Жени помагајте ќе умраам од забоболкаа ме боли плачам главата ми се иде од ѕид да ја удрам заболекар нема дури во понеделник...што смеам да се напијам стварно неподнослива болка...плачаам викаам
Ништо не помогна за вадење бил го замолив заболекарот дојде отвори ординација и ми го извади раат сум сега прееска рикав плачев синко ме пули со оченцата се чуди си вика ја не плачам мама плаче
Пробај душо да ја измасираш градата, може се затнати каналчињата. Ако осеќаш грутки на допир, види. Мене тоа многу ми помогна полесно да тече.
Настинав, што да пијам? Мислам, само нос ми тече од пред пола саат, од мм ме префати де. Сакав Риностоп да пијам, на база на парасетамол, само појаки. ШТо сте пиеле?
Не смееш Риностоп, не се само со парацетамол, имаат и антихистаминици. Само обичен парацетамол во случај на температура и ќе мора да го трпиш течењето на носот, за жал Чаеви, лимуни, мед, прополис....само на природна база лечење.
Што се користи за време на доење за хемороиди? Му дале хеморал на мм вo аптека ама читам на него нема информации за дејството и да не се користи при доење.
Мајки, пред 2 дена имав драстично намалување на млекото и дадов еден оброк Ад, по 3 дена плачки и неспиење, мачење да цица. Вчера надојде млеко и продолживме со цицање, ама лактацијата сеуште ми е намалена. Ме натера тоа да размислувам, дали и вие сте размислувале, кога имате одвишак млеко што не го цица вашето бебе, дали би го складирале во замрзнувач? Кога ќе снемам млеко нели подобра опција сметам е мое замрзнато него вештачко. Прочитав дека во замрзнувач може да се чува 4 или 6 месеци, зависи од изворот. Колку сте информирани за ова? Ако имате искуство споделете.
Ели, тешко дека од нигде негде млекото се намалило, особено ако доиш редовно. Нормални се такви денови во кои ти изгледа дека немаш ич млеко. И јас имав такви моменти. Ама тоа е субјективно гледање, не е дека стварно е така. Ако си со циклус тука некаде, можно е да има мали промени во рефлексот на испуштање, ама тоа ќе помине. Во секој случај вишокот млеко е супер ако можеш да си го замрзниш. Во длабоко стои околу 6 месеци, а со добро чување и до година, ама јас не би ризикувала. Собирај си, ќе ти се најде и за млечни кашички понатаму.
Ее да бевме блиску ќе ти дадев јас имам еден куп кеси за замрзнување на мајчино млеко на Медела, брат ми работи во таква фирма и со пумпата ми донесе и кеси полно ама нема ич да ги искористам и така ми стојат дома.....штета што не можам да ти ги дадам
Има. Во аптеки мора да има - на медела, на лансинох, не знам како се со цени... Имаше и во бебесупермаркет мислам дека...
100% se namaluva mlekoto pred ciklus, kako me bolese stipese, visnati ko izdisani baloni mi bea, deka neli i mi docnese dosta pa dolgo vreme se pomacivme so sinko, dadov ad toj period, morav. Sega od koga dobiv auuuu ton mleko, duri stignav da odmolzuvam bidejki pocna da pretekuva
Jas vo to period pred prviot ciklus i za vreme vovedov vkusovi. Planirav 2 nedeli pokasno, odnosno da go pocneme 6ti, no detevo se smeni celosno, plus vo kombinacija so prvoto zabce. Gladna bese ednostavno, i falese dohrana, a da pocnuvame so ad nema se smisol. Pa za Sreka dobro se poklopi tajmingot. Taka da se slucuvaat promeni.
Jas odma dobiv i si dobivav redovno, ama sega 2 nedeli mi docnese i duri so dohranata malku mu bese, ic ic nemav mleko... Stiskav so raka kapki malku, a sega sprica od 20 dupcinja gradava mi stanuvase nokjeska i toa po dva pati, sto ne e za moj bebus voobicaeno, eve sega 4 dena si nanka cela nokj so puno mese, ama i mama puni gradi ima