Такви ги прави несоодветна чашка на пумпата, односно поголема чашка. Со првото имав електрична пумпа од алиекспрес и немав таков проблем, сега ја земав leia на kikka boo, но не ја користам воопшто баш заради тоа. Пробав 2-3 пати првиот месец (за стимулација), одвај 10мл, градите меки цел прв месец (да знаете дека можело и со меки гради да има млеко, после првиот месец почнаа да се полнат) а бебе накачуваше одлично без дохрана. Така да не значи дека немаш млеко. Давај често да цица, по подој нуди му адаптирано ако мислиш дека не е дојадено, но сепак почесто да цица, ако заспие разбуди со менување пелено, мене само тоа ми успеваше. Ако си игра наместо да цица, потсетувај го со тоа што ќе му ја замрдаш вилицата горе доле, како да цица
Ti blagodaram na sovet. Se budime, se molime, saat vreme cicame pred da dademe dohrana. Ama realno ne mozam da znam kolku ispila. Ne se otkazuvam nikako, prvo na grada posle shisheto. Barem imam nadez deka ne e do nemanje mleko moze da e I do pumpicata. Nekoj sovet za pumpica so pomala inka?? Pa makar I AliExpress.
Нема погрешна одлука. Како сметаш дека е најдобро за двајцата така прави. Имаше тука успешни приксзни каде мајки доеа само од една града и тоа по две години.
Probaj so lanolin mast. Jas ja koristam na babylove.1 den odmolzuvaj se nemora da dois ama mackaj mast pojshe pati vo denot. Ke ja omekne bradavicata, ako e nekade napuknata ke zazdravi. Isto patronazna mi kaza deka ako e polna gradata se stvrdnuva bradavkata I poteshko fakja bebeto I pojshe boli. Probaj I malku da izmolzes da se omekne pa da dois.
Имав ужасни болки и од двете брадавици и во налет на очај купив силиконски на Медела кои маааалку ми олеснаа краткорочно колку да ги одморам за кратко брадавиците, ама бидејќи се одлепуваа лесно и покрај тоа што ги мачкав со ланолин да се залепат на кожата, на крај на ден пак се враќав без нив и доев и плачев истовремено. Нејсе, миј ги со сода бикарбона и вода брадавиците па мачкај со кокосово масло, после секој подој. Пред подој избриши го маслото.
Јас имав огромна мака со болки во брадавици. Сменив поубав ланолин, на Леа, тој од ДМ не ми вршеше работа, земав силиконски и за 3 дена ми се оправија. Јас го тргнав дури неколку пати, ме болеше многу. Боли и сега, има неправилен фат, ама не до толку. Мачкам ланолин редовно и тоа е. Дали да доиш на една града, друга не, не можам да ти советувам, ама јас би пробала ден два ако напредува убаво да не давам да ја одморам таа брадавица и да молзам додека се одмори ( рачунај со пумпа исто ќе те боли брадавицата, па подобро рачно измолзувај ја).
Таа што ја имав ја препорачуваа феминки, гледам веќе не е достапна а е иста со оваа, тип два ја имав. Се расипа после долго користење од мене, на другарка ја позајмив, па нејзе и се расипа. Линк
Го купив овој чај за доилки, искуства? 37ма недела сум, наредна ќе одам на царски, на него пишува може и трудници да го пијат, дали сте пиеле нешто слично пред породување, или доволно е да почнам да пијам штом се породам
Моето бебе е родено 32недела додека беше во болница се измолзував до 20мл, кога дојде дома сеуште не беше развил рефлекс за цицање и давав ад, за тоа време измолзував до 50 мл, после бањање млеко само ми течеше. За две недели додека е дома вежбавме на цице и од пред неколку дена си цица и си бара, преферира да е на цице повеќе, но два дена имаше грчеви око не склопив , после втората вечер неспиење млекото ми секна имам по неколку капки. Он бара и го ставам да стимулира има шанси да ми се врати млекото? И што би можела да направам, цело време пијам течности, чај и апчиња за лактација но не иде, криво ми е многу зошто бара
Немој да пиеш додека не видиш каква ќе е ситуацијата, да не направиш проблем. Јас со царски бев ама одма ми надојде млеко, на клиника нонстоп ми даваа нови спавачи затоа што бев лом од што ми истекуваше а не си носев градник за доилки, дома исто многу брзо ми се правеа грутки и ми се затоплуваше градата па молзев, а и бебето на почеток немаше многу сила да трга, а млеко надоаѓаше. Дури после кога имав потреба повеќе да молзам почнав со чај за лактација, го пиев тој од Билна аптека и Хипп, задоволна бев. Со овој од ДМ немам искуство ама знам имаше задоволни членки.
Здраво бебе центар за мајки на ФБ. Беше кај мене дома двапати Јасна, ми помогна за едниот проблем, после за друго нешто што се појави ја барав, ме изигнорира скроз, нит ми одговори ни бутур. Ама да не ве обесхрабрувам, барајте ја, стручна е, не велам не, само мислам презафатена е зашто ова не и е примарно занимање, работи како мед. сестра во ординација и мислам заради тоа не успева да постигне. Мое мислење.
Пред да се напиеш апче пробај да испиеш 2 големи чаши вода можеби си дехидрирана и тоа те боли. Ако не помине, земај апче.