@Leanne ми личи на cluster feeding, трае 2-3 дена и е сосем нормално. Гушкајте се и уживај. На тема доење, давам секогаш кога бара. Преку ден е на 2-2ипол часа. Ноќе може и на пола час да е за време на скок, со тоа што не цица, туку повлекува неколку пати и заспива.
Мајки после 5 месеци ексклузивно доење вчера ми се појави жлезда и топче под градата и ме боли при допир кажете ми ехо може да направам а да продолжам да го дојам ваљда некој канал запушен е ставам топли облоги и масирам друго што да правам фала ви
Исто е и кај мене, почнува да мрда да прета во текот на ноќта и знам дека тогаш треба цице да дадам, трга 2-3 пати и одма се успива, ептен е смешен
Ова ме буни мене, не може бебе да е толку многу гладно да нон стоп цица. Збунета сум скроз со доењево. И јас имам многу млеко, кога и да отвори уста му е полна млеко и му тече. Јас опишав како досега се однесува бебе кога му се цица, бара со муцето, лапа се што ќе стигне, а кога плаче од грчеви или му е ладно се дере и се тегне се собира со ноџињата. Не знам што да мислам искрено...
Ние сме скоро 18 месеци , од прв ден на раѓањето е нонстоп на цицка ... Буквално од бебе цело време на цицка , така се смируваше .. штом заплаче веднаш на цицка и еве до ден денес сеуште го дојам , страствен цицач е и никако неможе да заспие без мене навечер па и нонстоп се буди навечер
Побарај на интернет за cluster feeding. Првите 2-3 месеци се случува скоро кај сите доени бебиња. Пребарај и на темава скоро сите сме пишале дека во некој период сакале да се 24 часа на града. Нормално е, не е од глад и поминува. Тешко е ама нема друг начин освен доење ко ќе се во тој период.
Некогаш е доволно и само да ја помириса цицката да се смири. Што да правиш златни се, не знаат за ништо друго освен нас. Им треба топлина, сигурност и љубов.
Леле што ме чекаааа.... Мене и така цицкиве ми се ко мастики, па уште тоа да ме задеси сеа фали Златна пумпа
Fala vi mnogu na site se nadevam ke izdrzime. Probuvav na drug nacin da ja smiram ne mozev, mora da ja dojam. Eve se potsmiri sega malku se nadevam pobrzo ke pomine.
Кога ќе порасне и накачи на тежина кичмата ќе ти биде благодарна што така ќе се смирува на цице, а не со нишкање во раце.
Колку ви љубоморам што ги успивате бебињата на цице, премногу. Не знам што се случи со моево, како влезе во 4ти скок, кога ќе размислам всушност кога се интензивираа грчевите, само со нишкање, трчање, зумба, самба, салса, заспива. Кога ќе се успие тогаш почнува да цица. Да беше некое мало бебенце немаше да се жалам, ама големко е. Да не речам бајаги големко. Не знам како да го рестартирам и да си заспива на цице како што правеше. Сега по ново, чекам да се измори, па го спуштам на кревет, ќе ме пишува по книги со позата, се тртам, од високо ја спуштам цицката да ја фати. Седам таква како статуа да поцица и тек тогаш можам во раце да го земам. Како да го успивам во раце на цицеееее
Ама кога ќе треба да тргнеш на работа или да завршиш некоја работа друг да ја причува? И мојата сака така, се трудам да ја одвикнам.
Оставај ја со други постепено. Маж ми знае некогаш со цуцла да го заспие, а од мене не ја прифаќа. Прилагодливи се, ти и мирисаш на млеко и си има научено и ти бара. Од други тоа не може да го добие.
Ја оставам ама…. Џабе Еве навечер он ја зема да ја успие со цуцла ја шета, и пее. Му заспива , па станува , рикање. Па пак . Саат време може така. Ја земам јас и одма замижува ни а ни б.
Мајки бебе е старо 2 недели и е на ексклузивно доење, имам огромен проблем со градите, воспалени ми се од сам почеток во болница, со крв и рагади, мачкам ланолин на babylove и nipple restructuring крема на freezy derm, до кога трае ова? Незнам дали треба да прекинам. Имав и патронажна два пати, потврди дека фатот му е во ред, убаво цица ама на почеток кога ќе почне како да ја џвака прво брадавицата, па после почнува да шмука, силиконски веќе пробав и несака никако со нив. Некој совет или утеха, до кога ќе трае лудилово?
@Alexandrite Мене ланолин не ми помагаше, имав 2 различни, од леа и од медела. Ми помагаше пантексол маст, мачкав откако ќе ја заспиев навечер, нареден ден многу подобро ми беа раните. Не памтам искрено дали беше ок за доилки, се миев пред подој со вода.
Probaj so lanolin od lansinoh, mene mnogu mi pomogna. Vo bolnica mi dadoa elektricna pumpa od avent i mi gi unisti bukvalno. Levata krv duri mi pusti. Samo mackav lansinoh i mi pominaa. Doma posle podoj stavav prvo lansinoh i posle na vloska za gradi stavav pogolema kolicina od toj na babylove i taka stavav na bradavicata i mi zazdravea. Inace toj od babylove ic ne go biva. Da bidam iskrena i cela kolekcija na tolku falenje mene voopsto ne mi se dopadna.
Od kade go zema toj na lansinoh? Jas nemozhev nikakov drug da najdam, purelan na medela nema vo niedna apteka vikaat imalo fabrichki deficit, lansinoh nikade ne mi go ponudija kako opcija, vo dm samo ovoj babylove i na lea imashe nekoj
Мислам дека грешката ви е во оставањето со друг навечер. Доколку и преку ден е зависна од тебе, тоа треба да пробаш да регулираш. Ама сепак, кога ќе поминат неколку дена , сакале- неќеле ќе се навикнат. За жал, или среќа не знам, нема на кој да го оставам, инаку да сум во ваква ситуација којзнае што би направила и јас