Јас од грутките со рачно молзење се спасив. Правев масажа со шишиња топла вода, а пред градата ставам шишенце за да тече млекото внатре и после измолзував. И моето има омилена града, едната едвај ја фаќа ама важно ја фати колку толку. Јас му давам да цица, цица активно ама многу е лаком и после му давам молзено (молзам со електрична и си правам залихи), понекогаш кога е многу нервозен и не сака да фати да цица а и немам доволно да измолзам, знам да дадам АД (педијатарот ми даде зелено светло за АД кога ќе сметам дека е гладен). Знам дека шишето е ризик да не се одбие од доење ама не можам да го оставам гладен и да плаче цело време, едноставно ми е престресно и посигурно се осеќам вака.
Nema shansi da posle cice , shishe , ona ke shmukni kolku i treba i tolku ... i mene me sovetuvashe maticnna da ja ostavam gladna za da fati shishe ... ama ushte tolku se rasplakuva posle ... i nishto nekit nit cice int shishe edvaj mirenje ... ednistveno kaj nas me bunat crvenite konci vo kaketo toa da ne e nekoja alergija ... Kazimi te molam.so ad i davash i od kakvo shishe ???
Нејзиното цица, и треба само за сигурност дали е најаден, од страв, така да поише од 30 не и треба засега. Не е работата да се одбие туку да се дохрани само по потреба.
Same here Немам сигурност, некогаш колку и да цица се нервира после тоа, па кога ќе дадам молзено се смирува. Кога немам доволно молзено давам АД.
Majki koj vaginaletki bi mozela da gi koristam a da ne se stetni deka cicat nemam nekoja golema infekcija ama pak sakam skros cista da sum
Пиела некоја сончогледов лецитин за превенција од згрутчување? 3 пати имав досега на исто место згеутчување, а последниот пат кренав и тт, па ме интересираше за искуство и начин на користење.
Тие што доите што јадете? Мене педијатарот ми забрани скоро сè (мешункасти, што помалку овошје и зеленчук поради целулоза а ако јадам обавезно да биде лупено, јаткасти, торти и колачи со јаткасти, млеко итн.) и не знам на долг рок како ќе биде. Ми кажа да јадам месо, ориз, јајца, тесто, кисело млеко и јогурт. Како правите вие?
Зошто? За мешунки и зелени листести растенија да, ама се друго... Имате изразени грчеви? Јас јадев се освен грав и зелка, од овие имаше грчеви, од друго ништо.
Си пробала само со доење? Со тоа додавање триста проблеми може да направиш. Ставај бебе на града постојано. На 5 15 30 60 120 мин буквално кога сака. Ке закенка, прво провери каки дали има, смени памперс и дај цице. Вака оди доење: даваш ДЕСНА града, ја празни и се трга. Нудиш ЛЕВА града, колку цицне толку. Може ич да не сака и ок е. Нареден подој, небитно по колку време, ја нудиш ЛЕВАТА. И така во круг. Пробај еден ден вака. Доење на максимум 3 часа, а минимум нема. Брои колку пелени има со мочки. Ако на 3 часа има мокра пелена фрли ад. И каква боја каки има. Златно добро е, зелено гладно е. Пред подој може да направиш жежок туш, масирај под туш и понуди града. Цицање и масажи ке разбијат грутки.
Уште пред да се појават грчевите ова ни го кажа педијатарот. Два дена имаше појаки грчеви иако ништо од ова не јадев, од вчера пу пу сме малце подобри.