Доење

Дискусија во 'Бебе' започната од bibitri, 28 јануари 2010.

1. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Синко мој пред една недела кога бевме на педијатер беше 5 недели и 4680 г она ми рече на оброк треба по 100 мл ,е сега кај мене си цица нз колку цица но битно полни пелени:) а еднаш до 2 пати ако се измолзам по 100 пие плус од цицката :)

2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    А замисли моето 4800 на месец и ми рече по 60 мл ти кажував мислам @mama89 тој ден прегладнет беше. По два дена друг педијатар се погоди ми рече да го дојам плус 90 мл ад. А на кутијата пишува по 150 за негова килажа. Сите различно.
    Вчера и денес се доиме нонстоп и не попуштам не му давам ад повеќе.
    Јас сакав да прашам дали од ко ќе повратат повеќе количински ви бараат пак? Сношти прв пат ми поврати така повеќе, до сега само малку, и после се нацица пак ко ништо да не било.

На Kaetana и mama89 им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Епа нормално повратил и огладнел и ќе сака пак :)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Stom ednas go odbies ne pocnivaj pak

5. LaDyDoLl

LaDyDoLl Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    4.667
    Допаѓања:
    37.462
    Еве 1год и сκоρо 5месеци дојам и ниту еднаш се немам измолзено,немам пумпи,ни шишиња,ни цуцли-достапна му сум нон-стоп на синκо и мислам деκа не постои поголем стимулатоρ за κоличината на млеκото од влечењето на бебето. И по толκу вρеме,јас не знам κоличинсκи во мл κолκу бебе цица,но гρадите ми се полнат,цица 6-7пати во 24ч.и тоа по над 10мин од двете гρади. И тоа цицање е аκтивно,се слуша κаκо влече и му надоаѓа млеκо.
    Таκа да,сметам деκа κоличината на млеκо ја пρедизвиκува да биде помала/поголема ставањето на гρада на детето.

На femina11, Kaetana, kallias и 3 други им се допаѓа ова.
  6. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

??????? Синко само што направи една година и искрено не сум помислила даго одбијам уживаме и јас и тој.Незз од каде ти падна на памет дека сакам да го одбијам па да почнам пак.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Izgleda na nesakanje sum odgovorila na tvoj post a sakav da i odgovoram na clenkata sto kaza deka zaradi zolticata i rekle da ne go doi dva dena da mu dava ad pa posle pak da prodolzi so doenje ti se izvinuvam :)

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Бебчето на членката немаше ни месец кога ѝ рекоа да не дои два дена... Зошто би го одбила??? Која е таа логика??
    Ај разбирам да има година и пол, две, па детето разбира, па да не му направиш фрка да го збуниш... Ама на волку мало бебе ваков совет?? Не бива.

На ZojaP, joy1, kristina.k и 2 други им се допаѓа ова.
  9. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Znam zatoa napisav taka kraj kraeva i moeto bebce imase zoltica pa nikoj ne mi rece da ne dojam tuku poveke da mu davam da cica ama sepak ima razlicni doktori so razlicni mislenja i soveti

10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Кај секоја 7-8 жена некој ензим во мајчиното млеко ја одржувал жолтицата подолго време. Потребно беше само да се прекине процесот на 2 дена. Не ми направи проблем бебето веднаш си продолживме, само лактацијата се намали првите дена. Сега сме во ред. Колку време имаше жолтица твоето бебе? Како ви помина?

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ana.nl

ana.nl Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    31
    Da ti kazam pravo ne sum sueverna i ne veruvam vo babini devetini ama imam slusano od majka mi i od svekrva mi deka ako ednas mu go prekines mlekoto ne cinelo pak da pocnes inace moeto bebce imase skoro desetina dena i go ostavav na sonce pa mu pomina ne se ni oseti

12. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Не чини ако си решила да го одбиваш како поголемо дете, од причините што ги пишав погоре (психолошки)...

Од секој друг аспект се баш тоа што си пишала - бабини деветини.

На Eli23, kristina.k и zuto им се допаѓа ова.
  13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Точно! А и прв пат слушам вакво нешто. Сепак пак би се одлучила да пробам се што би можело да помогне.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Малку оф топик, ама нека ви е среќен роденденот. Големи да растете.

15. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    715
    Душичка,машала :) Значи 4860 по 150мл по килограм = 700мл за 24часа,тоа поделено на 8 подои, тоа е околу 90мл на оброк.Значи има логика сепак тоа шо сум прочитала :D

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Пак јас за витамините за смирување.
    Б6, Персен или нешто слично, што и колку пиете?
    Јас моментално ништо, а би земала Б6. Страв ми е како ќе влијае врз лактацијата.

17. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Па така некако јас не се музам веќе ...гледам си цица си моча мноогу :) полнии пелени,кака спие мирно кога е буден гуга се смее си глетка си истражува околина - не плаче..значи погодено му е :) сега колку цица во мл неможеме да знаеме :) битно кога се гладни ќе си кажат они :)

На kallias, Kaetana, Lady..M и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355

Фала женска да ви се враќа се најубаво.Се надевам дека кај вас се доведе во ред доењето,бидејки те читав на почетокот со малечката имавте некои проблеми со доењето.

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Ок сме сега. Фала на желбите.

20. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Mama i sinko se vo ovaa vrska 15 uspesni meseci se nadevam deka ke ni potrae uste malku :) iako mama odi na rabota i prilicno e mnogu zafatena raboti i privatno od doma koga e slobodna,plus sprema jadenje cisti pegla se e na nea,ama taa vrska ne ja prekinuva,se dodeka jas bebco sakam :) za mama taa vrska e najbitna najdragocena najmila toa ja odrzuva vo zivot,najsrekna e koga sum so nea ne prekinuva da se smee,duri i koga vadam zabi se budam pocesto mama e tuka da me utesi...edna e majka se vredi za niv bidejki prebrzo ni rastat nie ke go barame ova vreme nazad :l::l::l: ...se izv za latinicava od mobilen sum..

На makgirl, Kaetana, Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.