1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Сама сум си крива. ПРед да дочекам одговор тука и во Соба за доење, се напив Тилохот. Сигурно од тоа снемав млеко. А ете, мислев парацетамол и тоа е.
    Исто и кај мене, кога имаше млеко, а еве и денес, капе по блузите. Малата ми пие само по 60 мл така да секогаш останува.
    Туку кога им соопштив дома уз муабет дека сакам да замрзнам млеко која реакција ја добив :^) како да им објаснам дека тоа е поздраво од АД. :?::rofl: Не си ни трудам, додуша.
    Инаку ќе побарам во Зегин, барем соодветно да го складирам.

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Треба два дена да сме на ад поради жолтицата. Дали ќе ми се одбие што мислите? И како да ја одржам лактацијата на колку време да измолзувам? Многу ми е жал таман си тргна се ко што треба и плус на цице си заспиваме :(

3. N.Kety

N.Kety Популарен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    1.764
    mene ovde i fervex mi kazaa deka nesmeam da pijam,jas ne bi nisto,samo tecnosti i vitamini i ke pomine.

jas cela bremenost 9 meseci i ede sin mi e godina i mesec nisto se nemam napieno,samo vitamin c i toa e toa,od strav da ne zgresam i nastetam na bebeto ili da si namalam laktacija,samo caevi i vitamini i mi pominuva,malku potesko ama pominuva

4. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    А мајки смее ли да се пие зелен чај?

5. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    Дрокторката од соба за доење вика не.Нане,жалфија,зелен во големи количини да не се пијат.

6. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    Зошто па на ад за жолтица, не разбирам?

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @pilenka да видат дали некој ензим во млекото не дозволува да падне билирубинот.

Денес најтешко и за мене и за него, нонстоп бара вака нема плачено од ко е роден.

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Ели, не разбирам. Даваш адаптирано оброк а имаш за да замрзнуваш? Ваљда не... Ако да, тргни адаптирано, а складирај само свое. Не е за смеење собирање на мајчино млеко. Многу луѓе тоа го прават. Во светот има и лактариуми и дури се донира мајчино млеко. Имаше во соба за доење една мајка што имаше собрано огромни количини само од течење на градата додека доела од другата... Па и тоа како идеја не е лошо...

Кристина не би требало да се одбие, само темелно и редовно измолзувај се на секои 2,5-3 часа. Млекото и ти замрзни го. Ќе ти се најде.

На pilenka, Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  9. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Мајки дали после 10 месеци е нормално да не чувствувам надоаѓање на млекото кога бебе почнува да цица ...цица многу често на саат ипол затоа што не сака никаква храна друга и спие со града во уста односно додека спие си цица цело време и поручек и навечер веќе не чувствувам надоаѓање на млеко односно како да немам млеко...можно е да ми се намалува млекото или е нормално ?

На SnowWhite91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не, претходно имав и за замрзнување млеко. Многу ми течеше по блузите. Кога снемав и давав адаптирано, ми текна на идејата да замрзнам.
    Сега ако ми се поврати млеко до таа мера да има за замрзнување, нормално.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Зоја, мислам дека е нормално да не осеќаш и да ги чувствуваш градите речиси празни. А на таа стимулација не ми се верува дека немаш млеко или дека ти е намалено.

На ZojaP му/ѝ се допаѓа ова.
  12. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    3.503
    @kristina.k баш ми е жал за ситуацијата. Можам да замислам колку ви е тешко на двајцата. Ама мора да се издржи, се за здравјето на бебето. Како што те советуваше и Каетана, измолзувај се почесто и можеш или да го замрзнеш млекото или утре да му го дадеш со шишенце.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Мајки, еден ден пиев кравјо млеко, ми се зголеми млекото бајаги.
    Ама бебуш има многу грчеви.
    Има некоја искуство дали соиното или оризовото млеко има некаков ефект врз лактацијата?

14. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Пиј јогурт и павлака. Од нив исто се зголемува лактација а кај бебето не дава реакција. Барем мојов бебуш немаше грчеви кога пиев јогурт/павлака.

На Eli23 и Kaetana им се допаѓа ова.
  15. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Соино не се препорачува во големи количини. Јас го избегнував. Орозово ваљда можеш, ама нааајубаво за твоето млеко е овесно млеко. Јас си го правам како шејк, со една лажичка какао, пола банана и една - две бисквити. Преубаво е!
    А овесот покрај тоа што е здрава житарка е и многу добар галактогог.

На Eli23 и rose60 им се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Pijam, nema reakcii kaj bebeto isto. Ama mlekovo mnogu pogolem efect imase.
    @Kaetana ovesnoto pretpostavuvam go ima vo Tineks i site pogolemi marketi? Ne sum go zaprimetila bas nego.

17. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Јас го земам од ДМ, таму е со најповолна цена. Во другите маркети немам баш видено.

На Eli23 и ZojaP им се допаѓа ова.
  18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.578
    Допаѓања:
    37.951
    Помалиот син има 15 месеци и уште цица. Планирам да го дојам додека да наполни година и пол. Одвикнувањето ќе оди тешко. Повеќе сака да цица, отколку да јаде храна.

19. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Ovesno mleko ima i vo Zegin , ima i obicno i cokoladno epten se vkusni i dvete

На Kaetana и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Вчера бевме радости, си почнавме со доење пак. :inlove:Веднаш фати и толку ми олесна на градите иако се измолзував, ми беа тврди и болни дури и ме тресеше. Сношти цела ноќ се на цице беше само си бараше ама ни еднаш не се расплачи, а ноќта пред тоа толку жал ми беше, ќебенцето до него се вртеше и го цицаше и никако не можев да го смирам од плачење до сабајле.
    Многу сум среќна што продолжи без проблем.

На pilenka, mama89, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.