Малечко шишенце со топла вода земи и ролај го по градата, како да правиш масажа особено кај што е топчето и пробај да ја измолзиш градата
Може не е гладно, или пробај смени положба, дај му нека цица додека лежите. Или сака да ждригне, крени го потапкај го, за некое време пробај пак. И провери да не му е бело јазичето, ако му е треба канестен капки
Мајки помош! Малиот е 13 месеци сеуште се доиме ама веќе многу гризе. Повеќе му е играње гризењето и не пушта сум пробала со убаво да му кажам сум го искарала ама тој се смее. Му го затнувам и носето за да пушти ама дека само со забите гризе диши низ устата и не пушта. Чаре? Очекувам некоја вечер без брадавици да останам. Ќе го тргнам од града плаче додека не му дадам пак. Не се издржува веќе дајте некој ум.
Probaj so silikonska bradavica da go dojs. I jas imav takov period duri mu izleze zapce i klavav takva. Posle ja trgnav poleka i terame isto sega..se dur ne pocni pak
Имаш силиконски на Томи Типи, Медела и Чико. Медела се најскапи и најдобри. Имаш 2 големини, зависно од брадавицата. Ете зависинод аптека до аптека.
Сте ги користеле овие против потење? Кажувајте чаре неможам да се трпам Со син ми машката рексона спасуваше ,сега ништо
@nevermet18, исто и јас. Само ѝм нагласив дека дојам за да ми дадат елек за заштита, дури два пати за да им текне да ми го дадат
И мене ми дадоа елек кога снимав заб. Не знам за во вашиот град, ама мене тој елек тогаш што ми го дадоа за снимка, мислам дека ги имаше сите микроби, честички и бактерии на него. Од времето на Тито. Гнасен, нечист и мирисаше одвратно. Али, што рекле брача срби, болје ишта него ништа
Ели мене само ова ме спаси, толку убаво да мириса и конечно не смрдам инаку беше неподносливо, од спрејовите беше бетер.
Од Зегин го купувам, а за пари ич не ми текнува, околу 200 денари отприлика мислам дека е, ама баш долго време ме тера.
Како да ги стимулирам градите за да добијсм повеќе млеко? Знам дека што повеќе цица што повеќе млеко ќе добивам, ама во последно градите ми се многу меки и не сака да цица така, а проверувам млеко имам. Првите недели беа појаки и поцврсти. Кога не цица по неколку сати тогаш стануваат поцврсти ама тоа цица почесто и по малу и меки се секогаш. Се мислев кога ќе го нацицам да се одмолзувам плус дали тоа ќе помогне повеќе млеко да надојде, и иако цица на помалку време, да биде ко на почетокот. И има ли некое јадење или нешто за пиење за повеќе млеко? Или пак за помалку, да престанам да го пијам и јадам.