Исто беше моето, само спиење и по цел саат пиеше 30мл млеко. Нема да чекаш саат ипол, два. Ќе ја будиш на пола саат ако треба да цицнува по малку. Ти молзи се за да не го изгубиш млекото, мораш да стимулираш бидејќи бебето не стимулира доволно. Јас немав доволно млеко и на крај снемав скроз.
Да ти е живо и здраво Ќерка ми имаше продолжена жолтица, 2 месеци. Буди го бебче на 30-40 минути, расоблекувај го, јас мојата ја кревав у вис за да се расони. За млекото, измолзувај се додека спие обавезно за стимулација. Краен случај, нуди го и измолзеното и додека спие нека пијуцка за побрзо да се исчисти
Ве молам ако може некој да ми помогне. Бебето ми цицаше на двете гради скоро цел месец, по 20 мин на двете. Една недела го ставав почесто на лева града, не знам добив совет повеќе млеко имала дека била поголема и изгледала отечено. Е сега бебето никако не сака веќе на десна града да цица. И гледам помалку млеко имам во десната. Совет како да де вратам на старо? И уште едно прашање, дали од голем стрес може да се изгуби млекото? Многу сум загрижена.
Какво влијание имаше празот спрема млекото? @AngelOfArh ти знам дека пишуваше ама не ми текнува со сигурност што беше.
Го прави вкусот на млекото посладок, така прочитав јас и дополнително ми стимулираше повеќе млеко. После праз пржен за ручек вечерта извадив многу млеко и понудив одма тазе го испи за секунда, па после и оладено го смукна и повторив за некој ден исто беше.
Majki, bebe e godina I eden mesec, preku den cica 2,3 pati samo, a ubavo si jadi veke se, no navecer place za cice po nekolku pati, mozebi i po 5 pati vo tekot na nokta. Nudam cucla, voda, no ne, se smiruva edinstveno so cicanje. Sto mozam da napravam vo vrska so ovoj problem Blagodaram odnapred
Ај и овдека. Има некоја што дои, а имала микроаденом на хипофиза? Не сум имала проблеми со пролактин, секогаш уредно ниво, ама ете правев два пати мри на главата ради аденомот. Има шанси сега со доење да се нешто измести?
Фала ти на одговорот, бебето ми се роди во 31 недела, уште е во инкубатор, се одмолзувам затоа сакав да знам од кои прехранбени производи и напитоци се зголемува лактација, инаку да почне да цица тогаш би требало да биде полесно до лактација. Во секој случај фала ти на советите
Појма неам, да не се зголеми и сл. Затоа прашував за искуство, паничар сум по природа. Мене од 6-7мм ми се намали да не се ни детектира на мри. Едит: фала ви мајки. Ќе пробам и со тропкање и со плачење. Нема потреба да се преправам дека плачам, само да си плачам слободно хаха @Mari-Li моето уште пред 2 недели се сврте прв пат нели? Прашував дали е инцидентно - не беше. Првите неколку пати ќе се завртеше и кога ќе се измори главата со носот доле, никако да ја заврти. Сега го гледам си ја врти па престана да ми е страв толку. Ама за превртување во спиење уште се плашам. Среќа сеуште не пробал.
Од денес сакам да пробам да не измолзувам и да скратам едно шише АД, го ставам само да цица. Како ќе знам дека не е гладен? Од сабајле почесто бара да цица, додуша и грчеви па цицето ни е најголемата утеха.