапија метилдопа, за тахикардијата верапамилот по потреба ми рече доктор и за паничните само бедоксини и магнезиум, диазепам ми е страв да пијам иако мислам дека е дозволено.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Мајка јас ја имав истата ситуација, качен притисок и панични напади после царскиот, но сеуште бев во болница кога ми се случи, ми дадоа дијазепам 5ка и памтам неколку часа после не доев, пиев метилдопа за притисокот до 40те дена (безбеден при доење).. постепено го прекинав, фала богу сега ми се нема повратено ниту притисок ниту паничен напад... но, консултација со доктор те молам.. мене ми се качи до 180 со 110 што е стварно високо

6. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    9.038
    Фала девојки ,еве ми дадоа метилдопа...многу се уплашив....ама кога ве читам ваљда нормално е после операција да се качува притисок? Мене цела бременост ми беше низок и сега ова ме уплаши...и од тоа ги добив и паничните.....фала многу стварно е од помош да се читаат вакви искуства :(:hug:

На Eli23 и sani99 им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Не се секирај и цимерката моја на гак бешесо притисок. И кажа редовно да мери и да пие метилдопа, не е страшно.

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.144
    Допаѓања:
    118.165
    Доење и такви лекови не мила.

9. Zumbulche

Zumbulche Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.807
    Мојата е, скоро 2 години, уште ја дојам, ги има сите заби дури и 5ките, имаше период помала кај 10 месеци си играше и пробуваше да гриза, неколку пати и реков отсечно не и ја тргнував да не цица, еве до денес нема се случено повторно.

На MilaSs12 и Freckles. им се допаѓа ова.
  10. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    3.005
    Допаѓања:
    4.814
    Ако си сензитивец во карактер тоа не се менува. Кај мене немаше везе со хормони, од премор добивав панични, нормално проследени со висок притисок, кај мене не иде едно без друго. На интернист бев и по 100ти пат да ме смири дека сум органски здрава само тазе испаничена мама. Ако ептен си тазе не пиј магнезиум без консултација со гинеколог, б витамини можеш. Ако ти е ова новина тогаш преглед кај кардиолог, можда и психолог. Ако ти е позната територија знаеш дека од паничен напад не се умира. :)

На LiquidLuna, Yowannty, Misskirova и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Freckles.

Freckles. Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2020
    Пораки:
    1.870
    Допаѓања:
    4.824
    Мајки вчера морав бебо во раце да го носам едно саат ипол зашто иначе плачеше до затајување и се разбудив со болка во колкот, ама позади. Дефинитивно е од кичма. Е сега што смеам освен Мг? Смеам да мачкам на Алгасан интензив гелот? Смеам руска вода? Смеам да ставам магнетен појас (ова последното ми делува дека е безбедно, ама да си прашам).

12. twoB

twoB Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    94
    И јас така имав многу јаки болки во кичмата и бев на преглед ми кажаа дека имам спазам најверојатно од непријатни положби при доење, држење на бебе и сл.
    Ми препорачаа да се мачкам со гел што лади - мене лично ми помогна Ice Power, и многу вежби за истегање.
    Сепак можеш да се консултираш со лекар да видиш што ќе ти кажат.

На Freckles. му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    1.454
    Си порачав скраб за тело и кога ми стигна кефој бев и одма да го пробам(на мастика мириса) и дојде време да го дојам бебето и почна да ме мириса и да се трга. Леле кога ми текна по напрајв одма под туш со неутрален сапун колку толку да се тргни миризбата оти немаше шанса да цица.

14. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    9.038
    Мајки ја дојам малата. Млеко имам,може уште не убаво ама имам она си цица.
    Е сега, ја ставам на едната града,цица убаво 20 минути . После на другата не сака никако ,спие,затвара уста се мршти. Јас од што се плашам дека е гладна и давам и аптамил ,ни тоа не го сака многу ,ке поцица ептен малце.
    Едната града ми е цела грутки....дали и доволно? Каките и се жолти ,си кака редовно....30мл на еден подој се доволно?

15. Arababy

Arababy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2021
    Пораки:
    1.115
    Допаѓања:
    2.022
    А да го тргнеше ад млекото да видиме како ке тера?! И на другата града ставај бебе!

На Misskirova и fana им се допаѓа ова.
  16. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    12.722
    Скоро секое бебе си преферира една града затоа многу е важно после секој подој да ја понудиш и другата. Значи, почнуваш пример со лева, ја “празни” градата, крени ја да ждригне, да се подразбуди и понуди ја десната. Малку да повлече доволно е, колку за стимулација. И следен подој обавезно почнуваш со десната.
    Најважно, бебе се дои раскомотено, расоблечено за да не заспива.

Аптамилот фрли го, греота е на активно цицалче и млекце, да даваш ад.

На velesanka, fana, Yowannty и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Misskirova

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    9.038
    Ке пробам после првата да биде другата града.
    Го земав од што се плашев дека ке е гладна ....ама ке избегнувам да го давам....грев ми е
    Кажете ми што да правам со грутките?

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ама така изгледа доењето кај сите бебиња на почеток.
    Малку им е потребно, а реално градите прават до 200 мл млеко, некаде и повеќе.
    Затоа се измолзуваме сите скоро на почетокот. Да не фатиме мастит.
    Ако не ти се молзи, трпи.
    Извини вака, може ќе речеш сум дрска, ама гледам се нервираш 2 3 дена.:$

Сите го поминавме истото, тебе ти е шок дека ти е прво( така беше, нели).
    Бебе е тоа, неможе да јаде како сакаме ние, кога сакаме и колку сакаме.
    Молзи, нуди го молзеното да не ти е мисла.
    Ама чим трга глава на страна значи доста и е.
    Ад ти се расипува на еден час, мајчиното млеко може на собна во шишенце до 4 часа да го чуваш.

Ако имаш некои дилеми, пиши ми лп.
    Двете ги родив царски на Гак, со првото бев така во шок, не очекував царски, слабо цицаа, молзам сеа 5 месеци...

На Misskirova, Fudbalgirl и fana им се допаѓа ова.
  19. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.891
    Допаѓања:
    12.722
    Нема потреба да молзи, па да дава со шише, зошто да си го ризикува доењето? Може да го замрзнува, да го фрла, како сака. Моите да цицаа така без проблем ќе бев пресреќна.
    А во право си за другото, малку им треба, на 6 дена старост 30мл ад давав.

На Bibi_23 и fana им се допаѓа ова.
  20. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.276
    Допаѓања:
    16.136
    Масажа на градите под топол туш, бебе на града кога и колку и да посака и Аптамилот настрана ако гледаш дека бебето полни пелени нормално.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.