1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Дали ако ми се меки градите значи дека снемува млеко? Вака додека бебе цица ако го тргнам од градата полна му е устата со млеко. Ноќе знаат да ми се преполнат градите и ми се тврди ама денски не е така.

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.365
    Допаѓања:
    108.028
    Не, туку значи дека се воспоставила лактација веќе и сега меки ќе бидат, нема да се преполнуваат, нема да ти тече од чиста мира...

На JuLleE, fana и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Уффф фала, ми олесна. Мислев готово, снемува млекце:)

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Fudbalgirl

Fudbalgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    188
    И кај мене е исто пиеше молзено млеко од шише намерно од мало го учев одеднаш престана сменив и шише цуцла пробав со лажичка ми го плука млекото несака а си цица чудна работа којзнае што им се врти во главчињата

5. Eluna

Eluna Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2019
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    407
    Сакав да прашам, дали е подобро да се дои детето по 15, 20 минути на двете гради еднакво на секое јадење, отприлика на два сати. Или е подобро сето време, значи 30 или 40 минути само на едната града, па по два часа другата исто толку. Тогаш едната града ќе чека од прилика 4 сати. Како е подобро да не се намали млекото и да се стимулира повеќе?

6. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    4.086
    Понуди ја едната града убаво да ја испразни, се слуша кога голта и омекнува на допир. После понуди ја и другата града. Ако му е доволно од едната може нема да сака и од другата. Не се замарај многу со саатот. Има бебиња се нацицуваат за 10 мин има бебиња и цел ден им е ок да се на града. За стимулирање млеко покрај сите течности најдобро е бебе на града колку сака кога сака,така најубаво ќе се воспостави лактација и млеко ќе си има онолку колку што му треба на бебе. :)

На Jordanovska-K и Eluna им се допаѓа ова.
  7. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    3.789
    Бебушка цицаше ноќе по два пати, во 4 и 7 отприлика, овие две ноќи од 10 ипол за цицање станува дури во 7 сабајле, но сега ко се разбудив градата од која дојам 90% од времето беше страшно полна, јас бев утоп мокра, а таа беше дури изобличена преполна ко коцка. Се исплашив жими се... Бебушка ја исцица речиси цела, но одозгора ко да имаше уште малце тврдо и домолзев уште 30-40 милилитри.

Кога ќе и "текне" на градата да не се полни толку навечер? Дали згрешив што домолзив, да не створам хиперлактација? Дали од овие две ноќи шо се преполнува може да се створи мастит? Уфф помагајте :worried:

8. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.000
    Допаѓања:
    117.340
    Ќе се преполнува ама ќе се среди. Ако се измолзи. Не, нема да добиеш мастит. Нека нанка бебе. И мама со него :inlove:

На JuLleE и TheGoldenPeach им се допаѓа ова.
  9. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Камо така лесно да се ствсраше хиперлактација кај нас со дефицит на млеко. :D

На le.soleil, Perla*, JuLleE и 3 други им се допаѓа ова.
  10. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    3.789
    И јас немам нешто одвишок млеко, дури цица ми надоаѓа за да се најаде, да зеам да молзам ништо одвај нема, па од едната града макс 20 мл. Затоа сега се исплашив шо е ова си реков, а градата изобличена. :o

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Само кај мене не се средува лактацијата |( еве ме со трета блуза сменета од сабајле и цела тетра водена од ноќта што не цица.

На Freckles. и Eli23 им се допаѓа ова.
  12. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.000
    Допаѓања:
    117.340
    Блазе тебе срц.
    Односно блазе на бебе :l:

На le.soleil, Eli23, JuLleE и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Мајки денес бев на гинеколог. Ми правеше ехо на грди. Ме уплаши малку зашто ми рече на двете гради имам како фиброаденомчиња ,кои не се страшни ама да се следат....да потсетам дека дојам...стварно се уплашив и нз дали да одам на второ мислење...и покрај тоа што ми рече докторот не е страшно..
    незнам дали е можно да се настанати сега во доењето.....

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Фиброаденомите не се страшни, многу често се јавуваат кај жени во репродуктивниот период под дејство на хормоните. Мора да се следат редовно и најчесто ниту сметаат, ниту има потреба да се отстранат. Дали редовно правиш прегледи на дојките? Сепак, за да ти е мирна душата оди кај специјалист за да ти ја каже што и како треба. Не се секирај, ништо не е.

На Freckles., Eli23 и Misskirova им се допаѓа ова.
  15. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.732
    Допаѓања:
    8.948
    Кај кого би одела?

16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Чапова во Систина е врв ама тешко до термин ќе стигнеш.
    Можеш во Центар за дојка да одиш.

17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Дали имате болка под гради кај што се превиткува кожата, како штипнато? Не знам дали од тежина на градите е или од што се стегам и вадам над блуза некогаш. Како коската да ме боли, ама не можам да лоцирам точно болката, не е постојана.

18. Dan.ata

Dan.ata Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2022
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    57
    Zdravo, veke nekolku dena imam tvrda, bolna grutka na ednata grada. Bebeto redovno cica, se izmolzuvam so pumpa, pravev masazi, topli oblogi, oblogi so zelka... seuste bez efekt. Ve molam spodelete dokolku imate nekoj drug sovet. Blagodaram

19. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.929
    Допаѓања:
    12.260
    Мало шишенце со топла/жешка вода колку можеш да издржиш и масирај се, ролај го по градата па измолзи се.

На Dan.ata и Eluna им се допаѓа ова.
  20. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.131
    Замоли некој што знае да те измасира односно да ти ја разбие грутката.
    Сами тоа за жал не го можеме, инстинктивно кога не боли престануваме.
    Мене патронажните и сестра ми мѝ ги разбија грутките, беше ужасно болно ама од оваа гледна точка сум многу благодарна иако ми идеше тогаш да ги убијам :rofl:
    Исто ставав зелка цело време стоена во фрижидер после доење, пред доење топли облоги, масажи, термофори и сл...

На tina2018 и Dan.ata им се допаѓа ова.